LIVE BLOG Alegeri LPF: Iorgulescu câștigă al doilea mandat în fruntea Ligii învingându-l cu 13-1 pe Drăgoi. Președintele reconfirmat neagă implicarea lui Dragnea și respinge toate ideile cu același argument: Ar fi bine, dar nu se poate

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Gino Iorgulescu a fost reales luni, 23 octombrie 2017, în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce l-a învins pe contracandidatul său, Sorin Drăgoi, cu scorul de 13-1.
  • Noul mandat se va întinde pe cinci ani, până în 2022, după ce precedentul a durat patru ani: din 2013 până în 2017.
  • Contracandidatul lui Gino, Sorin Drăgoi, a „tunat” la ieșirea din sala unde s-a votat, acuzând imixtiuni politice. La fel ca și acum patru ani, în seara de dinaintea alegerilor președintele PSD a ieșit public, anunțând că-l susține pe Iorgulescu.
  • Președintele reales a negat imixtiunea pe linie politică, așa cum a făcut și în 2013. Atunci, în seara de dinaintea alegerilor de la LPF, premierul Victor Ponta și vicepremierul Liviu Dragnea au chemat șefii de cluburi la un restaurant, alături de Iorgulescu, și le-au recomandat să-l voteze pe fostul internațional. Acum, Liviu Dragnea a anunțat, duminică seară, că îl susține pe același om la un nou mandat în fruntea LPF.

13:35 S-a terminat. Concluzionând, vechiul și noul președinte al LPF le-a explicat ziariștilor, în prima conferință de presă de după realegere, că nu a fost ales politic și că nu se poate face nimic. Practic, nici măcar una singură din ideile și propunerile venite din sală, de la jurnaliști, nu a fost îmbrățișată cu un minim entuziasm de Iorgulescu. Acesta a spus că ar vrea arbitraj video, dar e scump, că ar vrea reînființarea campionatului de tineret, dar nu sunt bani și nici terenuri, că relația cu FRF e dificilă, că ar putea aduce un nou contract pentru drepturi TV măcar la fel de bănos, dar numai cu condiția ca echipele din Liga 1 să cedeze LPF dreptul de a vinde publicitate pe stadioanele lor. Totul a durat fix 30 de minute.


Echipa Iorgulescu înaintea unui nou mandat de cinci ani la LPF. FOTO: Mediafax

13:33 „Eu am vrut să schimb imaginea LPF. N-am vrut să fac o chestie personală, să ies la TV și să fac polemici. Am vrut să fie liniște, să fie activitate normală, să asigur banii pentru organizarea campionatului. De acum voi ieși în conferințe de presă. Dar nu ca să îmi dau cu părerea despre jucători, despre antrenori. Pentru mine, toți sunt la fel”, spune Iorgulescu în încheierea conferinței de presă.

13:27 „Dacă ne cedează cluburile un inel de publicitate, vom avea același contract pentru drepturile TV sau, poate, chiar puțin mai mare. Atunci când am avut promisiunea că pot obține aceiași bani încă trei sau cinci ani m-am hotărât să candidez”, promite Iorgulescu.

13:26 „Ne preocupă de mai mult timp această problemă a protejării brandurilor. Să fie ca în Spania și Italia, ca brandul să fie al municipalității. Indiferent cine vine sau pleacă, brandul rămâne al orașului. Vom avea o inițiativă la guvern”, spune Iorgulescu.

13:25 Învinsul e atacat de Iorgulescu: „Domnul Drăgoi nu avea ce să scoată negativ despre mine. Contractele normal că nu le dăm, pentru că sunt confidențiale, dar oricine poate să vină să își ia notițe, să le consulte”.

13:23 „Acum luăm, din sponsorizări, puțin. Nu putem acoperi din asta arbitrajul video. Le-am propus cluburilor să ne cedeze spațiul publicitar pe care nu-l vând”, explică Iorgulescu. 

13:18 Și ideea arbitrajului video e trimisă la subsol de Iorgulescu: „E și în programul meu, dar să vedem de unde facem rost de 1.800.000 de euro! Dacă e vreo licitație cu dedicație… Dacă domnul Becali vrea să sponsorizeze acest proiect, acceptăm banii. Orice sponsorizare e bine venită„.

13:15 „Este bine-venit un campionat de tineret. Dar e problema financiară, în primul rând, și cea a bazelor sportive, în al doilea rând. Trebuie studiată foarte bine problema. Distanțele, transportul… Toată lumea are nevoie de bani”, a expediat Iorgulescu ideea reînființării campionatului de tineret-speranțe în Liga 1.

13:14 „Cu toate că sunt mai în vârstă, fac primul pas și solicit să mă întâlnesc cu domnul președinte al FRF, pentru a normaliza relațiile dintre cele două instituții”, spune Iorgulescu.


Lui Iorgulescu, toate ideile jurnaliștilor i s-au părut bune, dar, din nefericire, prea greu de pus în practică. Ori nu sunt bani, ori nu sunt terenuri, ori nu ține de el ori, pur și simplu, nu se poate. FOTO: Mediafax

13:13 Președintele reales al LPF spune că ar vrea ca Liga să aibă un om în Comisia Centrală de Arbitri, care să vadă cum merg lucrurile acolo.

13:12 Iorgulescu: „Dragnea nu s-a implicat în alegeri!”.

13:11 Întrebat ce va schimba rapid în activitatea Ligii 1, Iorgulescu spune că nu pot face astfel de lucruri din cauza opoziției FRF și a faptului că schimbările trebuie anunțate cu un an înainte.

13:08 Întrebat despre situația precară pe care o are LPF la federație, Iorgulescu spune că va încerca să introducă un drept de veto al fotbalului profesionist în Comitetul Executiv al FRF. Este o atitudine bizară, după ce astă-primăvară același președinte al LPF nu a reușit să blocheze nici măcar una singură din propunerile ostile ale lui Răzvan Burleanu.

13:05 Conferința de presă a învingătorului. Gino Iorgulescu: „M-au propus 11 cluburi. Probabil că, dacă nu expira perioada de depunere a propunerilor, ne-ar fi propus și celelalte două, Sepsi și Botoșani”.

12:44 Becali l-a susținut din prima clipă pe Iorgulescu, după ce, în cei patru ani de mandat, acesta din urmă, împreună cu secretarul general Justin Ștefan, i-a fost favorabil atât direct, cât și indirect. Cu câteva zile înainte de alegeri, Becali anunțase că Iorgulescu va rămâne la șefia Ligii. „Am anticipat. Știam, am mai vorbit cu câteva persoane. Chiar Gino mi-a spus că are 10 propuneri în adunarea generală. Mi-a spus că e sigur plus încă doi, trei. Gino e un om care are o situație bună, are bani. Dacă el e acolo, e acolo pentru că-i place fotbalul. Nu se gândește la nicio șmecherie. Eu sunt și subiectiv, când aveam 30 de ani am fost pe la șefi de poliție, pe la generali, carnete luate… aia, aia, aia. Odată i-am luat mașina de la Snagov, el era beat și l-am dus acasă. Gino e mai retras, nu-l poți schimba. Nu-l poți face mai vocal”, a declarat Becali la DigiSport.


12:26 Apar primele reacții din partea reprezentanților cluburilor care au participat la vot. Valeriu Argăseală a negat orice implicare politică și a vorbit despre următorul meci al FCSB: „Era greu ca 13 cluburi sa fie convinse peste noapte. Nu cred că este un rezultat politic. Încă nu știm unde vom juca meciul cu Craiova, am înțeles ca există câteva probleme cu noul stadion”.

12:20 La ieșirea din ședință, Sorin Drăgoi a tunat și a anunțat că votul de azi e un rezultat politic: „Ne vedem peste patru ani, poate voi candida din nou. Este un drept democratic. Totul s-a schimbat peste noapte


Alegerile pentru șefia LPF au fost și au rămas o chestiune cu puternic iz politic încă de la înființare, din 1993. FOTO: Mediafax


12:19 OFICIAL! Gino Iorgulescu rămâne în fruntea LPF după ce l-a învins pe contracandidatul său, Sorin Drăgoi, scor 13-1. 


12:03 Înțelegeți ce doriți! Reprezentantul Viitorului Constanța, Cristian Bivolaru, a ajuns la sediul LPF și i-a lăsat în aer pe jurnaliștii prezenți. Acesta a răspuns scurt, înainte să intre: „Votăm cu cine trebuie!”. 


11.47 Semnalul politic a fost dat, și de această dată, ca și acum patru ani, de Liviu Dragnea, liderul PSD. Luni dimineață, președintele Camerei Deputaților a anunțat, prin intermediul „Gazetei sporturilor”, că îl susține pe Gino Iorgulescu. Este un mesaj interesant, pentru că Iorgulescu se știe că este un prieten apropiat al lui Victor Ponta. De asemenea, până în urmă cu câteva zile existau semnale că PSD ar fi favorabil unei schimbări la șefia LPF.


11.46 Au sosit mai mulți reprezentanți ai cluburilor. Ultimii: cei de la Astra, Dinamo și Botoșani.


11.44 Sursele ProSport spun că lucrurile, neclare până acum câteva zile, s-au clarificat pe parcursul ultimelor 24 de ore. Iorgulescu a primit sprijin politic și va fi reales la pas. Cel puțin patru cluburi ar fi fost sunate de Ionuț Negoiță și oamenii săi, pentru a fi convinse să treacă lângă Gino. Duminică dimineață, două cluburi erau indecise și alte cinci se gândeau să-l voteze pe contracandidatul lui Iorgulescu. Seara, mai rămăseseră două. În această dimineață, sursele noastre spun că Drăgoi mai miza pe un singur vot: al său.


11.39 Sorin Drăgoi, înainte să intre în sediul LPF: „Nu are rost să fac un pronostic, până când nu vedem votul final. Dacă mă întrebați aseară, la ora 11:30, eram câștigător. Astăzi, vedem ce va fi. Vedem ce se întâmplă, trebuie sa fim încrezători că se va schimba această lume a fotbalului. Sper în bine”.


11.30 A ajuns la sediul LPF Sorin Drăgoi, contracandidatul lui Iorgulescu: „Aseară eram câștigător, sa vedem ce se va întâmpla acum. Dacă voi ieși președinte, sumele din drepturile TV vor rămâne neschimbate. Nu sunt susținut politic. Ați văzut și declarațiile domnului Dragnea…”.

11.25 Lucruri interesante s-au petrecut în ultimele zile în economia luptei pentru scaunul LPF. Drăgoi și-a întocmit un program, a făcut un tur electoral și a discutat cu toți președinții. Iorgulescu n-a avut niciun program și a făcut, de asemenea, câteva excursii în țară, dar pentru el au vorbit alții. Până duminică dimineața, lupta se anunța strânsă. Apoi, ceva s-a schimbat.


11.15 Încă o repriză până la startul alegerilor LPF. La sediul din Cotroceni nu a mai apărut niciun reprezentant al cluburilor din Liga 1.


10:30 Valeriu Argăseală, președintele FCSB, a sosit primul la sediul Ligii.


10:00 Niciun fel de emoție pentru Gino! Conform surselor ProSport, actualul președinte al LPF va câștiga detașat alegerile de astăzi. Se vorbește de scorul  12 – 2. Alegerile vor începe la ora 11:00 și vor fi găzduite de sediul Ligii, situat în strada „Alexandru Vitzu”.


Rămâneți pe www.prosport.ro pentru toate detaliile.

 

Matei Udrea / Redactor
Octavian Vasilescu / Redactor
Știri despre
Pe aceeași temă
Imagini INCENDIARE! S-au iubit pe plajă fără nicio JENĂ. Sângele a dat în clocot pe litoral
Imagini INCENDIARE! S-au iubit pe plajă fără nicio JENĂ. Sângele a dat în clocot pe litoral
Crimă şocantă. Şofer omorât în bătaie la Bacău pentru că a atins din
greşeală cu maşina oglinda unei dubiţe
Crimă şocantă. Şofer omorât în bătaie la Bacău pentru că a atins din greşeală cu maşina oglinda unei dubiţe
Simona Halep şi-a aflat adversara din semifinale. Rybakina a eliminat-o pe Tomljanovic
Simona Halep şi-a aflat adversara din semifinale. Rybakina a eliminat-o pe Tomljanovic
Reacție incredibilă a lui Gigi Becali după primul gol al lui Dawa la FCSB: „A dat gol? E bun!”
Reacție incredibilă a lui Gigi Becali după primul gol al lui Dawa la FCSB: „A dat gol? E bun!”
Prodanca, nucleara pentru Reghecampf!
Prodanca, nucleara pentru Reghecampf!
Pământul se ÎNDEPĂRTEAZĂ de Soare?! Ce se va întâmpla cu OMENIREA dacă...
Pământul se ÎNDEPĂRTEAZĂ de Soare?! Ce se va întâmpla cu OMENIREA dacă...
O cunoscută prezentatoare TV din România a divorțat! CANCAN.RO are primele declarații. „Da, este adevărat! Eu…”
O cunoscută prezentatoare TV din România a divorțat! CANCAN.RO are primele declarații. „Da, este adevărat! Eu…”
EXCLUSIV Vestea momentului despre Traian Băsescu! S-a aflat tot adevărul. A spus-o personal
EXCLUSIV Vestea momentului despre Traian Băsescu! S-a aflat tot adevărul. A spus-o personal
O pensionară din Italia a instalat camere de supraveghere în casă. Ce făcea badanta în domitor, ireal!
O pensionară din Italia a instalat camere de supraveghere în casă. Ce făcea badanta în domitor, ireal!
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
Răcoare în casă fără aer condiţionat. Cum scapi de caniculă
A golit dulapul soției moarte, iar obiectul ascuns găsit l-a mâniat: „Nu mă lăsa să umblu prin lucrurile ei”
A golit dulapul soției moarte, iar obiectul ascuns găsit l-a mâniat: „Nu mă lăsa să umblu prin lucrurile ei”
David Popovici conduce şafeta României spre o nouă medalie la europenele de nataţie pentru juniori
David Popovici conduce şafeta României spre o nouă medalie la europenele de nataţie pentru juniori
BANCUL ZILEI: Un tip își spiona vecinul când făcea dragoste cu nevasta: “Îți fac cadou un binoclu”
BANCUL ZILEI: Un tip își spiona vecinul când făcea dragoste cu nevasta: “Îți fac cadou un binoclu”
Cele 5 opţiuni ale lui Putin în Ucraina
Cele 5 opţiuni ale lui Putin în Ucraina
Moment uluitor la televiziunea publică. Când a redat legătura în platou, regia a încremenit!
Moment uluitor la televiziunea publică. Când a redat legătura în platou, regia a încremenit!
Topul vedetelor care au arătat TOTUL prin chiloțeii mulați și transparenți! Imaginile vor face istorie!
Topul vedetelor care au arătat TOTUL prin chiloțeii mulați și transparenți! Imaginile vor face istorie!
Șoferii de SUV-uri s-au ales cu ANVELOPELE DEZUMFLATE pentru un motiv BIZAR
Șoferii de SUV-uri s-au ales cu ANVELOPELE DEZUMFLATE pentru un motiv BIZAR
FOTO. Ana Baniciu, imagini interzise cardiacilor în costum de baie!
FOTO. Ana Baniciu, imagini interzise cardiacilor în costum de baie!
FOTO. Vica, în costum de baie animal print! Cum arată la 47 de ani fosta balerină
FOTO. Vica, în costum de baie animal print! Cum arată la 47 de ani fosta balerină