LIVE BLOG | Astra – Steaua 0-2. „Dubla” lui Bawab duce campioana în finala Cupei Ligii

LIVE BLOG | Astra - Steaua 0-2.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra – Steaua 0-2 (Bawab 5, 51)

Echipe de start:

  • Astra: Gavrilaș –   A. Stan,   Scarlatache , Geraldo,   Ricardo Alves –   Dandea – Florea, Teixeira (Răileanu 78), Ioniță, I. Roșu (Moise 23) – D. Niculae
  • Steaua: Cojocaru – Râpă,   Papp,   Carp, Filip – Kharja, Muniru (Bourceanu 13) – Enache (Popadiuc 55), Bawab, Gebhart – Marica (Tade 55)

20:22 S-a terminat meciul, nu înainte ca Bawab să rateze o ocazie importantă. Steaua se califică în finala Cupei Ligii, după 3-0 la general cu Astra, și așteaptă returul dintre Dinamo și Concordia pentru a-și afla adversarul. În tur, ilfovenii au câștigat cu 3-0 pe teren propriu.


20:14 Se joacă într-un ritm demn de o cauză mai bună. Râpă îl oprește prin fault pe Florea, Ricardo Alves bate lovitura liberă, dar nimerește desenele din spatele porții lui Cojocaru. Încă șase minute.


20:09 Iese și Teixeira, înlocuit cu Răileanu, iar Gebhart mai încearcă un șut, dar trimite peste poartă. 


20:04 Înscrie și Kharja, dintr-o centrare excelentă a lui Gebhart, dar și golul marocanului e anulat pentru ofsaid.


20:00 Încearcă și Genhart, cu un șut din afara careului, dar Gavrilaș respinge. Atacul Astrei stă doar în Daniel Niculae, dar fostul atacant din Giulești nu poate crea pericol de unul singur, chiar dacă face un joc bun. Mai sunt 20 de minute.


19:51 Marchează și Astra, dar golul e anulat pentru ofsaid. Dintr-un carambol, mingea ajunge la Teixeira, care înscrie, dar fanionul ridicat de la margine îi refuză golul portughezului. Mai jos, atenție la duelul dintre Râpă și Daniel Niculae, înainte ca Florea să bată lovitura liberă. Cam așa se comportă deținătorul a patru titluri de campion cu fotbalistul care are în palmares o retrogradare.


19:40 Cojocaru apără un penalty. Da, ați auzit bine, Valentin Cojocaru a apărat un penalty, la puțin timp după ce reușise această performanță și în meciul România U21 – Țara Galilor U21. Hațegan acordă eronat lovitură de la 11 metri la un duel între Kharja și Romario Moise, Alex Ioniță II bate în dreapta portarului, iar goalkeeper-ul Stelei respinge.


19:45 Reghe își permite să renunțe la fotbaliștii care au șanse să se afle pe teren în meciul din campionat. Ies Marica și Enache, intră Tade și Popadiuc.


19:42 GOOOL STEAUA! Râpă centrează excelent din flancul drept, mingea ajunge perfect pentru Bawab, iar iordanianul înscrie fără prea mari probleme, cu capul, din trei metri. E 2-0 pentru Steaua, iar campioana e ca și calificată în finala Cupei Ligii. O palmă și pentru Gigi Becali, cel care l-a criticat în termeni duri pe Bawab.


19:38 Marica face al doilea lucru bun după pasa decisivă de la golul înscris de Bawab. Protejează bine la marginea careului, scoate pentru Kharja, dar șutul marocanului e deviat de un fundaș advers, apoi e reținut de Gavrilaș.


19:35 S-a reluat meciul, fără vreo schimbare în cele două echipe care au terminat prima repriză. Destui spectatori la Giurgiu, semn că locuitorii orașului nu pun prea mare preț pe o bancnotă de 50 de lei.


19:19 Se termină prima repriză. Steaua are 2-0 la general și e aproape sigură de prezența în finala Cupei Ligii.


19:15 Daniel Niculae e, de departe, cel mai activ fotbalist al Astrei. Fostul rapidist îi pasează foarte bine lui Florea, dar jucătorul adus de la Chiajna finalizează modest din poziție bună. Are și Alex Ioniță o șansă bună, dar execută modest o lovitură liberă. Și cam aici se oprește șirul situațiilor periculoase ale Astrei.


19:11 Marica mai are o șansă de a demonstra că nu a uitat fotbalul: Filip conduce un contraatac, îi paseză pe culoar, dar vârful de 30 de ani preia greșit și omoară o fază promițătoare. Astra e inexistentă în atac, iar Steaua va obține, probabil, o calificare meritată. Din păcate, Muniru a fost transportat la spitalul din Giurgiu după lovitura cap în cap cu Roșu.


19:01 Ciprian Marica se mai depărtează puțin de EURO 2016. Enache șutează violent de la distanță, Gavrilaș respinge în față, iar mingea ajunge fix la atacantul care în carieră a jucat la Stuttgart și Schalke. Marica șutează în pământ, din poziție foarte bună, și nimerește doar bara. Asta în contextul în care orice atacant într-o formă decentă ar fi înscris de acolo. 


18:59 Timo Gebhart pare într-o dispoziție bună de joc. Îl trimite la juniori pe Stan, cu un driblig superb, dar Dandea intră violent și-l oprește cu prețul unui cartonaș galben. Giurgiuvenii ajung în careul lui Cojocaru, Ioniță centrează, Carp intervene, iar gazdele cer henț. Hațegan lasă, însă, jocul să continue.


18:55 Duelul cu Muniru i-a fost fatal și lui Roșu, care e înlocuit cu Romario Moise. Al câtelea Romario din campionatul României?


18:51 Ajutat de o șapcă, selecționerul Anghel Iordănescu stă undeva în tribune. E soare, e cald afară, așa că o deplasare la Giurgiu chiar merită. Totuși, în afară de Marica, ne întrebăm și noi pe cine ar putea urmări în acest meci.


18:47 Așa cum era de așteptat, nu asistăm la un meci senzațional. Linia ofensivă a Astrei arată relativ bine pe hârtie, dar nu e în stare să-l pună în pericol pe Cojocaru. Steaua domină lupta de la mijlocul terenului, iar Gebhart încearcă să fie activ în flancul stâng.


18:44 Muniru nu mai poate continua meciul și e înlocuit cu Bourceanu. Roșu a revenit pe teren.


18:40 Exact de asta nu aveau nevoie cei doi antrenori. Meciul e oprit minute bune de Ovidiu Hațegan, după ce Iulian Roșu și Muniru se ciocnesc violent în apropierea careului Stelei. Ghanezul iese mai șifonat și e scos cu targa de pe teren. Să sperăm că e totul bine.


18:36 GOOOL STEAUA! Teixeira continuă seria prestațiilor modeste în meciurile contra Stelei. E deposedat de Muniru la 16 metri, mingea ajunge la Marica, atacantul e altruist și pasează în fața porții, iar Bawab are de îndeplinit o simplă formalitate. 1-0 pentru Steaua, încă din minutul cinci, iar giurgiuvenii au nevoie acum de trei goluri pentru a se califica.


18:34 Adrian Scarlatache, omul care în meciul tur i-a oferit cadou un gol lui Tade, începe „cum trebuie” și acest meci cum trebuie: galben în minutul trei, după un fault dur la Gebhart.


18:30 A început meciul care nu interesează pe aproape nimeni. Cel puțin vom afla dacă Dandea și Roșu sunt mai buni decât Carp și Gebhart.


18:00 Astra Giurgiu și-a atins scopul și a împiedicat popularea stadionului cu fani ai campioanei. În acest moment, pe stadionul liderului sunt cel mult 200 de spectatori care au plătit câte 50 de lei pe bilet.


17:00 Steaua a anunțat echipa de start pentru partida care va începe la Giurgiu la ora 18:30. 


Echipe probabile:

  • Astra: Gavrilaș – Queiros, Oros, Dandea, A. Stan – Lovin, Boubacar – Florea, Ioniță, I. Roșu – D. Niculae
  • Steaua: Cojocaru – Râpă, Papp, Carp, Momcilovic – Muniru, Filip – Gebhart, Kharja, Bawab – Marica

Lupta între cei mai buni jucători de la Astra și Steaua se dă doar în Liga 1. Asta pentru că în Cupa Ligii numele echipei care va merge în finală va fi stabilit în urma confruntării rezervelor. Ambii antrenori au de gând să trimită pe teren echipe de start care conțin fotbaliști cu mai puține minute jucate în acest sezon. Va fi, practic, o confruntare care va arăta forța loturilor celor două echipe, iar Steaua pleacă drept favorită la calificare în finală după ce a reușit să învingă în tur cu 1-0.

Antrenorul gazdelor a mărturisit că și în condițiile în care va juca cu rezervele se așteaptă la calificare și motivează înfrângerea din tur prin faptul că mulți dintre jucătorii importanți au fost gripați. „La meciul din Cupa Ligii îi menajez pe toți. Teixeira va juca 45 de minute și mă mai gândesc la unul sau doi jucătorisă evolueze tot 45 de minute, restul fac doar antrenamente„, a spus Marius Șumudică la ProSport LIVE. De partea cealaltă, Laurențiu Reghecampf a lăsat să se înțeleagă că va folosi o serie de fotbaliști fără prea multe minute în acest sezon. „Miercuri voi folosi jucătorii care au evoluat mai puțin și asta pentru că meciul de sâmbătă cu Astra va fi o primă finală. Pentru noi toate meciurile din acest final de campionat vor fi finale. Cu toate acestea veți vedea pe teren o echipă care va încerca să câștige meciul din Cupa Ligii și să joace finala„, a spus Reghecampf.

Ioniță, Boubacar și Niculae sau Gebhart, Kharja și Marica?

În ciuda faptului că vorbim despre „rezerve”, echipele gândite de cei doi antrenori nu sunt deloc unele slabe. Atât Astra cât și Steaua au posibilitatea de a forma câte un „11” puternic din lotul pe care cei doi antrenori îl au la dispoziție. Astfel, la Astra Giurgiu în formula de start pot apărea nume precum Ioniță, Daniel Niculae sau Boubacar. De partea cealaltă, campioana va miza aproape sigur pe Ciprian Marica, atacant revenit după o serie de accidentări, iar acesta va fi susținut de o linie de mijlocași formată din Gebhart, Kharja și Bawab. 

30 de întâlniri directe au avut loc până acum între Astra și Steaua. Campioana s-a impus în 13, giurgiuvenii au câștigat 9 și 8 s-au terminat la egalitate

Cristian Scutariu / Redactor
Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele