Linişte, vorbeşte Alexandru Tudor: "Datoria mea este să fac lucruri curate". Arbitrul a povestit un episod incredibil din cariera sa: "Am eliminat un jucător şi au vrut să mă execute"

6 iun 2018 11183 afişări Comentează şi tu Liga 1
Linişte, vorbeşte Alexandru Tudor: "Datoria mea este să fac lucruri curate". Arbitrul a povestit un episod incredibil din cariera sa: "Am eliminat un jucător şi au vrut să mă execute" ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Ajuns la 46 de ani, Alexandru Tudor e unul dintre cei mai emblematici "cavaleri în negru" din fotbalul românesc. Prezent în studioul Telekom Sport, veteranul de la centru a rememorat un episod petrecut în anii '90. Alexandru Tudor a înfruntat un conducător care l-a ameninţat cu plutonul de execuţie. Povestea lui Alexandru Tudor scoate în evidenţă faptul că indiferent de situaţie, oamenii trebuie să fie corecţi.

"Eu ştiam care este datoria mea şi datoria mea este să fac lucruri curate. Tata mi-a zis aşa: <<bă, băiatule, cinste ţi-o pierzi o singură dată!>> Şi eu nu vreau să-mi pierd cinstea. Mie mi-e frică de Dumnezeu. Mie mi-e frică de trăznet. Şi nu am timp de aşa ceva.

(n.r întrebat dacă au existat tentaţii pe parcursul carierei) Eu am avut un foarte mare avantaj. La un moment dat, am arbitrat de unul singur într-o unitate militară, la un meci între doi conducători care doar ce se despărţiseră de echipa lor. Şi am fost cazat într-o cabană, cam aşa ceva. Şi l-am dat afară... vă daţi seama, în 1993... pe un jucător pentru două simulări. Jucător la echipa gazdă! Şi a venit respectivul şi mi-a spus: <<Aduc plutonul de execuţie şi te execut!>>. Şi îi zic: <<Ieşi afară de aici!>>. <<Nu ies, că e biroul meu!>>. <<Azi ieşi, că e cabina mea!>>. Şi au vrut să mă bată... nu puteau să mă bată în unitatea militară. Când am ieşit, m-au întâmpinat respectivii copii. Am avut o reacţie mai agresivă.

După puţină vreme, am arbitrat respectiva echipă în deplasare. Şi s-a întâmplat să câştige. Omul acela, care vă daţi seama că era cel mai mare duşman al meu, dacă se poate spune... pe care l-am dat afară, mi-a făcut cea mai bună reclamă posibilă la nivel de Asociaţia Municipală de Fotbal (AMF). Şi s-a dus şi a zis: <<Domnule, începând de astăzi, vreau să mă arbitreze doar ăsta!>>. Din momentul ăla, nu s-a mai apropiat nimeni de nimeni, că ştiau despre ce e vorba"
, a rememorat Alexandru Tudor, pentru Telekom Sport.

Alexandru Tudor este unul dintre puţinii români aflaţi pe lista FIFA. Centralul din Capitală arbitrează în primul eşalon al fotbalului intern încă din anul 2008, iar în tot acest timp a reuşit să se menţină la cel mai înalt nivel, stilul său fiind unul inconfundabil.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.