Liga pariorilor! Mara: "Să fim realişti! Fotbaliştii, toată lumea joacă la paruiri, la poker! Nu cred că sunt aşa proşti să parieze împotriva echipei lor"

21 nov 2015 2741 afişări Liga 1
Liga pariorilor! Mara: "Să fim realişti! Fotbaliştii, toată lumea joacă la paruiri, la poker! Nu cred că sunt aşa proşti să parieze împotriva echipei lor"

Zeci de jucători din Liga 1 se numără printre cei 70.000 de români aflaţi în acest moment în vizorul Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc, după ce au pariat sume de peste 5.000 de euro pe site-uri de pariuri nelicenţiate în România.

Contactat de ProSport, preşedintele ASA Târgu Mureş, Bogdan Mara, a vorbit despre un subiect considerat "tabu" până acum de aproape toţi oficialii din fotbalul românesc. Fostul atacant nu s-a arătat surprins de informaţie, declarându-se convins că mulţi dintre jucătorii români joacă la pariuri. "Sunt în fenomen, în pasionează", explică Mara, precizând însă că, foarte probabil, aceştia mizează doar pe meciuri internaţionale. Mara consideră că aceştia ar trebui să intre în vizorul autorităţilor doar dacă ar fi prinşi că pariază pe meciurile propriilor formaţii.

"Să fim realişti. Fotbaliştii, toată lumea joacă la cazino, la pariuri, la poker. Vă daţi seama. Sunt în fenomen şi îi pasionează. Mai pariază pe Barcelona, pe Real. Sunt o grămadă de jucători care pun la pariuri. Nu cred totuşi că un jucător e atât de tâmpit încât să parieze de pe contul lui împotriva echipei lui. Dacă truchează meciuri, trebuie luate măsuri", a declarat Bogdan Mara pentru ProSport.

 

Federaţia s-a sesizat. Ce riscă jucătorii şi antrenorii prinşi că au pariat
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat că jucătorii care au pariat vor compărea în faţa Comisiei de Disciplină a FRF: "În momentul de faţă, a început deja o comunicare între Departamentul de Integritate al Federaţiei Române de Fotbal şi reprezentanţii autorităţilor, astfel încât să putem să intrăm în mod oficial în posesia acestor informaţii şi bineînţeles să demarăm anchetele corespunzătoare la nivelul Comisiei de Disciplină a FRF", a spus Burleanu.

Potrivit articolului 60 bis din Regulamentul Disciplinar al FRF, jucătorilor, antrenorilor şi oficialilor le este interzisă "participarea directă sau indirectă la pariuri sau la activităţi similare în legătură cu meciurile de fotbal organizate de FRF /LPF/AJF, respectiv deţinerea de interese financiare directe sau indirecte în cadrul activităţilor menţionate". Aceste abateri se sancţionează cumulativ cu interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani şi cu o penalitate sportivă de 300.000 de lei.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.