Linişte în vârf de săgeată! Dinamo - Târgu Mureş 1-0!

22 iul 2011 6443 afişări Liga 1
Linişte în vârf de săgeată! Dinamo - Târgu Mureş 1-0! LIVE TEXT Dinamo - Târgu Mureş 1-0! Niculae înscrie 38 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/8517202/4/ogn-5296-resize.jpg

Dinamo arată din nou că e una dintre echipele ciudate din LigaI. Pe timpul verii a avut bani doar de-un rând nou de echipament şide bilete de avion pentru ca Niculae sau Scarlatache să se îmbracedin nou în alb-roşu. Atât! Cu buzunarele goale, cu antrenor ieftinşi de-al casei, "câinii" au arătat aseară a echipă. N-au mai datemoţii tribunelor, ci au controlat meciul de la cap la coadă.

"Săgeată" şi-a ridicat mâinile în aer şi a fugit spre galerie săse bucure aşa cum o face la fiecare gol. Era prea devreme şiAugustus i-a anulat liniştit reuşita (5). Vârful vechi şi nou allui Dinamo a mai răbdat încă cinci minute şi apoi a lovit decisivşi corect după o centrare a lui Torje şi o eroare a goalkeeper-uluiardelean (12). Ultraşii din tribune au zâmbit împreună cu atacantullor, în timp ce Alexe şuta fără vlagă, scăpat singur cu Balauru(16), iar Munteanu încerca lobul de la jumătatea terenului(28).

Dinamo a continuat să-şi lege pasele relaxată, sub privirilecalme aruncate de "Ciobi", sprijinit de plexiglasul băncii derezerve. Băieţii lui Sabău nu mişcă nimic, cu tot cu cei cincicampioni de pe teren. Un cap al lui Ghionea nu sperie o echipăobişnuită să gâfâie la fiecare meci.

CLICK AICIPENTRU COMENTARIUL LIVE TEXT AL PARTIDEI

Obiceiurile vechi aumurit! Deocamdată...
Ca să arate că aceiaşi jucători care-i alergau constant pesuporteri până la ieşirea din stadion pot face ca fularelealb-roşii să stea numai în aer, Dinamo a rămas sus. Niculae şicolegii din atac s-au jucat minute bune în faţa porţii fără să-ilase pe Ilyeş sau Florin Dan să păşească în afara propriului careu."Câinii" n-au mai înscris, dar lumea a ieşit cântând pe porţileînguste ale stadionului ascuns sub praf de la Ploieşti. Pentruprima dată, denumirea cu iz comercial de "New Dinamo" a părut săaibă acoperire şi pe teren. Fie şi numai pentru că, aseară, Dinamonu a mai fost echipa care lua atât de uşor gol sau goluri.

Bumba,debut la 17 ani
FCM Târgu Mureş a început aseară cu un prim unsprezece multschimbat faţă de cel din sezonul trecut. Dintre cei şase jucătoriaduşi în această vară care au început din primul minut, s-aremarcat Claudiu Bumba, mijlocaş de doar 17 ani, venit de ladivizionara secundă FC Baia Mare. Alături de tânărul maramureşean,au mai debutat Nicu Epaminonda, Pădureţu, Ghionea, Halisson, dar şiRobert Ilyeş, care a fost şi căpitan.

Săvulescu e alăturide "Ciobi"
Unul dintre cei trei acţionari ai lui Dinamo, Dragoş Săvulescu, aexplicat ieri motivele care l-au făcut să renunţe la variantaChirilă, cea pe care a susţinut-o la un moment dat cu frenezie înşedintele CA ale "câinilor". "La început am privit cu reticienţăprezenţa lui Ciobotariu (n.r. - foto) pe banca tehnică şi nu amcrezut că este potrivit. Însă pe măsură ce timpul a trecut, m-aconvins, mai ales cu acel calm pe care-l afişează. Sper sădemonstreze că e varianta potrivită pentru Dinamo", a spusSăvulescu la Radio Dolce Sport.

Golullui Niculae, contestat de adversari
Marius Niculae a fost omul care aseară a pus cele mai multeprobleme arbitrilor. După ce în minutul 5 a reuşit să marcheze, dardin ofsaid, lucru remarcat şi de asistentul Sebastian Stoianov,"Săgeată" a înscris şi în minutul 12. De data aceasta, golul a fostvalidat, chiar dacă mingea a trecut milimetric linia porţii, iarcei de la FCM Târgu Mureş au contestat îndelung reuşita.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.