LIVE BLOG | Dunărea Călăraşi - FCSB 1-1. Mediop a anulat execuţia imparabilă a lui Dennis Man. Dobrosavlevici a fost scos cu ambulanţa de pe teren

2 feb 2019 15856 afişări Liga 1
LIVE BLOG | Dunărea Călăraşi - FCSB 1-1. Mediop a anulat execuţia imparabilă a lui Dennis Man. Dobrosavlevici a fost scos cu ambulanţa de pe teren Foto Dunărea Călăraşi
GALERIE (7 de imagini) VEZI GALERIA
  • Vineri, în primele meciuri disputate în Liga 1 Betano după reluarea campionatului, s-au înregistrat următoarele rezultate: Concordia Chiajna - FC Botoşani 0-1 şi Gaz Metan - Astra 1-1.
  • Ziua de sâmbătă se încheie cu partida CFR Cluj - Hermannstadt, de la 20:00.

Dunărea Călăraşi - FCSB1-1 (Mediop 30 / D.Man 16)
Stadion: Stadionul Central "Ion Comşa"  (Călăraşi)
Arbitru: Ovidiu Haţegan (Arad); Asistenţi: Octavian Şovre (Satu Mare) ş Sebastian Gheorghe (Suceava)

Dunărea: Calancea - Luchin, Dobrosavlevici, Ben Djemia (A. Omrani 65) - Vlădoiu, Honcius, Bourceanus (G. Simion 59), Ammari (A. Munteanu 75), Gaston Mendy - Mediop, Souda
Rezerve: Popa - Sârghi, Henderson, V. Munteanu
Antrenor: Dan Alexa

FCSB: Bălgrădean - R. Benzars, Planici, L. Filip, Junior Moraiss - Nedelcus, Stoians (F. Matei 50) - Man, F. Tănase, F. Coman - Rusescu (O. Moruţans 58)
Rezerve: A. Vlad - Gnohere, I. Hora, Al. Stan, F. Teixeira
Antrenor: Mihai Teja

UPDATE Lovit de Bălgrădean în finalul meciului, Alin Dobrosavlevici a fost urcat în ambulanţă şi va fi transportat la cel mai apropiat spital. Ion Crăciunescu a dat un verdict clar după acel moment: "A fost penalty".


►Minutul 90+5: Fluier final! FCSB se încurcă la Călăraşi, iar Teja debutează cu stângul la noua sa echipă. Dan Alexa obţine un rezultat bun, după şase eşecuri consecutive în Liga 1 Betano. "Chirurgul" se răzbună astfel pe teren, după ce FCSB l-a preferat pe Teja în această iarnă, după demiterea lui Nicolae Dică.


►Minutul 90: S-au arătat cinci minute suplimentare de la margine.


►Minutul 85: Încă un cartonaş pentru oaspeţi. Souda a trecut de Nedelcu, iar mijlocaşul FCSB-ului l-a trântit la pământ, pentru a opri contraatacul.


►Minutul 78: Prima şansă a lui Gnohere. Dennis Man s-a distrat cu apărarea adversă, dar centrarea sa a fost respinsă de Mendy. Benzar a venit din urmă, a trimis în şase metri, iar Gnohere s-a desprins şi a reluat la colţul lung. Mingea a trecut departe de poarta apărată de Calancea.


►Minutul 75: Ultima schimbare a partidei. Dan Alexa îl schimbă pe Ammari cu Alexandru Munteanu.


►Minutul 68: Calancea e la post. Dennis Man a trimis la colţul lung, de la 18 metri, dar Calancea a plonjat şi a prins fără probleme.


►Minutul 67: A intrat şi "Bizonul".  În lipsă de soluţii, Mihai Teja îl scoate pe Florin Tănase şi îl trimite în teren pe Harlem Gnohere. Să fie ultimul lui meci în tricoul FCSB?


►Minutul 65: Debutează fratele lui Billel Omrani.  Dan Alexa îl scoate pe Ben Djemia şi îl aruncă în teren pe Abdelhakim Omrani, fratele atacantului de la CFR Cluj. Abdelhakim joacă la mijlocul terenului, astfel că Dunărea va trece la un sistem cu patru fundaşi, în loc de cinci.


►Minutul 63: Încă un avertisment. Intrat de puţin timp, Olimpiu Moruţan a fost avertizat pentru o ţinere asupra lui Alin Dobrosavlevici.


►Minutul 59: Schimă şi Alexa.  După două gafe în decurs de câteva minute, Bourceanu e înlocuit cu Simion, fost junior la FCSB.


►Minutul 58: Hora şi Gnohere au fugit la vestiare? Teja mută din nou: intră Moruţan, iese Rusescu. Chiar dacă avea doi atacanţi de rasă pe bancă, antrenorul vicecampioanei preferă să-l urce pe Florin Tănase în locul lui Rusescu, iar Man, Coman şi Moruţan vor juca în spatele său.


►Minutul 50:  Prima schimbare a meciului. Mihai Teja mută primul: intră Florentin Matei, iese Adrian Stoian.


►Minutul 50: Calancea îl salvează pe Alexa.  Florinel Coman a trecut spectaculos de un adversar, i-a trimis în centru lui Dennis Man, dar marcatorul primului gol a preferat să facă un pas în plus şi l-a luat la ţintă pe Nicolae Calancea. Portarul gazdelor l-a blocat perfect pe Man şi păstrează tabela intactă.


►Minutul 46: S-a reluat partida de la Călăraşi. Dan Alexa şi Mihai Teja n-au efectuat nicio modificare la pauză.


►Pauză: S-a pierdut emblema. Portarul gazdelor, Nicolae Calancea, se află la primul meci în tricoul Dunării Călăraşi. Aparent, portarul din Republica Moldova a primit un echipament pe repede înainte, deoarece tricoul său nu are şi emblema clubului imprimată pe piept.


►Minutul 45+3: Pauză la Călăraşi. Dunărea putea trece la conducere în finalul primei părţi, dar asistenul Sebastian Gheorghe a semnalizat cu uşurinţă un fault în apropierea careului oaspeţilor, după ce Mediop l-a pierdut pe drum pe Lucian Filip. După golul de 1-0, FCSB a căzut şi a jucat extrem de moale, în timp ce gazdele au început să prindă curaj.

Aşa arată statisticile, după primele 45 de minute:


►Minutul 42: Plouă cu galbene. Georgian Honciu încasează şi el un avertisment din partea lui Ovidiu Haţegan.


►Minutul 41: Se restabileşte egalitatea şi la cartonaşe. Junior Moras l-a faultat dur pe Mediop, în aceeaşi zonă în care a faultat şi Bourceanu acum trei minute, iar Ovidiu Haţegan scoate din nou cartonaşul galben.


►Minutul 38: Primul cartonaş galben al meciului. Alexandru Bourceanu a fost avertizat de Ovidiu Haţegan, după o intervenţie întârziată la mijlocul terenului.


►Minutul 30: GOOOL Dunărea Călăraşi! Mediop Ndiaye egalează după un sfert de oră, profitând de un şir de erori din defensiva adversă. Bălgrădean a degajat la centrul terenului, Bourceanu a câştigat duelul aerian, mingea s-a scurs până la 20 de metri, unde Mediop a intrat în scenă. Fostul atacant al Ripensiei l-a fentat foarte uşor pe Planic, care s-a întors greu, după care a şutat la colţul lung. Mingea a trecut pe sub Bălgrădean şi s-a oprit în plasă. Dan Alexa a avut o explozie de bucurie pe margine, după ce Mediop a reuşit să egaleze.


►Minutul 26: Replica gazdelor. Souda a reluat spre poarta apărată de Bălgrădean, însă portarul viecampioanei a reţinut fără probleme. Souda a trimis cu capul, de la 14 metri, în urma unei lovituri de colţ. Este primul balon expediat de Dunărea Călăraşi pe spaţiul porţii adverse. 


►Minutul 23: Calm. Dunărea a avut o zvâcnire după golul de 1-0, dar FCSB a revenit rapid în posesia balonului. Oaspeţii continuă să paseze fără probleme în jumătatea adversă, iar Dan Alexa trebuie să schimbe ceva la pauză, altfel va fi foarte greu pentru Dunărea să revină în meci.


►Minutul 16: GOOOL FCSB! Dennis Man deschide scorul cu un şut necruţător, de la 20 metri, care se opreşte în plasa laterală. Man a şutat din prima fără preluare, iar Calancea a fost luat prin surprindere. Execuţia lui Man a fost oricum plasată foarte bine, astfel că portarul gazdelor n-a putut face mare lucru. Suporterii gazdelor reacţionează rapid şi scandează "Dunărea, Dunărea". Rămâne de văzut cum va reacţiona şi antrenorul Dan Alexa.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


►Minutul 13: Au şi oaspeţii suporterii lor.  Pe lângă susţinătorii infiltraţi printre fanii Dunării, FCSB are şi un sector dedicat celor veniţi de la Bucureşţi.


Captură Digi Sport


►Minutul 11: S-a reluat jocul.  Dunărea a returnat balonul, după ce Filip a trimis intenţionat în afara terenului.


►Minutul 10: Jocul este întrerupt pentru moment. Mediop are nevoie de îngrijiri medicale, după ce a pierdut un duel cu Lucian Filip şi a dat cu capul de gazon. Suprafaţa de la Călăraşi începe să cedeze, după nici 15 minute de la fluierul de start. Între timp au mai ajuns câteva zeci de suporteri pe arena "Ion Comşa".


Dinamoviştii încurajează Dunărea în această după-amiază. Foto: Facebook Dunărea Călăraşi


►Minutul 5: FCSB s-a instalat în jumătatea adversă. Vicecampioana a început sus partida de la Călăraşi. Elevii lui Teja pasează fără probleme în ultimii 35 de metri, însă de cele mai multe ori trimit în margine, de unde sunt expediate centrări care nu ajung niciodată la Rusescu. Gazdele s-au apărat impecabil până acum.


►Minutul 1: Start joc la Călăraşi, cu Ovidiu Haţegan la centru şi o atmosferă frumoasă în tribune.


13:32 Ultimele informaţii de la Călăraşi. Gazdele se bazează pe aproximativ 7.000 de suporteri pe stadionul care poate găzdui 8.500 de oameni, iar Dan Alexa i-a pregătit o surpriză lui Mihai Teja. Nu joacă 4-4-2, aşa cum e trecut pe foaia de joc, ci un 5-3-2, cu Ben Djemia, Dobrosavlevici şi Luchin fundaşi centrali, Vlădoiu şi Mendy pe benzi, o linie de trei cu Honciu, Bourceanu şi Ammary şi doi atacanţi, Mediop N'Diaye şi Souda.


13:15 Ce aşteaptă Gabi Balint? Pe Stoian şi un meci închis: "Aştept să-l văd pe Stoian. Am auzit multe lucruri bune despre el, dar vreau să-l văd la joc. Dunărea va fi o echipă defensivă, care se va apăra şi va închide spaţiile. FCSB va controla jocul, dar e important şi terenul. FCSB va domina, îşi va crea ocazii de gol, dar cred că va fi un meci în care nu vom vedea multe goluri", a declarat fostul atacant, aflat în studioul Digi Sport.


12:35 Avem echipele de start! Multe noutăţi la Dunărea, care a schimbat foarte mult în această pauză de iarnă, şi 11-le aşteptat pentru FCSB. Matei, cu o uşoară accidentare pe finalul cantonamentului spaniol, nu a mai intrat în calcule pentru echipa de start, iar Rusescu, cel care a arătat o formă foarte bună în amicale, i-a fost preferat lui Ioan Hora.


12:30 Dunărea - FCSB, pe un gazon bun! Gazdele nu au instalaţie de nocturnă, dar se laudă cu un teren care arată decent.
Start dificil de an pentru FCSB, echipa care şi-a schimbat antrenorul în această iarnă în încercarea de a remonta diferenţa care o separă în acest moment, în fruntea Ligii 1 Betano, de CFR Cluj. Cu trei achiziţii importante, echipa pregătită de Mihai Teja se va deplasa sâmbătă la Călăraşi, acolo unde va juca la ora 14:00 meciul cu echipa pregătită de Dan Alexa, celălalt nume luat în calcul de Gigi Becali pentru înlocuirea lui Nicolae Dică.

Deşi se află pe locul 13, penultimul, Dunărea are un avantaj dat de motivaţia specială a antrenorului ei. ”E un meci special, spun asta şi ca fost jucător, dar şi ca antrenor. Îţi doreşti să îţi măsori forţele cu cei mai buni, aşa că trag un semnal de alarmă în direcţia jucătorilor mei. Sper să ne ridicăm la nivelul partidei şi să jucăm fără trac. Într-un meci cu Steaua, cel mai mult de pierdut au cei de la Steaua”, a prefaţat partida Dan Alexa. 

De partea cealaltă, Mihai Teja a încercat să mute atenţia de pe numele omologului său. ”Nu cred că Dan o să fie mai motivat să câştige acest meci doar pentru că a negociat venirea la Steaua. El îşi va motiva echipa să câştige, dar noi suntem pregătiţi, am urmărit o partidă amicală pe care ei au jucat-o în Turcia şi ştim la ce să ne aşteptăm, chiar dacă au făcut multe modificări în lot în această iarnă”, a spus antrenorul vicecampioanei.

Teja are la dispoziţie o un lot care nu îi oferă, pentru primul meci oficial din 2019, suficiente variante pe posturi. Cu Mihai Bălaşa suspendat, FCSB va începe cu Lucian Filip în cuplu cu Bogdan Planic în centrul defensivei, cei doi urmând a fi încadraţi de Junior Morais şi de Romario Benzar, acesta din urmă fiind şi el singurul fundaş dreapta din lot. Totuşi, plusul important pentru vicecampioană vine la mijlocul terenului, acolo unde Adrian Stoian va fi titular, fotbalistul adus de la Crotone fiind declarat la unison cel mai bun transfer al iernii. Un alt semn de întrebare este dat şi de formula ofensivă pe care Teja o va folosi. Cu Harlem Gnohere departe de un post de titular, FCSB se bazează pe Raul Rusescu şi pe Ioan Hora. Teja cochetează cu ideea de a-i folosi pe amândoi în acelaşi timp, situaţie în care Rusescu va juca în spatele vârfului Hora.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.