CFR Cluj e campioana României! Culio a decis meciul cu Craiova, partidă în care toată lumea a pariat pe X

CFR Cluj e campioana României! Culio a decis meciul cu Craiova, partidă în care toată lumea a pariat pe X
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • CFR Cluj e campioana României pentru a 5-a oară în istroie! E primul titlu câștigat în an impar. 2008, 2010, 2012, 2018 și 2019 sunt anii în care CFR a triumfat în Liga 1 Betano.

CFR Cluj – Craiova 1-0 (Culio 12)
Arbitru:
Ovidiu Hațegan (Arad). Asistenți: Octavian Șovre (Satu Mare) și Sebastian Gheorhge (Suceava). Rezervă: Marian Barbu (Făgăraș)

CFR: Arlauskis – Manea, Vinicius, Bolis, Camora – Djokovics (Hoban 88), Bordeianu, Culio – Deac, Omrani (Țucudean 75), Păun (Costache 61)
Rezerve: J. Fernandez – Peteleu, Mureșan, Hoban, Moutinho
Antrenor: Dan Petrescu

Craiova: Pigliacelli – Dimitrov, Donkors (Acka 46), Kelics, Briceag – Mateiu, Fedele, Cicâldău – Bărbuț, A. Cristea (Fortes 53), R. Baicu
Rezerve: Popescu – T. Ferreira, Martic, Trașcă
Antrenor: Corneliu Papură

Minutul 90+5: Fluier final. CFR Cluj e campioana României pentru al doilea an consecutiv. Culio a decis meciul în minutul 12, dintr-un penalty obținut de Culio.


Minutul 73: Respinge Arlauskis. Cicâldău a încercat să înscrie cu un șut la colțul scurt, dar lituanianul a boxat.


Minutul 55: Apără Arlauskis! Fortes a reluat cu capul din opt metri, pe centru, dar lituanianul a respins.


Minutul 49: Gol anulat pentru CFR Cluj. Omrani a înscris cu o lovitură de cap, însă asistentul Sebastian Gheorghe a ridicat fanionul. Francezul se afla în ofsaid.


Minutul 46: A început repriza secundă. Papură a schimbat: a intrat Acka, a ieșit Donkor.


Minutul 45+1: Pauză! CFR Cluj conduce cu 1-0 și e la 45 de minute de câștigarea titlului.


Minutul 35: Apără Arlauskis! Ocazie mare pentru Craiova. Fedele a șutat din lovitură liberă, mingea a fost deviată de zid, Andrei Cristea a șutat de la 15 metri, dar Arlauskis a respins peste poartă. Rămâne 1-0 pentru CFR.


Minutul 34: Primul cartonaș galben. Djokovic e avertizat pentru un fault dur comis asupra lui Andrei Cristea.


Minutul 25: O nouă șansă pentru CFR. Bordeianu a șutat superb, de la 23 de metri, dar Pigliacelli a plonjat și a scos mingea din vinclu. Rămâne 1-0 pentru CFR.


Minutul 13: Oltenii nu se gândesc să-i încurce pe ardeleni. Banner afișat de suporterii Craiovei: „Să fie omenie…”


Minutul 12: GOOOL CFR Cluj! Culio înscrie de la 11 metri. Argentinianul a trimis cu mult calm, în stânga, iar Pigliacelli a sărit în partea opusă.


DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO


Minutul 11: Penalty pentru CFR Cluj! Kelic l-a împins pe Păun în careu, iar Hațegan a indicat punctul cu var.


Minutul 10: Gol anulat. Boli a trimis în plasă, dar Hațegan a sancționat un fault în atac comis de fundașul CFR-ului. Mateiu a alunecat în duel cu Boli, iar Hațegan a anulat reușita. Rămâne 0-0.


Minutul 3: Ocazie mare pentru CFR Cluj! Păun a șutat din șase metri, Pigliacelli a respins în față, iar Culio a reluat pe lângă poartă. Rămâne 0-0. CFR începe sus meciul.


Minutul 1: A început partida! Cu un punct, CFR e campioană.


DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO

19:48 Avem echipele de start! Dan Petrescu merge pe formula standard din ultimele partide și are nevoie de doar un punct pentru a fi matematic campion la finalul partidei cu Craiova. De partea cealaltă, oltenii antrenați de Corneliu Papură vin cu două surprize în primul „11”, Briceag și Raoul Baicu. Briceag i-a luat locul lui Bancu, accidentat, în timp ce Baicu l-a scos din echipă pe Valentin Mihăilă.


Clujenii au nevoie doar de un punct pentru a deveni campioni matematic, 47 de puncte în prezent, în timp ce principala rivală, FCSB, ocupanta locului secund are 45. Oltenii au și ei miza locului trei, ce contează pentru Liga Europa, acum ocupând ultima treaptă a podiumului (36 de puncte).

Mai sunt șase puncte în joc, în ultima etapă fiind chiar meciul direct dintre CFR și FCSB. Dar, chiar și la egalitate de puncte, dacă s-ar produce acest scenariu, clujenii sunt campioni fiindcă la finalul sezonului regulat nu au beneficiat de rotunjirea punctajului, față de trupa lui Teja.

Dan Petrescu vs. Corneliu Papură:

  • Actualul tehnician al ardelenilor a debutat ca antrenor în Liga 1 pe 12 martie 2004, în Rapid București – FC Oradea 2-1. Pe lângă gruparea giuleșteană (2003/2004), le-a mai condus în principala competiție internă din România pe Sportul Studențesc (2004/2005, 2005/2006), Unirea Urziceni (2006/07, 2007/08, 2008/09, 2009/10) și CFR Cluj (2017/18). Dan Petrescu a mai câștigat campionatul și cu ialomițenii în ediția 2008/2009, când a avut un parcurs remarcabil în grupele UCL (opt puncte).
  • – Palmares Dan Petrescu în Liga 1: 203 jocuri – 103 victorii – 59 remize – 41 înfrângeri.
  • Corneliu Papură a debutat ca antrenor în acest sezon, pe 19 aprilie 2019, Astra Giurgiu – U Craiova 1948 CS 0-1. El este un nume important din istoria „Științei” de după Revoluție, în tricoul căreia a câștigat Cupa României în sezonul 1992/1993.
  • Dan Petrescu și Corneliu Papură se vor duela în premieră. Aceștia au fost colegi în lotul tricolorilor de la turneul final al CM 1994 din SUA, când România a atins faza sferturilor de finală. (Statistică LPF)

„Cred că ar fi cel mai fericit egal din cariera mea. De obicei nu ai nevoie de egal, pentru că vrei să câștigi meciuri, mai ales la un club precum CFR Cluj. Nu va fi ușor să joci la egal, trebuie să jucăm la victorie. Am avut multe ședințe, am pus meciuri importante, am pus și rezumatele de la meciurile din Liga Campionilor, să le arăt jucătorilor să dacă ești motivat, poți obține orice. Nu are rost să fim proștii proștilor să facem petrecere, să o aranjăm și pe urmă să plângem pe aici cu toții. Întâi trebuie să jucăm meciul și vedem după aia ce iese.

Și Ajax a avut 3-0, și Barcelona a avut 3-0 și unde sunt ele acum? Acasă, finala o joacă Tottenham cu Liverpool, deci e posibil orice în fotbal. Noi jucăm împotriva locului doi și locului 3, e posibil orice, trebuie să fie motivați. Pare ușor din afară dar vă dați seama că nu va fi ușor să joci la egal, mai ales că la meciul cu Viitorul și cu Astra am spus că avem nevoie ori de un egal, ori de o victorie, ați văzut că am jucat la victorie ambele meciuri și același lucru trebuie să-l facem și duminică. Cei de la Craiova, ca să își asigure locul 3, au nevoie și ei de o victorie și cred că și un egal le-ar fi bun”, a declarat Dan Petrescu.

„CFR-ului îi trebuie un punct, ca la matematică, necesar și suficient. Noi, cu un punct, doar ne-am crește opțiunile pentru ultimul meci cu Viitorul, în sensul că ne-ar fi suficient și un egal pentru a ne păstra locul 3, dar eu văd lucrurile altfel.

Indiferent dacă noi luăm un punct și Astra va bate Viitorul și suntem matematic deja pe locul 3, modul meu de a vedea lucrurile este următorul: în momentul în care intrăm pe terenul ăsta, indiferent dacă ne trebuie puncte sau puncte sau e meci amical sau de vacanță sau Liga Campionilor, aici trebuie să intri și să dai totul și să câștigi fiecare meci.

Dacă intrăm cu mentalitatea pe care am arătat-o cu FCSB, în ultimul meci, și să fim mult mai concentrați, cu un public în spatele nostru și să dăm totul pe teren, cred că va fi greu să ne învingă cineva”, a spus și Corneliu Papură.

„Lista neagră” a lui Dan Petrescu: Cinci jucători se despart de CFR, chiar dacă iau titlul!

Va fi un joc bun și un egal meritat? Un cunoscut președinte de club avertizează înainte de CFR – Craiova: „Eu aș scoate meciul ăsta de la pariuri!”. Argumentele în favoarea unui X prietenesc

 

Bogdan Savin / Autor
Activează de peste 17 în presa sportivă. La început a fost colaborator al departamentului care se ocupa de ligile inferioare, a „făcut practica” la meciuri din Liga 2 sau a treia și treptat a ajuns la secția „Fotbal Intern” a ProSport. A acumulat experiență și după patru ani a acceptat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…