LIVE BLOG | Astra - FCSB 1-0. Măldărăşanu a debutat cu o victorie în faţa lui Dică. Llullaku s-a întors cu gol în Liga 1, Qaka a fost scos pe braţe de medici

21 iul 2018 14981 afişări Liga 1
LIVE BLOG | Astra - FCSB 1-0. Măldărăşanu a debutat cu o victorie în faţa lui Dică. Llullaku s-a întors cu gol în Liga 1, Qaka a fost scos pe braţe de medici
GALERIE (14 de imagini) VEZI GALERIA

Astra - FCSB 1-0 (Llullaku 43)

  • Astra: Iliev – Belu-Iordache, Erico Da Silva, Bejan, Stan – R. Moise, Mrzljaks – Balaure, N. Roşu (Biceanu 71), L. Buşs (V. Gheorghe 87) – Llullakus (Radunovic 80)
  • Rezerve: Lazar -  Boboc, Butean, Crişan
  • FCSB: Bălgrădean – Benzar, Bălaşa, Planics, J. Moraiss – O. Popescus, Nedelcu (Moruţan 46), Teixeira – Man, Tănase, Fl. Coman [Qakas 46 (Momcilovic 77)]
  • Rezerve: R. Ducan - L. Filip, Jakolis, Cristian Dumitru

Marius Măldărăşanu a debutat cu o victorie în Liga 1 Betano. Astra s-a impus la limită în faţa vicecampioanei, scor 1-0, graţie golului marcat de Azdren Lullaku în minutul 43. Golgheterul campionatului în urmă cu două sezoane a înscris cu o lovitură de cap din apropiere, dintr-o centrare a lui Romario Moise. Mijlocaşul a executat ideal o lovitură de colţ, iar Junior Morais l-a pierdut pe drum pe albanezul Astrei.

Gazdele au ratat câteva şanse importante, prin Laurenţiu Buş şi Balaure, care puteau duce scorul la 2-0. Olimpiu Moruţan a adus un plus la capitolul spectacol, dar prea puţin pentru a face diferenţa. Tănase a trecut pe lângă egalare în minutul 87, când a reluat cu capul din centrul careului, dar Iliev a respins şi a păstrat tabela intactă.

Minutul 90+3: Fluier final! Astra s-a impus cu 1-0, la chiar primul meci al lui Marius Măldărăşanu din postura de antrenor în Liga 1 Betano.


Minutul 90: S-au arătat trei minute suplimentare de la margine.


Minutul 87: Iliev e la post. Bălaşa a centrat în centrul careului, Florin Tănase a reluat cu capul, mingea a muşcat pământul în faţa porţii, dar Iliev a intervenit şi a respins în lateral.


Minutul 83: Încă o şansă uriaşă pentru Astra! Balaure a fost angajat în centrul careului, era de unul singur, dar a trimis milimetric pe lângă bara din dreapta lui Bălgrădean. Portarul FCSB-ului fusese prins pe contre-pied. Antrenorul Marius Mădărăşanu a avut o reacţie nervoasă după ratarea elevului său.


Minutul 77: Qaka nu mai poate continua. Luat pe sus de Lurenţiu Buş, albanezul a fost scos pe braţe de medicii echipei. Momcilovic a fost introdus în locul mijlocaşului albanez. Planic va fi trimis în ofensivă, aşa cum s-a mai întâmplat şi în playoff-ul sezonului trecut. Sârbul a reuşit să marcheze un gol crucial pe Arena Naţională, în partida retur cu CFR Cluj din playoff, când ardelenii conduceau cu 1-0. Chiar dacă a prelungit suspansul în lupta pentru titlu, golul lui Planic n-a mai contat la fel de mult după eşecul de la Iaşi, care a trimis practic titlul în Gruia.


Captură Digi Sport


Minutul 70: La un pas de golul carierei. Olimpiu Moruţan i-a luat la mâna pe fundaşii Astrei şi a trimis puţin peste bara transversală. Introdus la pauză în locul lui Nedelcu, dar urcat pe poziţia lui Teixeira, care evoluează acum în flancul stâng, Moruţan a reuşit trei driblinguri succesive, după care a căutat vinclul. Iliev a plonjat, dar mingea a căzut puţin peste poarta giurgiuvenilor.


Minutul 69: Merită Llullaku o bere? Un parior ar putea da lovitura în această seară :)


Minutul 60: Ocazie uriaşă pentru Astra! Giurgiuvenii au recuperat la 25 de metri, după care au declanşat contraatacul. Laurenţiu Buş i-a pasat lui Neluţ Roşu la mijlocul terenului, după care a sprintat pe centru, printre fundaşii lui Dică. Roşu a trimis în partea stângă pentru Silviu Balaure, care a înaintat spre poarta adversă. Balaure i-a trimis în momentul ideal lui Buş, care a scăpat singur cu Bălgrădean. Fratele lui Sergiu Buş a trecut în viteză de portarul FCSB-ului, prin lateral, după care a şutat din interiorul careului (foto mai jos). Mingea s-a oprit în plasa laterală, spre disperarea gazdelor, care se aşteptau ca Laurenţiu Buş să finalizeze cu gol contraatacul la care defensiva FCSB-ului a fost groghi.


Captură Digi Sport


Minutul 55: Puţină tehnică în jocul FCSB-ului. Olimpiu Moruţan a oferit câteva momente de virtuozitate la scurt timp după ce a fost introdus pe teren, dar nu vicecampioana nu şi-a creat vreo şansă importantă în repriza secundă.


Minutul 47:Vă spunem "la revedere". Galeria FCSB-ului a părăsit sectorul pe care îl avea rezervat, rămâne de văzut care este motivul din spatele acestei decizii.


Captură Digi Sport


Minutul 46: S-a reluat partida. Dică a operat două schimbări la pauză, Măldărăşanu n-a modificat nimic. Au intrat Moruţan şi Qaka, au ieşit Nedelcu şi Florinel Coman. Albanezul venit de la Iaşi va juca în faţa apărării, în timp ce Felipe Teixeira va juca în banda stângă, în locul noului şeptar.


Minutul 45+1: Pauză la Giurgiu! FCSB a început mai bine partida, a trecut pe lângă deschiderea scorului, dar Astra a venit puternic din urmă. Elevii lui Marius Măldărăşanu au echilibrat partida, au jucat foarte dezinvolt, iar atunci când nimeni nu se aştepta, Llullaku a dat lovitura.


Minutul 43: GOOOL Astra! Llullaku a marcat cu o lovitură de cap pentru 1-0. Romario Moise a centrat de la colţul terenului, Morais l-a scăpat pe albanez, iar Bălgrădean n-a mai putut face nimic. Decarul Astrei a reluat cu sânge rece din apropiere, astfel că giurgiuvenii preiau conducerea cu puţin timp înainte de finalul primei reprize.


Minutul 42: Ludovic Giuly sau Romario Moise? Mijlocaşul Astrei a reluat spectaculos din cădere la colţul scurt, dar Bălgrădrean a respins în afara terenului. Lovitură de colţ pentru gazde. Stan i-a săltat mingea în interiorul careului, iar Moise şi-a încercat norocul cu o execuţie de efect, aşa cum reuşea Giuly în tricoul lui AS Monaco.


Minutul 38: Staţi jos şi notaţi. În tribunele arenei Marin Anastasovici se află în această seară Mirel Rădoi şi Sorin Paraschiv, foşti colegi cu Nicoale Dică la FCSB, în perioada UEFAntastică. La meci asistă de asemenea şi Iasmin Latovlevici. Fundaşul a fost pus pe liber de Galatasaray şi pentru moment se antrenează cu vicecampioana României. Lângă patronul Astrei, Ioan Niculaie, s-a aşezat Mihai Stoichiţă, în prezent şeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF.


Captură Digi Sport.


Minutul 34: "Du-te unde vrei". Azdren Llullaku şi-a schimbat din nou poziţia. După ce a apărut în numeroase rânduri în flancul stâng, atât pe faza ofensivă, cât şi pe faza defensivă, vârful Astrei se regăşeşte acum în partea dreaptă. Balaure l-a înlocuit momentan în centru, iar Buş a revenit în stânga.


Minutul 31: Dragoş Nedelcuuu. Închizătorul vicecampioanei a trimis puternic pe centru de la 20 de metri, dar balonul a trecut la circa o palmă şi jumătate de bara transversală a porţii aprărate de Plamen Iliev.


Minutul 29: No Lampard, no party. Ovidiu Popescu a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns în careu din partea dreaptă, după care a şutat puternic la colţul scurt. Iliev a rămas lipit de prima bară şi a blocat şutul mijlocaşului.


Minutul 23: Lullaku a trecut la treaba de jos. Chiar dacă e vârful echipei, albanezul Azdren Lullaku, golgheterul Ligii 1 Betano în urmă cu două sezoane, coboară foarte mult atunci când FCSB se află în atac. Junior Morais s-a trezit de două ori cu Lullaku lângă el, iar decarul Astrei a reuşit să-l încurce de fiecare dată. Lullaku şi Laurenţiu Buş îşi schimbă foarte des poziţiile. Albanezul apare în numeroase situaţii în flanc, iar Buş sprintează în centru.


Minutul 20: Primul cartonaş galben. După o intrare întârziată asupra lui Neluţ Roşu, Ovidiu Popescu s-a ales cu un avertisment din partea centralului Istvan Kovacs.


Minutul 16: S-au trezit din pumni. După un început modest, Astra a echilibrat jocul. Fundalul sonor este asigurat de suporterii FCSB-ului, care au cântat fără încetare în primul sfert de oră.


Minutul 8: Ouch. Laurenţiu Buş l-a controlat pe Bogdan Pllanic în marginea terenului. Fundaşul vicecampioanei a rămas întins pe gazon, a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar a revenit pe teren după scurt timp.


Minutul 7: Replica Astrei. Alexandru Stan a preluat în marginea careului, a şutat violent spre vinclu, la colţul scurt, dar mingea s-a dus în plasa laterală.


Minutul 5: Se anunţă spectacol la Giurgiu. FCSB a început în ofensivă partida, dar Iliev şi fundaşii săi au păstrat tabela intactă. După două acţiuni plecate din gheata lui Dragoş Nedelcu, a urmat cea mai mare ratare a debutului de partidă. Nedelcu l-a angajat cu două pase lungi pe Morais, care a trimis de fiecare dată în faţa porţii. A doua oară, Florin Tănase a deviat uşor, iar apoi a apărut Erico Da Silva, care a trimis pe spaţiul porţii (foto mai jos). Iliev a respins din extremis. A urmat o altă acţiune în flancul stâng, mingea a fost centrată în centrul careului, Iliev era bătut, dar reluarea lui Morais a fost respinsă de pe linia porţii.


Minutul 1: Start la Giurgiu! Istvan Kovacs conduce partida din această seară, fiind ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Marinescu. Rezervă este Marian Barbu. Lovitura de începere le-a aparţinut oaspeţilor. Vicecampioana este susţinută la Giurgiu de câteva zeci de spectatori veniţi de la Bucureşti.


20:28 Coman, noul şeptar.Cum Denis Alibec e ca şi plecat de la FCSB, "Mbappe din Liga 1" va îmbrăca tricoul cu numărul 7. Adus cu eticheta de vedetă în Bucureşti, puştiul crescut de Hagi va începe ca titular în această seară. În linia de 3 din compartimentul ofensiv vor mai evolua Dennis Man şi Florin Tănase.


19:15 Dani Coman a oferit verdictul în privinţa meciului dintre Astra şi FCSB, după ce s-a luat în calcul amânarea meciului din cauza inundaţiilor din oraşul Giurgiu. 


18:45 Furtună la Giurgiu.Oraşul Giurgiu a fost inundat cu doar câteva ore înaintea partidei dintre Astra şi FCSB.


Astra va primi pe teren propriu vizita vicecampioanei Ligii 1 Betano, FCSB. Antrenorul Marius Măldărăşanu va debuta oficial pe banca giurgiuvenilor şi are ca obiectiv să ducă echipa în Europa, în timp ce Nicolae Dică are ca ţel câştigarea titlului de campion.

Astra şi FCSB s-au duelat de 34 de ori în prima ligă, roş-albaştrii câştigând 16 meciuri, giurgiuvenii 11, iar 7 jocuri s-au încheiat cu remiză. Totuşi, în privinţa meciurilor de pe teren propriu, trupa lui Măldărăşanu s-a impus de 9 ori din cele 17 confruntări, de patru ori a remizat şi tot de atâtea ori a triumfat FCSB-ul.

"Venim după o perioadă bună, am avut meciuri amicale cu echipe puternice, ne-am prezentat bine. Acum e prima etapă din campionat, îmi doresc să arătăm la fel de bine, poate chiar mai bine decât în meciurile amicale. Întâlnim o echipă cu antrenor şi jucători noi, probabil că şi-au propus să termine tot în primele şase echipe, ne va fi foarte greu.

Chiar dacă au pierdut jucători importanţi, au adus jucători cu experienţă, consider că este un adversar foarte puternic pentru noi. Nici eu nu aveam experienţă anul trecut, cei de la Astra ştiu fotbal şi nu cred că se înşeală în privinţa lui Măldărăşanu”, a spus Dică.

“Probabil, înainte de meci vor exista emoţii. Până la urmă sunt normale. Sper ca odată cu fluierul arbitrului să dispară. Important e ca jucătorii să înţeleagă că nu sunt cu nimic mai prejos decât cei ai FCSB“, a spus şi Măldărăşanu.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.