LIVE BLOG | Astra – FCSB 1-0. Măldărășanu a debutat cu o victorie în fața lui Dică. Llullaku s-a întors cu gol în Liga 1, Qaka a fost scos pe brațe de medici

LIVE BLOG | Astra - FCSB 1-0. Măldărășanu a debutat cu o victorie în fața lui Dică. Llullaku s-a întors cu gol în Liga 1, Qaka a fost scos pe brațe de medici
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra – FCSB 1-0 (Llullaku 43)

  • Astra: Iliev – Belu-Iordache, Erico Da Silva, Bejan, Stan – R. Moise, Mrzljaks – Balaure, N. Roșu (Biceanu 71), L. Bușs (V. Gheorghe 87) – Llullakus (Radunovic 80)
  • Rezerve: Lazar –  Boboc, Butean, Crișan
  • FCSB: Bălgrădean – Benzar, Bălașa, Planics, J. Moraiss – O. Popescus, Nedelcu (Moruțan 46), Teixeira – Man, Tănase, Fl. Coman [Qakas 46 (Momcilovic 77)]
  • Rezerve: R. Ducan – L. Filip, Jakolis, Cristian Dumitru

Marius Măldărășanu a debutat cu o victorie în Liga 1 Betano. Astra s-a impus la limită în fața vicecampioanei, scor 1-0, grație golului marcat de Azdren Lullaku în minutul 43. Golgheterul campionatului în urmă cu două sezoane a înscris cu o lovitură de cap din apropiere, dintr-o centrare a lui Romario Moise. Mijlocașul a executat ideal o lovitură de colț, iar Junior Morais l-a pierdut pe drum pe albanezul Astrei.

Gazdele au ratat câteva șanse importante, prin Laurențiu Buș și Balaure, care puteau duce scorul la 2-0. Olimpiu Moruțan a adus un plus la capitolul spectacol, dar prea puțin pentru a face diferența. Tănase a trecut pe lângă egalare în minutul 87, când a reluat cu capul din centrul careului, dar Iliev a respins și a păstrat tabela intactă.

Minutul 90+3: Fluier final! Astra s-a impus cu 1-0, la chiar primul meci al lui Marius Măldărășanu din postura de antrenor în Liga 1 Betano.


Minutul 90: S-au arătat trei minute suplimentare de la margine.


Minutul 87: Iliev e la post. Bălașa a centrat în centrul careului, Florin Tănase a reluat cu capul, mingea a mușcat pământul în fața porții, dar Iliev a intervenit și a respins în lateral.


Minutul 83: Încă o șansă uriașă pentru Astra! Balaure a fost angajat în centrul careului, era de unul singur, dar a trimis milimetric pe lângă bara din dreapta lui Bălgrădean. Portarul FCSB-ului fusese prins pe contre-pied. Antrenorul Marius Mădărășanu a avut o reacție nervoasă după ratarea elevului său.


Minutul 77: Qaka nu mai poate continua. Luat pe sus de Lurențiu Buș, albanezul a fost scos pe brațe de medicii echipei. Momcilovic a fost introdus în locul mijlocașului albanez. Planic va fi trimis în ofensivă, așa cum s-a mai întâmplat și în playoff-ul sezonului trecut. Sârbul a reușit să marcheze un gol crucial pe Arena Națională, în partida retur cu CFR Cluj din playoff, când ardelenii conduceau cu 1-0. Chiar dacă a prelungit suspansul în lupta pentru titlu, golul lui Planic n-a mai contat la fel de mult după eșecul de la Iași, care a trimis practic titlul în Gruia.


Captură Digi Sport


Minutul 70: La un pas de golul carierei. Olimpiu Moruțan i-a luat la mâna pe fundașii Astrei și a trimis puțin peste bara transversală. Introdus la pauză în locul lui Nedelcu, dar urcat pe poziția lui Teixeira, care evoluează acum în flancul stâng, Moruțan a reușit trei driblinguri succesive, după care a căutat vinclul. Iliev a plonjat, dar mingea a căzut puțin peste poarta giurgiuvenilor.


Minutul 69: Merită Llullaku o bere? Un parior ar putea da lovitura în această seară 🙂


Minutul 60: Ocazie uriașă pentru Astra! Giurgiuvenii au recuperat la 25 de metri, după care au declanșat contraatacul. Laurențiu Buș i-a pasat lui Neluț Roșu la mijlocul terenului, după care a sprintat pe centru, printre fundașii lui Dică. Roșu a trimis în partea stângă pentru Silviu Balaure, care a înaintat spre poarta adversă. Balaure i-a trimis în momentul ideal lui Buș, care a scăpat singur cu Bălgrădean. Fratele lui Sergiu Buș a trecut în viteză de portarul FCSB-ului, prin lateral, după care a șutat din interiorul careului (foto mai jos). Mingea s-a oprit în plasa laterală, spre disperarea gazdelor, care se așteptau ca Laurențiu Buș să finalizeze cu gol contraatacul la care defensiva FCSB-ului a fost groghi.


Captură Digi Sport


Minutul 55: Puțină tehnică în jocul FCSB-ului. Olimpiu Moruțan a oferit câteva momente de virtuozitate la scurt timp după ce a fost introdus pe teren, dar nu vicecampioana nu și-a creat vreo șansă importantă în repriza secundă.


Minutul 47: Vă spunem „la revedere”. Galeria FCSB-ului a părăsit sectorul pe care îl avea rezervat, rămâne de văzut care este motivul din spatele acestei decizii.


Captură Digi Sport


Minutul 46: S-a reluat partida. Dică a operat două schimbări la pauză, Măldărășanu n-a modificat nimic. Au intrat Moruțan și Qaka, au ieșit Nedelcu și Florinel Coman. Albanezul venit de la Iași va juca în fața apărării, în timp ce Felipe Teixeira va juca în banda stângă, în locul noului șeptar.


Minutul 45+1: Pauză la Giurgiu! FCSB a început mai bine partida, a trecut pe lângă deschiderea scorului, dar Astra a venit puternic din urmă. Elevii lui Marius Măldărășanu au echilibrat partida, au jucat foarte dezinvolt, iar atunci când nimeni nu se aștepta, Llullaku a dat lovitura.


Minutul 43: GOOOL Astra! Llullaku a marcat cu o lovitură de cap pentru 1-0. Romario Moise a centrat de la colțul terenului, Morais l-a scăpat pe albanez, iar Bălgrădean n-a mai putut face nimic. Decarul Astrei a reluat cu sânge rece din apropiere, astfel că giurgiuvenii preiau conducerea cu puțin timp înainte de finalul primei reprize.


Minutul 42: Ludovic Giuly sau Romario Moise? Mijlocașul Astrei a reluat spectaculos din cădere la colțul scurt, dar Bălgrădrean a respins în afara terenului. Lovitură de colț pentru gazde. Stan i-a săltat mingea în interiorul careului, iar Moise și-a încercat norocul cu o execuție de efect, așa cum reușea Giuly în tricoul lui AS Monaco.


Minutul 38: Stați jos și notați. În tribunele arenei Marin Anastasovici se află în această seară Mirel Rădoi și Sorin Paraschiv, foști colegi cu Nicoale Dică la FCSB, în perioada UEFAntastică. La meci asistă de asemenea și Iasmin Latovlevici. Fundașul a fost pus pe liber de Galatasaray și pentru moment se antrenează cu vicecampioana României. Lângă patronul Astrei, Ioan Niculaie, s-a așezat Mihai Stoichiță, în prezent șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF.


Captură Digi Sport.


Minutul 34: „Du-te unde vrei”. Azdren Llullaku și-a schimbat din nou poziția. După ce a apărut în numeroase rânduri în flancul stâng, atât pe faza ofensivă, cât și pe faza defensivă, vârful Astrei se regășește acum în partea dreaptă. Balaure l-a înlocuit momentan în centru, iar Buș a revenit în stânga.


Minutul 31: Dragoș Nedelcuuu. Închizătorul vicecampioanei a trimis puternic pe centru de la 20 de metri, dar balonul a trecut la circa o palmă și jumătate de bara transversală a porții aprărate de Plamen Iliev.


Minutul 29: No Lampard, no party. Ovidiu Popescu a luat o acțiune pe cont propriu, a pătruns în careu din partea dreaptă, după care a șutat puternic la colțul scurt. Iliev a rămas lipit de prima bară și a blocat șutul mijlocașului.


Minutul 23: Lullaku a trecut la treaba de jos. Chiar dacă e vârful echipei, albanezul Azdren Lullaku, golgheterul Ligii 1 Betano în urmă cu două sezoane, coboară foarte mult atunci când FCSB se află în atac. Junior Morais s-a trezit de două ori cu Lullaku lângă el, iar decarul Astrei a reușit să-l încurce de fiecare dată. Lullaku și Laurențiu Buș își schimbă foarte des pozițiile. Albanezul apare în numeroase situații în flanc, iar Buș sprintează în centru.


Minutul 20: Primul cartonaș galben. După o intrare întârziată asupra lui Neluț Roșu, Ovidiu Popescu s-a ales cu un avertisment din partea centralului Istvan Kovacs.


Minutul 16: S-au trezit din pumni. După un început modest, Astra a echilibrat jocul. Fundalul sonor este asigurat de suporterii FCSB-ului, care au cântat fără încetare în primul sfert de oră.


Minutul 8: Ouch. Laurențiu Buș l-a controlat pe Bogdan Pllanic în marginea terenului. Fundașul vicecampioanei a rămas întins pe gazon, a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a revenit pe teren după scurt timp.


Minutul 7: Replica Astrei. Alexandru Stan a preluat în marginea careului, a șutat violent spre vinclu, la colțul scurt, dar mingea s-a dus în plasa laterală.


Minutul 5: Se anunță spectacol la Giurgiu. FCSB a început în ofensivă partida, dar Iliev și fundașii săi au păstrat tabela intactă. După două acțiuni plecate din gheata lui Dragoș Nedelcu, a urmat cea mai mare ratare a debutului de partidă. Nedelcu l-a angajat cu două pase lungi pe Morais, care a trimis de fiecare dată în fața porții. A doua oară, Florin Tănase a deviat ușor, iar apoi a apărut Erico Da Silva, care a trimis pe spațiul porții (foto mai jos). Iliev a respins din extremis. A urmat o altă acțiune în flancul stâng, mingea a fost centrată în centrul careului, Iliev era bătut, dar reluarea lui Morais a fost respinsă de pe linia porții.


Minutul 1: Start la Giurgiu! Istvan Kovacs conduce partida din această seară, fiind ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Marinescu. Rezervă este Marian Barbu. Lovitura de începere le-a aparținut oaspeților. Vicecampioana este susținută la Giurgiu de câteva zeci de spectatori veniți de la București.


20:28 Coman, noul șeptar. Cum Denis Alibec e ca și plecat de la FCSB, „Mbappe din Liga 1” va îmbrăca tricoul cu numărul 7. Adus cu eticheta de vedetă în București, puștiul crescut de Hagi va începe ca titular în această seară. În linia de 3 din compartimentul ofensiv vor mai evolua Dennis Man și Florin Tănase.


19:15 Dani Coman a oferit verdictul în privința meciului dintre Astra și FCSB, după ce s-a luat în calcul amânarea meciului din cauza inundațiilor din orașul Giurgiu. 


18:45 Furtună la Giurgiu. Orașul Giurgiu a fost inundat cu doar câteva ore înaintea partidei dintre Astra și FCSB.


Astra va primi pe teren propriu vizita vicecampioanei Ligii 1 Betano, FCSB. Antrenorul Marius Măldărășanu va debuta oficial pe banca giurgiuvenilor și are ca obiectiv să ducă echipa în Europa, în timp ce Nicolae Dică are ca țel câștigarea titlului de campion.

Astra și FCSB s-au duelat de 34 de ori în prima ligă, roș-albaștrii câștigând 16 meciuri, giurgiuvenii 11, iar 7 jocuri s-au încheiat cu remiză. Totuși, în privința meciurilor de pe teren propriu, trupa lui Măldărășanu s-a impus de 9 ori din cele 17 confruntări, de patru ori a remizat și tot de atâtea ori a triumfat FCSB-ul.

„Venim după o perioadă bună, am avut meciuri amicale cu echipe puternice, ne-am prezentat bine. Acum e prima etapă din campionat, îmi doresc să arătăm la fel de bine, poate chiar mai bine decât în meciurile amicale. Întâlnim o echipă cu antrenor și jucători noi, probabil că și-au propus să termine tot în primele șase echipe, ne va fi foarte greu.

Chiar dacă au pierdut jucători importanți, au adus jucători cu experiență, consider că este un adversar foarte puternic pentru noi. Nici eu nu aveam experiență anul trecut, cei de la Astra știu fotbal și nu cred că se înșeală în privința lui Măldărășanu”, a spus Dică.

„Probabil, înainte de meci vor exista emoții. Până la urmă sunt normale. Sper ca odată cu fluierul arbitrului să dispară. Important e ca jucătorii să înțeleagă că nu sunt cu nimic mai prejos decât cei ai FCSB”, a spus și Măldărășanu.

 

Octavian Vasilescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen