Ceahlăul – Dinamo 0-1. O rundă și o repriză. Victorie la puncte pentru „câini” sub Pietricica

Ceahlăul - Dinamo 0-1. O rundă și o repriză. Victorie la puncte pentru
  • Publicat:
  • Actualizat:

La Piatra Neamț, în tur, jucătorii se opreau în mijlocul reprizelor și beau din pungi. Lichidul de fugă pe care Miriuță l-a comandat de la nemți pentru nemțeni a adus o iarnă fără griji sub Pietricica. Fără gânduri, fără probleme, fără socoteli. Pe vremuri, aici se calcula fiecare pas încă de la țintar. „Acasă” erai „găzdar”, în deplasare erai băiat bun.

Miriuță a plecat, Costel Ilie i-a luat locul și l-a încălzit pentru Marian Bondrea. La vremuri noi, oameni vechi. Gata cu pungile, cu TRX-urile, cu 4-3-3. E din nou ca pe vremurile în care se juca cu libero. Înainte și „focu’ la ei”.

Dar ce facem că lui Stoican nu-i place să se joace cu focul. Mai ales în deplasare, meciuri despre care a citit că trebuie tratate „ca la italieni”. Victorii scurte, goluri puține, punct sau puncte. Cum ar spune Anghelache, profesor universitar doctor în economie, fotbal economicos.

Din combinația acestor două doctrine, fotbalul seamănă cu un sport în care coatele trebuiesc înfășurate în bureți, tibiile ca țevile, în vată de sticlă, iar arcadele asigurate la compania lui Adamescu. În prima repriză asta a fost și morala. Ichim i-a lăsat lui Bilinski amprentele crampoanelor lui pe filet, și pe spate, asta după ce polonezul, într-un duel aerian, a sărit la minge în poziția statuii de la Aviatorilor. Un alt duel de gală (pentru unificarea centurilor) a fost între Steliano Filip și Constantinescu. În aceste condiții putem să spunem că s-a auzit gongul și Avram a fluierat sfârșitul unei reprize fără reluări.  

După pauză s-a jucat fotbal

Runda a doua, chiar a arătat ca o repriză. Primii care au lovit au fost dinamoviștii. Nu pe tibii, nici cu cotul. De data asta pe tabelă. Matei prinde un șut de la 20 de metri, mingea mângâie cocoașa unui fundaș advers și, în loc de croșeu, e ricoșeu. Unul norocos pentru 1-0. Stoican are și noroc. Italienii din care s-a inspirat spun că e șansă și ține cu cei buni. A simțit-o și el, cu Steaua, când a invocat norocul. Meciul se deschide, moldovenii ies la joc, „câinii” stau la contraatac. Jula ratează incredibil, iar Constantinescu reia în Bălgrădean. Partida are ritm, echipele par ca doi boxeri fără gardă. Ce clișeu! Ce bine se potrivește! Lazăr, Elton, Țucudean și Matei pasează ca-n secvențele cu tiki-taka. Acolo se dă și gol, aici e Liga 1 și iese o țaca-paca. Un șut ar fi fost mai bun, italienii lui Stoican ar fi dat închisoare cu suspendare pentru astfel de gesturi. Moldovenii rămân în 10. Ștefănescu s-a rupt, schimbările s-au efectuat, nemțenii nu renunță. Constantinescu e plin de nămol. Degeaba, Dinamo câștigă în stilul lui Stoican. În 2014, să joci cu o face Bondrea, după ce ai dat „focu’ la ei” și ai primit gol, înseamnă să te arzi.


FLUIER FINAL. Dinamo se impune la limită, 1-0, iar „câinii” revin pe prima poziție.


Ceahlăul joacă în inferioritate. Ștefănescu s-a accidentat și nu a mai putut continua, iar Marian Bondrea a apucat să efectueze toate schimbările.


Minutul 75Constantinescu trece pe lângă egalare. Lovitura de cap a jucătorului moldovean este blocată de Bălgrădean, iar „câinii” rămân în avantaj.


Galeria dinamovistă se gândește la meciul cu Steaua. „Dinamo bate pe Steaua” este scandarea preferată a celor aproximativ 200 de ultrași veniți de la București.

Minutul 58Singur în careu, Jula a tras pe lângă poartă din 10 metri. Ocazie incredibilă pentru moldoveni, apărarea lui Dinamo a fost extrem de relaxată.


Minutul 51GOOOOOL Dinamo. Cosmin Matei trage de la aproximativ 20 de metri, mingea este deviată de un adversar, iar portarul nemțenilor este învins.


Minutul 46- Flavius Stoican a efectuat prima schimbare. L-a scos pe Kamil Bilinski (șters în prima repriză) și l-a introdus pe George Țucudean.


VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI DE LA MECIUL DINTRE CEAHLĂ‚UL ȘI DINAMO


Minutul 22Bilinski se dezechilibrează și cade, iar Ichim îl calcă intenționat pe spate pe polonez. Marius Avram nu l-a avertizat pe fundașul moldovenilor. Cu o fază înainte, în săritură, atacantul „câinilor” l-a lovit cu cotul în figură pe adversarul său, fault în urma căruia centralul a arătat cartonașul galben pentru Bilinski.


VEZI AICI COMENTARIUL LIVE TEXT AL MECIULUI


UPDATE: 20:45– Partida de la Piatra Neamț este arbitrată de Marius Avram. Bucureșteanul este ajutat la cele două margini de
Octavian Șovre și Vasile Marinescu. Arbitri adiționali sunt  Dragoș Istrate și Alexandru Voda.


UPDATE 20:29Iată și echipa pe care Marian Bondrea o va trimite din primul minut pe teren: Calancea – Țepeș , Ichim, L. Cazan,  Gheorghiu – V. Achim, Onciu – Ștefănescu, Golubovic (cpt), M. Constantinescu – Jula
Rezerve: Jovic – Mateciuc, Tăbăcariu, Popadiuc, Margină, L. Garcia, Chitoșcă


UPDATE 20:25-Flavius Stoican va sta în tribună, antrenorul dinamovist fiind suspendat două etape după ce a fost eliminat în partida cu Petrolul. Tehnicianul „câinilor” își va ispăși în acestă seară pedeapsa, iar joi, contra Stelei, în Cupa României, Stoican va reveni pe bancă.


UPDATE 20:20- Conform Dolcesport, Stoican a pregătit o poziție surpriză pentru Ștefan Bărboianu. Folosit până acum pe postul de mijlocaș dreapta, fostul jucător al Universității Craiova va începe în centrul liniei de mijloc, alături de Elton, cei doi urmând a fi închizătării „câinilor”. Totuși, în repriza secundă a meciului cu Oțelul, 3-1, olteanul a fost reprofilat mijlocaș central . Atunci, la pauză, Stoican l-a înlocuit pe Șerban cu Matei, iar Bărboianu a trebuit să evolueze în centru.

Iată echipa pe care o va trimite Dinamo pe teren: Bălgrădean- Rus, Grigore (cpt), Durimel, Filip- Bărboianu, Elton- Matei, D. Rotariu, Lazăr- Bilinski
Rezerve: Naumovski – Grecu, Ad. Popa II, I. Șerban, Boubacar, Țucudean, Velici


UPDATE 18: 55 Din informațiile ProSport, Cristi Bălgrădean va reveni în primul 11. După evoluția lui „Pufi” din derby-ul din Cupa României, cu Steaua, scor 5-2, Naumovski a fost titularizat cu Petrolul și cu Oțelul. Acum, Stoican va merge din nou pe mâna goalkeeper-ului arădean.


Bilanț general:     33 meciuri-  5 victorii Ceahlăul – 13 rezultate de egalitate – 15 victorii Dinamo 34-74  (golaveraj)
Cu Ceahlăul gazdă:  16 meciuri-   5 victorii Ceahlăul – 7 rezultate de egalitate -4  victorii  Dinamo  22-29 (golaveraj)

Ceahlăul înfruntă duminică, 20.45 (în direct pe Digisport 1) pe Dinamo,  formație în fața căreia  are cel mai slab palmares din istorie, fără victorie din 19 martie 2003, scor 3-2.

În ultimele 13 confruntări, nemțenii au un bilanț de coșmar, 6 remize și 7 înfrângeri, unele la scoruri astronomice, chiar și pe propriul teren: 0-5, 0-4 și 0-3.

Ultimele meciuri dintre cele două echipe la Piatra Neamț:

27.10.2012: Ceahlăul – Dinamo 0-0
17.10.2011: Ceahlăul – Dinamo 0-5 (cea mai mare diferență de scor obținută de Dinamo la Piatra Neamț)
15.08.2009: Ceahlăul – Dinamo 0-4

10.08.2007: Ceahlăul – Dinamo 0-3
23.05.2007: Ceahlăul – Dinamo 2-2

Pe 07.12.2013, Dinamo – Ceahlăul 7-0. Este  cea mai mare diferență de scor dintre cele două echipe


Șansele „galben-negrilor” par a fi destul de mici, mai ales în condițiile în care Ceahlăul se confruntă  cu absențe notabile.  Dumitraș, Cânu și  Marc sunt suspendați, în timp ce Slavickas și Stana au probleme medicale. Mai mult, Gheorghiu a fost învoit la mai multe antrenamente din cursul aceste săptămâni după pentru că are unele probleme de familie, iar Popadiuc este obosit, tânărul jucător fiind convocat la loturile naționale, acolo unde a disputat trei meciuri în șapte zile. Înaintea meciului, Bondrea va lua o hotărâre cu privire la utilizarea ultimilor doi.

Costel Ilie a fost debarcat după 7 etape în care Ceahlăul a obținut 6 puncte din 21 posibile, moldovenii fiind la ora actuală, după un clasament al returului, cea mai slabă formație din campionat.

Marian Bondrea, cel care figura în acte ca director tehnic, va conduce echipa pentru finalul de sezon și are ca obiectiv evitarea retrogradării în condițiile în care la Piatra Neamț se vorbea, în noiembrie, de cupe europene.


„Ca totdeauna, va fi greu cu Dinamo, o formație cu tradiție, dar în reconstrucție. Au jucători de valoare, dar care pot greși datorită tinereții. Sper să profităm de asta. În ceea ce ne privește, avem nevoie de puncte și este important să ajungem la 40 cât mai devreme pentru a avea liniște. Lipsesc unii jucători, dar consider că cei care vor intră vor dori să se afirme și vor face un joc bun
Viorel Măstăcăneanu, președinte CA Ceahlăul


Dinamoviștii își văd amenințat locul 4 după victoria Vasluiului în Ghencea și sunt nevoiți să se impună la Pitra- Neamț pentru a reveni locul de cupă europeană, mai aales că în cupa României, după 2-5 cu Steaua în prima mansă a semifinalei, șansele de calificare sunt foarte mici.

Flavius Stoican are unele probleme de lot. Fostul fundaș dreapta nu se poate baza pe Steven Thicot, cel care este accidentat de mai multe săptămâni și nici pe mai vechiul indisponibil Collins Fai.


„Toată suflarea dinamovistă așteaptă meciul cu Steaua, dar a uitat de Ceahlăul. Mai întâi trebuie să câștigăm la Piatra-Neamț, pentru a reveni pe locul 4 în clasament. Dacă obținem câteva victorii la rând am putea să terminăm și pe locul 3. Campionatul este echilibrat, se pot întâmpla multe până la final. Totul depinde de noi. Nu mă interesează suspendații Ceahlăului, e problema lor. Noi avem ca obiectiv victoria, un egal nu ne este folositor
Flavius Stoican, antrenor Dinamo


Echipele probabile

Ceahlăul: Calancea – M. Rusu, Cazan, Ichim, Ad Gheorghiu – V. Achim, Onciu – Popadiuc, GoluboviÇ, Chitoșcă – Constantinescu
Antrenor: Marian Bondrea

Dinamo: Bălgrădean – L. Rus, Durimel, D.Grigore, S. Filip – Elton- Bărboianu, Matei, D. Rotariu – V. Lazăr, BiliÅ„ski
Antrenor: Flavius Stoican

URMĂ‚REȘTE COMENTARIUL LIVE TEXT AL PARTIDEI

Articol scris de: Dan EȘANU

Statistică: Răzvan TOMA

Jurnalist sportiv din anul 2003, în prezent reporter special și realizatorul emisiunii EXCLUSIV DINAMO de la ProSport. Ziarist acreditat la clubul Dinamo București încă din anul 2004, Cătălin Mureşanu este autorul a mii de articole, interviuri, reportaje, cronici pe care le-a scris pentru ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele