LIVE BLOG | CS U Craiova – FCSB 0-1. Rezerva Gnohere decide meciul de la Severin și vicecampioana ajunge lider solitar în Liga 1

LIVE BLOG | CS U Craiova - FCSB 0-1. Rezerva Gnohere decide meciul de la Severin și vicecampioana ajunge lider solitar în Liga 1
  • Publicat:
  • Actualizat:

CS U Craiova – FCSB 0-1 (Gnohere 74)

  • CS U Craiova: Calancea – Dimitrov, Barthe, Kelic, Bancu – Mateiu (Gustavo 77), Screciu (Markovic 82), Zlatinski – Jazvic (Măzărache 59), Ivan, Băluță
  • FCSB: Niță – Pleașcă (Jakolis 53), Bălașa, Moke, Momcilovic – Muniru (Boldrin 38), Pintilii – Enache, Tănase, De Amorim (Gnohere 53) – Alibec

22:25 S-a terminat meciul de la Severin, FCSB bate cu 1-0 grație unui gol al lui Gnohere și unei prestații bune în repriza a doua, iar Reghecampf și fotbaliștii săi sunt acum liderii Ligii 1, cu două puncte peste Viitorul (36 față de 34).


22:20 Craiova urcă în atac, dar publicul a adormit, iar mingile lungi nu-i încurcă foarte tare pe fundașii vicecampioanei. Gnohere e lăsat singur cu Calancea de o pasă bună a lui Boldrin, dar finalizează prost, cu dreptul, și ratează șansa dublei. Patru minute de prelungiri.


22:12 Craiova își permite să facă o schimbare pe care o vedem foarte rar în Liga 1. Iese Screciu (17 ani) și intră Bojan Markovic (16 ani) pentru ultimele opt minute. Între timp, Jakolis are șansa de a închide meciul, dar alege neinspirat să paseze în centrul careului, la Gnohere, în loc să finalizeze din poziție de unu vs. unu cu Calancea.


22:10 Mulțescu încearcă să mai salveze ceva din acest meci și-l introduce pe Gustavo în locul mult mai defensivului Mateiu. Apar probleme și pentru Niță, care se lovește cu spatele de bară și are nevoie de minute bune de îngrijiri medicale.


22:04 GOOOL GNOHERE! Tănase bate bine un corner din dreapta, Momcilovic recentrează inspirat, Gnohere apare nemarcat la trei metrei de poarta lui Calancea și deschide scorul cu o lovitură simplă de cap. Craiova plătește preț pentru atitudinea defensivă din repriza a doua, Reghecampf e răsplătit pentru curajul de a schimba la timp ceva ce nu merge. Cam așa funcționează fotbalul.


22:02 BARĂ‚ FCSB! Vicecampioana începe să pună presiune, dar e nevoie de o eroare a puștiului Screciu pentru o ocazie cât casa. Gnohere primește mingea în careu, șutează cu stângul la colțul lung, dar execuția sa nimerește bara!


21:57 E clar, azi a fost o zi ghinionistă pentru iubitorii Ligii 1. După 0-0 la CFR – Viitorul, și meciul de la Severin merge spre același deznodământ. FCSB construiește haotic (atunci când o face), iar gazdele au făcut pasul în spate, așteptând parcă să dea lovitura pe contraatac. Așa au trecut multe minute și au apărut și duritățile, Zlatinski, Alibec și Barthe alegându-se cu cartonașe galbene.


21:50 Iar răspunsul lui Mulțescu vine repede (nu degeaba e poreclit „SMURD”, nu e așa?). Intră Măzărache, iese Jazvic și punem capăt primei ore de joc.


21:44 Reghecapf sesizează lipsa de activitate din atacul echipei și termină schimbările încă din minutul 53. Surprinzător, deși a jucat mai bine decât Enache, Pleașcă e înlocuit cu Jakolis, iar fotbalistul adus de la Astra va trece fundaș dreapta. Iese și De Amorim, cel care a uitat ultimul meci bun făcut, și intră Gnohere, ceea ce înseamnă că Alibec va juca pe o poziție ceva mai retrasă. FCSB va juca 40 de minute într-o formulă ofensivă, iar noi așteptăm răspunsul sau răspunsurile lui Mulțescu.


21:40 Boldrin e faultat la 16 metri de Renato Kelic, iar Denis Alibec face rost, astfel, de prima fază la care poate ieși în evidență. Cel mai bun jucător de la FCSB își asumă responsabilitatea executării loviture libere, dar trage slab și execuția sa e blocată de Andrei Ivan. Alibec a cam rămas dator în primele 50 de minute, dar totul din cauza mingilor puține pe care mijlocașii le duc la el.


21:35 Marius Avram a revenit de la vestiare și a fluierat începutul reprizei a doua. Nu sunt schimbări în afara celei făcute de Reghecampf în minutul 38.


21:18 S-a terminat prima repriză, una în care FCSB a arătat că meciul foarte bun cu Astra e, de fapt, excepția de la regulă. Vicecampioana nu a existat ofensiv și nu se poate lăuda cu vreo ocazie la poarta lui Calancea. Oltenii au fost echipa mai activă, dar nici Mulțescu nu se poate aștepta la foarte mult atât timp cât a detașat trei închizători la mijlocul terenului.


21:10 38 de minute atât a (mai) păcălit Muniru fotbalul (și) la Severin. După o sumedenie de pase laterale, câteva mingi pierdute și momente în care nu a fost în meci, ghanezul e înlocuit cu un fotbalist, Fernando Boldrin. Mai multă treabă pentru Pintilii, mai multă imaginație în atacul FCSB-ului.


21:05 Tot Andrei Ivan rămâne în centrul atenției, de data aceasta după ce e lovit serios cu cotul în cap de Bălașa. Atacantul Craiovei e ajutat de Niță să nu-și înghită limba, primește îngrijiri medicale, apoi se întoarce pe teren. Când intră îl vede pe Muniru cum paseză doar în lateral și în spate, iar Boldrin e chemat de la încălzire. Logic.


21:00 Andrei Ivan se poate transforma într-un jucător important, are multe din calitățile necesare, dar finalizările sale sunt dintre cele mai slabe. Scăpat singur spre poartă după o pasă superbă a lui Mateiu, vârful Craiovei tocmai a ratat din poziție de unu vs. unu cu Niță, alegând un șut pe jos, cu dreptul, care nu i-a pus prea mari probleme goalkeeper-ului roș-albastru.

În jumătatea cealaltă de teren lucrurile sunt destul de clare Cât timp în blochezi pe Alibec, șansele ca FCSB să înscrie devin mici. Iar Craiova se concentrează pe neutralizarea lui Alibec.


20:50 Flancul drept al FCSB-ului e vulnerabil, iar prezența iar Bancu, Băluță și Ivan exact acolo forțează și creează o fază frumoasă, în minutul 17, terminată cu o execuție pretențioasă a lui Ivan, care a încercat să-l învingă pe Niță cu un șut cu șpițul, de la opt  metri. 


20:43 Craiova preia inițiativa, iar multe dintre merite sunt ale puștiului Screciu, care are un început foarte bun de meci. Tânărul mijlocaș stă întotdeauna foarte aproape de adversari, face presing și recuperează, iar o astfel de fază se putea transforma în gol dacă Jazvic ar fi pasat în fața porții, unde Ivan aștepta în poziție foarte bună, dar croatul a preferat o tentativă de șut.

FCSB nu se mișcă tocmai rău, dar Moke și Muniru greșesc prea des, iar mijlocul duce lipsă de un om cu viziune.


20:38 FCSB începe bine, dar atât timp cât finalizatorul se va numi Gabi Enache șansele de gol sunt destul de mici. Mijlocașul ofensiv urmărește bine o minge respinsă de Kelic, trage din câțiva metri, dar nu găsește poarta lui Calancea. Replica oltenilor vine printr-o lovitură liberă de la 20 de metri, dar Zlatinski bagă prea mult piciorul sub minge și rezultatul e trimiterea balonului în peluza din spatele lui Niță.


20:30 A început meciul iar jucătorii lui Reghecampf au adăugat un nou obicei înaintea meciului: merg la galerie și-și aplaudă suporterii care au venit la meci. Lume multă la Severin.


19:55 S-a terminat meciul de la Cluj, dintre CFR și Viitorul, iar Craiova și FCSB au un motiv în plus să tragă tare în partida care va începe în 30 de minute. FCSB are acum un singur punct în spatele Viitorului, în timp ce oltenii pot urca pe podium cu un succes la Severin. 


19:10 Avem echipa pregătită de Reghecampf pentru meciul cu CS U Craiova, de la Turnu Severin. Muniru a fost iertat de tehnician, după conflictul de la antrenament cu Florin Tănase, și revine în primul „11, acolo unde va face cuplu cu Pintilii în centrul terenului. În schimb, Tamaș și Boldrin au fost lăsați pe bancă, în locul lor fiind preferați Moke, respectiv Florin Tănase.


CS U Craiova – FCSB, ora 20:30, este partida vedetă a zilei în Liga 1. Confruntarea din etapa a cincea a play-off-ului se va disputa la Severin pe un stadion ce se anunță a fi arhiplin la ora începerii partidei.

Schimbat după doar o jumătate de oră de joc în confruntarea cu Astra, Alibec are șanse mici de a juca împotriva Craiovei. Ovidiu Popescu este, de asemenea, indisponibil.

„Vom merge la Craiova să încercăm să câștigăm meciul cu toate că știm ce ne așteaptă acolo. Am avut mereu meciuri grele când am jucat contra lor. Avem o singură problemă de lot: Ovidiu Popescu. Alibec se antrenează normal, am făcut bine că l-am schimbat devreme. Vom vedea până mâine, nu vreau să riscăm. O accidentare de lungă durată ar fi o situație dificilă pentru noi. O să ne gândim foarte bine până mâine seară, avem un jucător foarte bine pregătit: Gnohere. Avem șansa să ne menținem prima poziție, ne interesează să ne câștigăm punctele noastre”, a declarat Reghecampf la conferința de presă.

De partea cealaltă, Mulțescu merge în continuare pe mâna lui Băluță din postura de căpitan chiar dacă Andrei Ivan revine pe teren. „Revine Ivan și sper să aibă o mentalitate pozitivă, să ne ajute să câștigăm. Ivan este un jucător important pentru noi, poate decide meciurile, dar sper să fie și el aproape de nivelul lui Alibec, să marcheze 2-3 goluri pe meci. Băluță va rămâne căpitan, fiindcă ne-a mers bine și am câștigat primul meci în play-off. Barthe este și el refăcut, dar Briceag lipsește. Avem probleme și cu tinerii, cu „Grădinița”, încă nu au constanță puștii noștri și e normal să fie așa, ținând cont de tinerețea lor”, a declarat antrenorul Craiovei.

După victoria cu Astra, FCSB se află pe primul loc, cu 33 de puncte, la egalitate cu Viitorul. Pentru a fi siguri că își păstrează poziția, în condițiile în care echipa lui Hagi joacă la CFR, elevii lui Reghecampf trebuie să câștige contra Craiovei. Oltenii sunt pe locul 4 în clasament, cu 27 de puncte.

În sezonul regulat, Craiova a pierdut ambele meciuri cu FCSB cu același scor: 1-2.

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele