LIVE BLOG | Astra – FCSB 0-1. Vicecampioana suferă, dar golul lui Gnohere e suficient pentru un final nebun de campionat. Viitorul, FCSB și Dinamo atacă ultima etapă cu șanse reale la titlu

LIVE BLOG | Astra - FCSB 0-1. Vicecampioana suferă, dar golul lui Gnohere e suficient pentru un final nebun de campionat. Viitorul, FCSB și Dinamo atacă ultima etapă cu șanse reale la titlu
  • Publicat:
  • Actualizat:

Astra – FCSB 0-1 (Gnohere 12)

  • Astra: Silviu Lung – Al. Stan,   Fabricio, Săpunaru, Oros (Boubacar 57),   Nicoară (Belu 82)  –  Takayuki, Al. Ioniță, Budescu –     Buș, D. Niculae (   D. Florea 57)
  • FCSB:   Niță –   Pleașcă,   Bălașa (   Tamaș 77), Moke, Momcilovic –   Jakolis,   Ov. Popescu (Achim 56), Boldrin, Tănase – Gnohere (Muniru 46), Alibec

22:26 FINAL DE MECI! FCSB rezistă asaltului Astrei, pleacă de la Giurgiu cu trei puncte și egalează Viitorul la puncte în fruntea clasamentului.


22:22 Astra nu mai știe ce înseamnă apărarea, spațiile sunt mari, Alibec pasează pentru Muniru, dar ghanezul arată, din nou, ce fotbalist bun e și ratează dintr-o poziție perfectă. Patru minute de prelungire pe care Moke le va juca într-un picior.


22:18 Șumudică e un car de nervi pe margine și apelează la ultima soluție: Săpunaru atacant! FCSB își revine din pumni și reușește să țină, cumva, mingea în jumătatea adversă. Mai sunt trei minute din timpul regulamentar.


22:15 Cu Budescu într-o zi foarte proastă, jocul ofensiv al Astrei e făcut de Alexandru Ioniță, iar fiecare intrare în careu a fostului rapidist e sinonimă cu pericolul. De data aceasta, Ioniță pasează bine pentru Săpunaru, dar șutul fundașului naționalei, cu stângul, e blocat de Tamaș.


 


22:10 Muniru își pune în pericol colegii cam la orice acțiune, iar o pasă pe care o greșește la mijlocul terenului se putea transforma într-o ocazie mare, dacă Sergiu Buș știa să tragă de la 16 metri. Tamaș intră în locul lui Bălașa și ia galben după doar trei minute. Încă 10 minute și Șumudică apelează la Claudiu Belu, mijlocașul de bandă pe care l-a adus de la ACS Poli.


22:05 Alexandru Ioniță face una dintre cele mai bune reprize ale carierei, reușește o preluare a la Zidane pe lângă Momcilovic, intră în careu, dar e blocat și mingea ajunge la Buș. Atacantul adus pentru a-l înlocui pe Alibec șutează violent, dar Niță e atent și respinge în față. FCSB nu mai contează ofensiv, echipa e ruptă la mijlocul terenului, iar apărarea e ținută sub o presiune continuă. Reghecampf pregătește intrarea lui Tamaș.


21:59 Sclipirile lui Ioniță! Fostul rapidist se distrează cu trei fundași adverși, centrează șutat în fața porții, dar Buș nu reușește să pună latul, fiind blocat de Moke. Imediat, același Ioniță îi rupe coloana lui Muniru, caută colțul lung cu o execuție superbă, dar are ghinion și mingea trece la o palmă de vinclu.


21:53 Boldrin face o prostie la mijlocul terenului și pierde o minge într-o poziție periculoasă, iar totul se transformă într-o dublă ocazie pentru campioană. Ioniță prinde colțul lung, mingea cade fix în fața lui Niță, dar goalkeeper-ul FCSB-ului împinge bine în picioare și respinge în lateral. Acolo se află Florea, dar șutul atacantului e prea slab și același Niță reține. Încearcă și Fabricio, de la 35 de metri, dar ratează ținta cu 30 de centimetri. Crește nivelul de joc al Astrei.


21:47 Se schimbă liniile. Reghe mută post pe post, cu Achim pentru Ovidiu Popescu, apoi Șumudică face două schimbări. Renunță la Daniel Niculae și-l trimite în banda stângă pe Florea, iar Boubacar în înlocuiește pe Oros, ceea ce înseamnă că Săpunaru face drumul înapoi spre centrul liniei de fund.

Imediat apare o ocazie foarte buă, după o pasă a lui Tănase pentru Alibec, dar vedeta FCSB-ului ratează serviciul pentru Boldrin și Fabricio rezolvă situația.


21:43 Florin Tănase e activ în partea stângă, pasează perfect pentru Jakolis, dar croatul irosește mult prea mult timp, apoi șutează mult peste poarta lui Silviu Lung.

Într-o notă ceva mai relaxată, ce credeți că arată ecranul telefonului lui Mihai Stoica? Noi mergem pe un mesaj primit de la Reghecampf, dar nici căutarea unor emoticoane pentru viitoare operă literară nu ar trebui exclusă :).


21:37 Începe repriza a doua, iar ambii antrenori apelează la modificări tactice. Șumudică schimbă sistemul, îl urcă pe Săpunaru la mijloc și trece la 4-2-3-1, cu Săpunaru și Seto la închidere, Ioniță în dreapta, Niculae în stânga și Budescu în spatele lui Buș. Reghecampf îl schimbă pe Gnohere, accidentat, cu Muniru, care va juca alături de Ovidiu Popescu în centrul terenului, iar Boldrin e trimis în spatele lui Alibec.


21:17 Daniel Niculae mai strică trei-patru faze cu potențial, iar linia defensivă a FCSB-ului poate sta liniștită pe finalul primei reprize. Tudor fluieră pentru ultima dată la capătul a 45 de minute în care FCSB a știut să controleze meciul, în special după golul lui Gnohere. Pauză la Giurgiu, revenim în 15 minute.


21:11 Vorbeam despre problemele din apărarea FCSB-ului, dar Stan, Fabricio și Oros nu sunt cu nimic mai presus decât Moke sau Bălașa. Alibec dă impresia că poate găsi culoarul de pasă și unde nu există, în deschide perfect pe Momcilovic, dar șutul violent al fundașului stânga e oprit de reflexul foarte bun al lui Silviu Lung. FCSB renunță la jocul ofensiv, conștientă că tactica nu e aplicabilă cu asemenea carențe în defensivă, iar acest lucru se vede imediat.


21:04 Apărarea lui Reghecampf e foarte vulnerabilă, dar Sergiu Buș și Daniel Niculae nu sunt chiar cei mai în formă atacanți. Astra încearcă să construiască prin Budescu și Ioniță, singurii jucători cu imaginație, dar majoritatea fazelor se opresc undeva la marginea careului de 16 metri. Probleme pentru Gnohere, după un tackling asupra lui Nicoară.


20:58 Ratare incredibilă a lui Sergiu Buș! Niță respinge greșit o centrare a lui Nicoară, Buș rămâne singur cu poarta goală, e în unghi, încearcă să șuteze puternic, dar trimite peste poartă, din câțiva metri. De departe cea mai mare șansă a meciului.


20:53 FCSB face un lucru deștept și cedează posesia, probabil în speranța că va profita și va lovi pe contraatac. Giurgiuvenii construiesc greu, iar lipsa unui al doilea mijlocaș central lângă Takayuki se simte din plin. Ajungem la jumătatea primei reprize și calculele lui Reghecampf se dovedesc, momentan, corecte.


20:47 Vine replica Astrei! Buș scoate o minge în spate pentru Budescu, decarul giurgiuvenilor ratează șutul, dar execuția sa se putea transforma într-o pasă de gol pentru Daniel Niculae. Fostul rapidist nu mai are, însă, reacțiile de altădată și nu ajunge la mingea care trece pe lângă poarta lui Niță. Singurele probleme ale FCSB-ului sunt cauzate de Moke, fundașul congolez ieșind în evidență prin câteva erori în zone periculoase.


20:43 GOOOOL FCSB! Buș ratează o situație bună din centrarea lui Budescu, faza se mută rapid în terenul giurgiuvenilor, un-doi-ul dintre Alibec și Boldrin scoate din joc flancul stâng al giurgiuvenilor, iar centrarea vedetei lui Reghecampf e perfectă, pentru Gnohere, care nu face decât să pună latul și să deschidă scorul!


20:38 FCSB începe mai bine și pune presiune pe flancul stâng al apărării lui Șumudică. Pleașcă și Tănase forțează pe partea lui Nicoară, dar primele centrări sunt respinse de fundașii giurgiuveni. Alexandru Tudor dă primul cartonaș galben în minutul opt, lui Boldrin.

Câteva aspecte legate de tactica aleasă de Șumudică: sunt cinci fundași, Takayuki e singurul închizător, Ioniță acoperă flancul drept, iar unul dintre Buș și Niculae coboară, pe rând, în partea stângă, Budescu fiind singurul cu libertate de mișcare.


20:30 A început meciul de la Giurgiu, iar Săpunaru și-a ocupat locul în centrul defensivei, în ciuda problemelor pe care le are la gleznă.


20:22 Vestea bună este că ploaia s-a oprit. Norii negri care au fost prezenți deasupra orașului au dispărut, iar soarele a ieșit cu doar câteva minute înainte de start. Mai sunt opt minue până la meciul decisiv pentru titlu, iar Gigi Becali e în direct prin telefon la Digi Sport…


20:10 Un detaliu important e prezența lui Alexandru Tudor la centru. Pe „Brad Pitt” îl cunoaștem de mulți ani, știm ce fel de arbitru este, iar logica spune că ne așteaptă o partidă încinsă, în care multe cartonașe galbene vor ieși din buzunarul veteranului de la centru. Tudor are un trecut în acest sens, presiunea e foarte mare, iar în ultimele meciuri a penalizat cam pe toată lumea.


19:55 Din păcate, cam ca de fiecare dată, stadionul de la Giurgiu va fi nepopulat, dar nu neapărat din cauza fanilor. Conducerea Astrei a impus un preț foarte mare pentru bilete, 100 RON, și nu mulți suporteri și-au permis să vină la meci. Folosind o tactică la care au apelat și în trecut, giurgiuvenii s-au asigurat că stadionul nu va fi de partea echipei lui Reghecampf, apoi au pus la cale alt plan și au acordat invitații oamenilor din Giurgiu. Smart move :).


19:35 A apărut și primul 11 trimis de Marius Șumudică. Săpunaru e anunțat titular și va purta banderola în această seară, dar Digi Sport anunță că are probleme la glezne și prezența sa pe teren e pusă sub semnul întrebării. În poartă revine Silviu Lung Jr., iar formula e una destul de ofensivă, cu patru oameni de atac – Ioniță, Budescu, Buș și Daniel Niculae. Rămâne de văzut în ce modul tactic vor fi dispuși cei patru.


19:15 Avem echipa de start pregătită de Laurențiu Reghecampf pentru meciul care poate decide campionatul într-o mare măsură. FCSB va începe într-o formulă ofensivă, cu Gnohere și Alibec în atac, după ce Reghecampf a optat pentru un 4-4-2.


Astra – FCSB, ora 20:30, este ultimul meci al etapei a noua din play-off și reprezintă o partidă capitală pentru echipa lui Reghecampf. Aflați în acest moment pe locul 3 al clasamentului, roș-albaștrii pot ieși din calculele pentru titlu în cazul unui eșec.

FCSB nu a reușit să câștige niciun meci în returul play-off-ului (două remize cu CFR și Viitorul și o înfrângere cu Dinamo) și poate rata din nou câștigarea campionatului într-un meci cu Astra. Sezonul trecut titlul s-a decis tot la Giurgiu, doar că la acea dată echipa lui Șumudică era cea care triumfa.

Acum, Astra este pe ultimul loc al play-off-ului și nu are nicio șansă la câștigarea campionatului. Poate arbitra însă lupta pentru trofeu ținând cont că joacă în această seară cu FCSB, iar în etapa următoare cu Dinamo. Șumudică are însă probleme serioase de lot pentru acest meci: Junior Morais, Teixeira și Geraldo nu vor juca pentru Astra contra FCSB-ului.

În sezonul regulat, Astra a pierdut la București, scor 0-1, dar a câștigat la Giurgiu cu același scor. În partida tur din play-off, FCSB s-a impus cu 3-0 grație unei evoluții spectaculoase a lui Denis Alibec, fostul jucător al Astrei: două goluri și o pasă de gol a reușit atacantul în acel meci.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen