Liga rezervelor. Fără să-şi obosească titularii, CFR Cluj domină campionatul cu echipa a doua

10 aug 2019 6987 afişări Liga 1
Liga rezervelor. Fără să-şi obosească titularii, CFR Cluj domină campionatul cu echipa a doua DAN HORIA TAUTAN / MEDIAFAX FOTO

CFR îşi permite un lux nesperat de multe echipe din lume şi ireal pentru un fotbal sărac, în care se zbat cele din Liga 1. Încă o dată, Dan Petrescu a jucat cu “echipa de campionat”, adică rezervele din Champions League. Şi încă o dată, schimbările nu s-au văzut la CFR, iar campioana a avut atitudine de campioană, fără niciun titular cert pe teren.

Păun s-a cerut pe Celtic Park

Clujenii au controlat începutul de meci şi l-au descoperit pe “Adiţă” Păun, cum poate nici el nu se ştia. Mijlocaşul a driblat în viteză doi adversari în zonă centrală şi a plasat perfect de la 16 metri, pentru 1-0 (14). Genul de fază care iese din tipar în România a bifat startul perfect pentru CFR. Hermannstadt a avut, o singură dată în prima parte, tresărirea de orgoliu a echipei care nu concepe să piardă în faţa rezervelor, fie ele şi ale campioanei. Reluarea lui Caiado a fost respinsă însă din faţa porţii de Andrei Mureşan (31). Meciul a continuat apoi sub controlul clujenilor, Păun s-a mai distrat în vreo două rânduri cu apărătorii adverşi, iar centralul Mladenovici n-a dat penalty, chiar dacă nu avea niciun motiv să nu o facă, la intrarea lui Pires la Ţucudean (40). O greşeală nici măcar alimentată de o presiune adversă, pentru că CFR s-a trezit în debutul campionatului şi fără MM Stoica, contestatarul “de meserie” al lui Petrescu, dar şi fără porecla “Dan Penalty”. Parcă şi “înţepăturile” au dispărut.

Bursucul a “omorât” rezultatul

Uşor, dar evident a început să se vadă “Lacătul Petrescian”, scopul chiar scuzând mijloacele într-un astfel de context. Sibiul trebuia să constuiască, să controleze jocul, mizând pe nişte calităţi evidente ale fotbaliştilor tehnici pe care îi deţine Enache. N-a prea reuşit asta, iar meciul a devenit plictisitor, greori, cu o posesie cedată vădit Sibiului, de către CFR şi fără multe ocazii. Ţucudean părea exasperat de faptul că nu are nicio şansă să se remarce, în acest registru.

Bară cu ghinion şi bară cu noroc

Jo Santos l-a încercat pe Vâtcă, de dragul trezirii asistenţei adormite, iar portarul CFR-ului s-a întins şi a respins (52). Costache a ratat poarta din două poziţii bune, iar Dandea l-a prins şi el pe minge pe Vâtcă (68). Dan Petrescu a fost şi mai norocos decât Petrişor Petrescu, ultimul lovind transversala (82). Imediat, clujenii au marcat golul doi, prin Costache. Acesta s-a trezit în faţa porţii goale cu mingea deviată din bară, de lobul cu capul al lui Omrani, singurul titular cu Celtic intrat pe parcurs (84). Rezultatul a luat proporţii într-un final neaşteptat nici de fanii clujenilor. Opruţ l-a faultat pe Hoban în careu, iar Omrani a marcat din penalty.

S-a terminat 3-0, iar ceea ce a creat Dan Petrescu la CFR devine periculos pentru campionat. Campioana pare că ar putea lupta la titlu cu două echipe distincte, în timp ce rivalele încă se organizează.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.