Linişte, CFR este campioană! Într-o atmosferă prea calmă pentru un aşa meci, CFR a câştigat al 5-lea titlu din istorie

12 mai 2019 6134 afişări Liga 1
Linişte, CFR este campioană! Într-o atmosferă prea calmă pentru un aşa meci, CFR a câştigat al 5-lea titlu din istorie DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO

Străzi pline cu oameni în preajma stadionului din Gruia, freamăt în interiorul arenei şi o tensiune care se simte în aer. CFR luptă pentru titlu. Este zi importantă la Cluj. Cu 4 titluri în ultimii 10 ani, CFR şi-a câştigat şi suporteri. Mulţi au tricouri şi fulare cu însemnele echipei şi se vede o diferenţă faţă de titlul obţinut în 2008 şi faţă de suporterii de atunci, veniţi mai mult “ca la urs” să vadă Chelsea sau AS Roma, în primul sezon de Champions League.

Cu bune şi rele, criticată pentru transferuri, pentru eşecul cu Dudelange, schimbarea a 3 antrenori sau jocul lui Dan Petrescu, CFR are ceva de necontestat. Este echipa cea mai premiată în fotbalul românesc din ultimul deceniu. Indiferent ce conducere au avut, clujenii au ştiut să facă performanţă pe plan intern mai bine ca alţii.

Stadionul se umple, atât cât permit normele de siguranţă. 14.000 de spectatori, adică vreo 10.000 - 11.000 pe lângă cei care merg de regulă la meciuri, semn că unii îşi amintesc doar în momentele istorice de echipa din Gruia.

Atmosfera se “încălzeşte” când intră echipele pe teren. Camora, cu 2 titluri, Culio, Ţucudean, Arlauskis, Deac, toţi cu câte 3 tiluri şi ceilalţi care au mai cucerit campionatul sezonul trecut. Toţi aceştia oferă încredere spectatorilor, care nici nu se gândesc că CFR ar putea pierde ce are în mână. Poate că tocmai această experienţă i-a pus pe suporterii “de meciuri mari” din Cluj să vină ei la stadion pentru a aştepta titlul şi nu pe fanii FCSB.

Golul lui Culio şi titlul aşteptat în linişte

Începe meciul şi jucătorii lui Papură se simt ca la o petrecere la care n-au fost invitaţi, dar s-au nimerit acolo. Mai mănâncă un aperitiv, mai închină un pahar, dar nu vor să deranjeze. CFR începe mai decisă şi are câteva ocazii şi un gol anulat, până în minutul 12. Atunci, Kelic îl împinge pe Păun şi Haţegan dictează penalty. Creşte numărul de decibeli din tribune, iar Culio face 1-0. Era începutul perfect. Gol rapid şi Craiova ţinută la distanţă. “Să fie omenie...”, scrie pe un banner al fanilor olteni, parcă în ciuda FCSB-ului şi cu trimitere la egalul care ar avantaja ambele echipe. Pigliaceli respinge şutul lui Bordeianu (25) şi Arlauskis reluarea lui Cristea (35). În rest meciul este liniştit de parcă totul a fost făcut şi nimic nu se mai poate întâmpla. Suporterii simt asta şi uneori este o linişte care te face să te întrebi dacă chiar se joacă cu titlul pe masă şi dacă nu cumva ai greşit stadionul. Fanii vor să strige, să se bucure, dar meciul nu este chiar unul care să te ţină cu sufletul la gură. Parcă toţi aşteaptă bucuria de după. Până la urmă, pentru asta au venit.

Arlauskis şi două parade pentru al 4-lea trofeu personal

Papură mută cu Fortes în atac, iar CFR cedează total mijlocul terenului, în rerpiza a doua. Apar ceva ocazii, dar Omrani ratează (52), iar Arlauskis arată că e în zi mare în faţa lui Fortes (55). Minutele trec greu, dar CFR nu şi-a propus să facă spectacol. Şi-a propus să câştige campiontul şi a reuşit. Este al 5-lea din istoria echipei clujene, iar Petrescu devine primul antrenor care cucereşte trei titluri cu formaţii din Provincie şi primul tehnician cu două titluri de când se joacă cu play-off şi play-out. CFR este o campioană care s-a impus prin forţă, răbdare şi organizare. Pe final s-au auzit “campioniii, campioniii”, din partea unor suporteri care puteau să fie mai vocali. Într-o zi, când alţii vor lua titlul, îşi vor aminti că istoria s-a scris sub ochii lor, iar ei nu s-au bucurat pe deplin.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.