LIVE BLOG | Dunărea Călărași – FCSB 1-1. Mediop a anulat execuția imparabilă a lui Dennis Man. Dobrosavlevici a fost scos cu ambulanța de pe teren

Autor: Octavian Vasilescu Publicat: 02 Feb. 2019, 16:08 Actualizat: 02 Feb. 2019, 19:25 Liga 1
  • Vineri, în primele meciuri disputate în Liga 1 Betano după reluarea campionatului, s-au înregistrat următoarele rezultate: Concordia Chiajna – FC Botoșani 0-1 și Gaz MetanAstra 1-1.
  • Ziua de sâmbătă se încheie cu partida CFR ClujHermannstadt, de la 20:00.

Dunărea Călărași – FCSB 1-1 (Mediop 30 / D.Man 16)
Stadion: Stadionul Central „Ion Comșa”  (Călărași)
Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad); Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare) ș Sebastian Gheorghe (Suceava)

â–ºDunărea: Calancea – Luchin, Dobrosavlevici, Ben Djemia (A. Omrani 65) – Vlădoiu, Honcius, Bourceanus (G. Simion 59), Ammari (A. Munteanu 75), Gaston Mendy – Mediop, Souda
Rezerve: Popa – Sârghi, Henderson, V. Munteanu
Antrenor: Dan Alexa

â–ºFCSB: Bălgrădean – R. Benzars, Planici, L. Filip, Junior Moraiss – Nedelcus, Stoians (F. Matei 50) – Man, F. Tănase, F. Coman – Rusescu (O. Moruțans 58)
Rezerve: A. Vlad – Gnohere, I. Hora, Al. Stan, F. Teixeira
Antrenor: Mihai Teja

UPDATE | Lovit de Bălgrădean în finalul meciului, Alin Dobrosavlevici a fost urcat în ambulanță și va fi transportat la cel mai apropiat spital. Ion Crăciunescu a dat un verdict clar după acel moment: „A fost penalty”.


â–ºMinutul 90+5: Fluier final! FCSB se încurcă la Călărași, iar Teja debutează cu stângul la noua sa echipă. Dan Alexa obține un rezultat bun, după șase eșecuri consecutive în Liga 1 Betano. „Chirurgul” se răzbună astfel pe teren, după ce FCSB l-a preferat pe Teja în această iarnă, după demiterea lui Nicolae Dică.


â–ºMinutul 90: S-au arătat cinci minute suplimentare de la margine.


â–ºMinutul 85: Încă un cartonaș pentru oaspeți. Souda a trecut de Nedelcu, iar mijlocașul FCSB-ului l-a trântit la pământ, pentru a opri contraatacul.


â–ºMinutul 78: Prima șansă a lui Gnohere. Dennis Man s-a distrat cu apărarea adversă, dar centrarea sa a fost respinsă de Mendy. Benzar a venit din urmă, a trimis în șase metri, iar Gnohere s-a desprins și a reluat la colțul lung. Mingea a trecut departe de poarta apărată de Calancea.


â–ºMinutul 75: Ultima schimbare a partidei. Dan Alexa îl schimbă pe Ammari cu Alexandru Munteanu.


â–ºMinutul 68: Calancea e la post. Dennis Man a trimis la colțul lung, de la 18 metri, dar Calancea a plonjat și a prins fără probleme.


â–ºMinutul 67: A intrat și „Bizonul”.  În lipsă de soluții, Mihai Teja îl scoate pe Florin Tănase și îl trimite în teren pe Harlem Gnohere. Să fie ultimul lui meci în tricoul FCSB?


â–ºMinutul 65: Debutează fratele lui Billel Omrani.  Dan Alexa îl scoate pe Ben Djemia și îl aruncă în teren pe Abdelhakim Omrani, fratele atacantului de la CFR Cluj. Abdelhakim joacă la mijlocul terenului, astfel că Dunărea va trece la un sistem cu patru fundași, în loc de cinci.


â–ºMinutul 63: Încă un avertisment. Intrat de puțin timp, Olimpiu Moruțan a fost avertizat pentru o ținere asupra lui Alin Dobrosavlevici.


â–ºMinutul 59: Schimă și Alexa.  După două gafe în decurs de câteva minute, Bourceanu e înlocuit cu Simion, fost junior la FCSB.


â–ºMinutul 58: Hora și Gnohere au fugit la vestiare? Teja mută din nou: intră Moruțan, iese Rusescu. Chiar dacă avea doi atacanți de rasă pe bancă, antrenorul vicecampioanei preferă să-l urce pe Florin Tănase în locul lui Rusescu, iar Man, Coman și Moruțan vor juca în spatele său.


â–ºMinutul 50:  Prima schimbare a meciului. Mihai Teja mută primul: intră Florentin Matei, iese Adrian Stoian.


â–ºMinutul 50: Calancea îl salvează pe Alexa.  Florinel Coman a trecut spectaculos de un adversar, i-a trimis în centru lui Dennis Man, dar marcatorul primului gol a preferat să facă un pas în plus și l-a luat la țintă pe Nicolae Calancea. Portarul gazdelor l-a blocat perfect pe Man și păstrează tabela intactă.


â–ºMinutul 46: S-a reluat partida de la Călărași. Dan Alexa și Mihai Teja n-au efectuat nicio modificare la pauză.


â–ºPauză: S-a pierdut emblema. Portarul gazdelor, Nicolae Calancea, se află la primul meci în tricoul Dunării Călărași. Aparent, portarul din Republica Moldova a primit un echipament pe repede înainte, deoarece tricoul său nu are și emblema clubului imprimată pe piept.


â–ºMinutul 45+3: Pauză la Călărași. Dunărea putea trece la conducere în finalul primei părți, dar asistenul Sebastian Gheorghe a semnalizat cu ușurință un fault în apropierea careului oaspeților, după ce Mediop l-a pierdut pe drum pe Lucian Filip. După golul de 1-0, FCSB a căzut și a jucat extrem de moale, în timp ce gazdele au început să prindă curaj.

Așa arată statisticile, după primele 45 de minute:


â–ºMinutul 42: Plouă cu galbene. Georgian Honciu încasează și el un avertisment din partea lui Ovidiu Hațegan.


â–ºMinutul 41: Se restabilește egalitatea și la cartonașe. Junior Moras l-a faultat dur pe Mediop, în aceeași zonă în care a faultat și Bourceanu acum trei minute, iar Ovidiu Hațegan scoate din nou cartonașul galben.


â–ºMinutul 38: Primul cartonaș galben al meciului. Alexandru Bourceanu a fost avertizat de Ovidiu Hațegan, după o intervenție întârziată la mijlocul terenului.


â–ºMinutul 30: GOOOL Dunărea Călărași! Mediop Ndiaye egalează după un sfert de oră, profitând de un șir de erori din defensiva adversă. Bălgrădean a degajat la centrul terenului, Bourceanu a câștigat duelul aerian, mingea s-a scurs până la 20 de metri, unde Mediop a intrat în scenă. Fostul atacant al Ripensiei l-a fentat foarte ușor pe Planic, care s-a întors greu, după care a șutat la colțul lung. Mingea a trecut pe sub Bălgrădean și s-a oprit în plasă. Dan Alexa a avut o explozie de bucurie pe margine, după ce Mediop a reușit să egaleze.


â–ºMinutul 26: Replica gazdelor. Souda a reluat spre poarta apărată de Bălgrădean, însă portarul viecampioanei a reținut fără probleme. Souda a trimis cu capul, de la 14 metri, în urma unei lovituri de colț. Este primul balon expediat de Dunărea Călărași pe spațiul porții adverse. 


â–ºMinutul 23: Calm. Dunărea a avut o zvâcnire după golul de 1-0, dar FCSB a revenit rapid în posesia balonului. Oaspeții continuă să paseze fără probleme în jumătatea adversă, iar Dan Alexa trebuie să schimbe ceva la pauză, altfel va fi foarte greu pentru Dunărea să revină în meci.


â–ºMinutul 16: GOOOL FCSB! Dennis Man deschide scorul cu un șut necruțător, de la 20 metri, care se oprește în plasa laterală. Man a șutat din prima fără preluare, iar Calancea a fost luat prin surprindere. Execuția lui Man a fost oricum plasată foarte bine, astfel că portarul gazdelor n-a putut face mare lucru. Suporterii gazdelor reacționează rapid și scandează „Dunărea, Dunărea”. Rămâne de văzut cum va reacționa și antrenorul Dan Alexa.


ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO


â–ºMinutul 13: Au și oaspeții suporterii lor.  Pe lângă susținătorii infiltrați printre fanii Dunării, FCSB are și un sector dedicat celor veniți de la Bucureșți.


Captură Digi Sport


â–ºMinutul 11: S-a reluat jocul.  Dunărea a returnat balonul, după ce Filip a trimis intenționat în afara terenului.


â–ºMinutul 10: Jocul este întrerupt pentru moment. Mediop are nevoie de îngrijiri medicale, după ce a pierdut un duel cu Lucian Filip și a dat cu capul de gazon. Suprafața de la Călărași începe să cedeze, după nici 15 minute de la fluierul de start. Între timp au mai ajuns câteva zeci de suporteri pe arena „Ion Comșa”.


Dinamoviștii încurajează Dunărea în această după-amiază. Foto: Facebook Dunărea Călărași


â–ºMinutul 5: FCSB s-a instalat în jumătatea adversă. Vicecampioana a început sus partida de la Călărași. Elevii lui Teja pasează fără probleme în ultimii 35 de metri, însă de cele mai multe ori trimit în margine, de unde sunt expediate centrări care nu ajung niciodată la Rusescu. Gazdele s-au apărat impecabil până acum.


â–ºMinutul 1: Start joc la Călărași, cu Ovidiu Hațegan la centru și o atmosferă frumoasă în tribune.


13:32 Ultimele informații de la Călărași. Gazdele se bazează pe aproximativ 7.000 de suporteri pe stadionul care poate găzdui 8.500 de oameni, iar Dan Alexa i-a pregătit o surpriză lui Mihai Teja. Nu joacă 4-4-2, așa cum e trecut pe foaia de joc, ci un 5-3-2, cu Ben Djemia, Dobrosavlevici și Luchin fundași centrali, Vlădoiu și Mendy pe benzi, o linie de trei cu Honciu, Bourceanu și Ammary și doi atacanți, Mediop N’Diaye și Souda.


13:15 Ce așteaptă Gabi Balint? Pe Stoian și un meci închis: „Aștept să-l văd pe Stoian. Am auzit multe lucruri bune despre el, dar vreau să-l văd la joc. Dunărea va fi o echipă defensivă, care se va apăra și va închide spațiile. FCSB va controla jocul, dar e important și terenul. FCSB va domina, își va crea ocazii de gol, dar cred că va fi un meci în care nu vom vedea multe goluri”, a declarat fostul atacant, aflat în studioul Digi Sport.


12:35 Avem echipele de start! Multe noutăți la Dunărea, care a schimbat foarte mult în această pauză de iarnă, și 11-le așteptat pentru FCSB. Matei, cu o ușoară accidentare pe finalul cantonamentului spaniol, nu a mai intrat în calcule pentru echipa de start, iar Rusescu, cel care a arătat o formă foarte bună în amicale, i-a fost preferat lui Ioan Hora.


12:30 Dunărea – FCSB, pe un gazon bun! Gazdele nu au instalație de nocturnă, dar se laudă cu un teren care arată decent.


Start dificil de an pentru FCSB, echipa care și-a schimbat antrenorul în această iarnă în încercarea de a remonta diferența care o separă în acest moment, în fruntea Ligii 1 Betano, de CFR Cluj. Cu trei achiziții importante, echipa pregătită de Mihai Teja se va deplasa sâmbătă la Călărași, acolo unde va juca la ora 14:00 meciul cu echipa pregătită de Dan Alexa, celălalt nume luat în calcul de Gigi Becali pentru înlocuirea lui Nicolae Dică.

Deși se află pe locul 13, penultimul, Dunărea are un avantaj dat de motivația specială a antrenorului ei. „E un meci special, spun asta și ca fost jucător, dar și ca antrenor. Îți dorești să îți măsori forțele cu cei mai buni, așa că trag un semnal de alarmă în direcția jucătorilor mei. Sper să ne ridicăm la nivelul partidei și să jucăm fără trac. Într-un meci cu Steaua, cel mai mult de pierdut au cei de la Steaua”, a prefațat partida Dan Alexa. 

De partea cealaltă, Mihai Teja a încercat să mute atenția de pe numele omologului său. „Nu cred că Dan o să fie mai motivat să câștige acest meci doar pentru că a negociat venirea la Steaua. El își va motiva echipa să câștige, dar noi suntem pregătiți, am urmărit o partidă amicală pe care ei au jucat-o în Turcia și știm la ce să ne așteptăm, chiar dacă au făcut multe modificări în lot în această iarnă”, a spus antrenorul vicecampioanei.

Teja are la dispoziție o un lot care nu îi oferă, pentru primul meci oficial din 2019, suficiente variante pe posturi. Cu Mihai Bălașa suspendat, FCSB va începe cu Lucian Filip în cuplu cu Bogdan Planic în centrul defensivei, cei doi urmând a fi încadrați de Junior Morais și de Romario Benzar, acesta din urmă fiind și el singurul fundaș dreapta din lot. Totuși, plusul important pentru vicecampioană vine la mijlocul terenului, acolo unde Adrian Stoian va fi titular, fotbalistul adus de la Crotone fiind declarat la unison cel mai bun transfer al iernii. Un alt semn de întrebare este dat și de formula ofensivă pe care Teja o va folosi. Cu Harlem Gnohere departe de un post de titular, FCSB se bazează pe Raul Rusescu și pe Ioan Hora. Teja cochetează cu ideea de a-i folosi pe amândoi în același timp, situație în care Rusescu va juca în spatele vârfului Hora.

Autor: Octavian Vasilescu Publicat: 02 Feb. 2019, 16:08 Actualizat: 02 Feb. 2019, 19:25 Liga 1
Pe aceeași temă
O elevă din Iași i-a trimis iubitului poze cu ea dezbrăcată! Ce a urmat: tot orașul vuiește acum
O elevă din Iași i-a trimis iubitului poze cu ea dezbrăcată! Ce a urmat: tot orașul vuiește acum
George Buhnici pleacă de la Pro TV după 15 ani: prima declaraţie
George Buhnici pleacă de la Pro TV după 15 ani: prima declaraţie
Ilie Nastase, SCANDAL in public cu Ioana: Ti-ar rupe FATA! Scene IREALE
Ilie Nastase, SCANDAL in public cu Ioana: Ti-ar rupe FATA! Scene IREALE
Experţii avertizează că motoarele maşinilor electrice ar putea provoca daune mediului înconjurător
Experţii avertizează că motoarele maşinilor electrice ar putea provoca daune mediului înconjurător
Reactie neasteptata! Ce a facut Sergio Ramos cand l-a vazut pe Florin Andone pe culoar, inainte de Galatasaray – Real Madrid
Reactie neasteptata! Ce a facut Sergio Ramos cand l-a vazut pe Florin Andone pe culoar, inainte de Galatasaray – Real Madrid
Gigi Becali e devastat!  Fiica sa a fost părăsită imediat după nuntă!
Gigi Becali e devastat! Fiica sa a fost părăsită imediat după nuntă!
Un şofer amendat pentru că vorbea la telefon a dat O REPLICĂ GENIALĂ
Un şofer amendat pentru că vorbea la telefon a dat O REPLICĂ GENIALĂ
Top 25 bancuri interzise pentru care românii făceau puşcărie: „Diferenţa între un hamal român şi unul sovietic“
Top 25 bancuri interzise pentru care românii făceau puşcărie: „Diferenţa între un hamal român şi unul sovietic“
LOVITURĂ de teatru la cea mai mare firmă românească! Peste noapte se anunţă SUTE de concedieri
LOVITURĂ de teatru la cea mai mare firmă românească! Peste noapte se anunţă SUTE de concedieri
Schimbări MAJORE la vârful USR după o demisie de răsunet. Anunţul fulger făcut astăzi
Schimbări MAJORE la vârful USR după o demisie de răsunet. Anunţul fulger făcut astăzi
Au intrat peste ea CU BERBECUL şi au pus-o la pământ. Poliţiştii au descoperit ceva mortal în casa celebrei artiste / Vedeta, bănuită că face parte dintr-un grup infracţional organizat
Au intrat peste ea CU BERBECUL şi au pus-o la pământ. Poliţiştii au descoperit ceva mortal în casa celebrei artiste ...
5 milioane de euro pentru FCSB. Becali e de neoprit şi dă o nouă lovitură financiară:
5 milioane de euro pentru FCSB. Becali e de neoprit şi dă o nouă lovitură financiară: "E bine, nu e chiar aşa puţin"
Iohannis a semnat decretul. Decizia va apărea în Monitorul Oficial
Iohannis a semnat decretul. Decizia va apărea în Monitorul Oficial
Iorgulescu, gest sinistru! Familia lui Dani Vicol ia atitudine
Iorgulescu, gest sinistru! Familia lui Dani Vicol ia atitudine
Victor Ponta arunca in AER scena politica! Decizia care provoaca un SOC in Parlament
Victor Ponta arunca in AER scena politica! Decizia care provoaca un SOC in Parlament
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
George Buhnici pleacă de la Pro TV! Emisiunea va continua, dar cu alt prezentator!
George Buhnici pleacă de la Pro TV! Emisiunea va continua, dar cu alt prezentator!
Reacția piloților Tarom în cazul scandalului! Ce s-ar fi întâmplat de fapt la sediu
Reacția piloților Tarom în cazul scandalului! Ce s-ar fi întâmplat de fapt la sediu
Bomba in lumea muzicala! S-a maritat dupa doi ani de relatie. Anuntul socant cu care si-a speriat fanii
Bomba in lumea muzicala! S-a maritat dupa doi ani de relatie. Anuntul socant cu care si-a speriat fanii
Cât de ecologice sunt de fapt maşinile electrice? Latura ascunsă a electromobilităţii
Cât de ecologice sunt de fapt maşinile electrice? Latura ascunsă a electromobilităţii
FOTO! Ce s-a ales de Neti Sandu! Acum are 61 de ani şi a ajuns să arate aşa, după operaţiile estetice!
FOTO! Ce s-a ales de Neti Sandu! Acum are 61 de ani şi a ajuns să arate aşa, după operaţiile estetice!
Anna Lesko s-a despărțit de iubit și acum pozează fără rușine! Imagini cu ea GOALĂ au ajuns pe internet ! FOTO
Anna Lesko s-a despărțit de iubit și acum pozează fără rușine! Imagini cu ea GOALĂ au ajuns pe internet ! FOTO
Horoscop Minerva pentru săptămâna în curs! Zodiile trec prin foc înainte de mercur retrograd
Horoscop Minerva pentru săptămâna în curs! Zodiile trec prin foc înainte de mercur retrograd
Fast & Furious 9 vine cu o surpriză pentru fani. Cine va juca în film
Fast & Furious 9 vine cu o surpriză pentru fani. Cine va juca în film