LIGA 1 | Petrolul – Pandurii 0-1. „Rușine să vă fie”, hitul serii la Ploiești. Teixeira a fost huiduit, după ce a luat un galben stupid și ratează meciul cu Steaua. Nici Geraldo nu va juca contra campioanei

LIGA 1 | Petrolul - Pandurii 0-1.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Petrolul – Pandurii, ultimul meci al etapei a 24-a, s-a încheiat cu victoria gorjenilor, scor 1-0, după ce Momcilovic a marcat în minutul 14. Petrolul a jucat din nou extrem de slab și a strâns a treia înfrângere consecutivă pe teren propriu

  • FINAL / Petrolul – Pandurii 0-1 (Momcilovic 14)
     
  • Petrolul: Pecanha – Peteleu, Filip, Satli, Fanchone – Astafei (Coman 39), de Lucas, Marinescu (Kronaveter 56), Teixeira (Pastorini 76) – Tchite, Tamuz
     
  • Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Mrzljak (Pițian 84), Elton – Răduț, Nistor, Nicoară (Buleică 63) – Roman (Matulevicius 72)

22:27 „Rușine să vă fie”, sunt cuvintele care se aud pe arena Ilie Oană. Suporterii sunt extrem de nemulțumiți de ceea ce s-a întâmplat. E drept, Petrolul putea să egaleze, a avut destule ocazii, a tras de 16 ori la poartă, dar nu a găsit drumul spre gol, nici măcar cu Tchite și Tamuz în atac. 


22:21 FINAL DE MECI! PETROLUL – PANDURII 0-1. Petrolul a încheiat meciul în ofensivă, dar… degeaba! Se termină 1-0 pentru Pandurii, iar Petrolul a pierdut al treilea meci consecutiv pe teren propriu. Golul lui Momcilovic, marcat încă din minutul 14, a făcut diferența, gorjenii reușind să țină excelent de rezultat. Cele trei puncte pe care Pandurii le câștigă o urcă pe Pandurii pe locul 9, cu 28 de puncte, la egalitate cu CSMS Iași și FC Brașov. Petrolul rămâne pe locul 3, dar are o singură victorie în ultimele cinci meciuri.


22:14 Cu excepția unor încercări timide ale lui Kronaveter sau Pastorini, Petrolul nu reușește să se apropie de poarta adversă. Tactica lui Rednic, aceea de a juca cu două vârfuri, a fost falimentară. Nici Tchite, nici Tamuz nu sunt la 100% din potențial, iar acest lucru se vede fără nicio problemă. Petrolul vorbea despre un eventual titlu de campioană după startul bun din retur, dar adevărul din teren e departe!


22:04 Teixeira iese de pe teren în huiduielile publicului, fiind înlocuit cu Pastorini. Nici Geraldo, căpitanul Petrolului, nu va evolua contra Stelei, primind și el al patrulea galben din acest sezon! Situația e la fel de bizară ca la Teixeira, și Geraldo fiind eliminat după două galbene în meciul tur contra CFR-ului! Petrolul e decimată pentru deplasarea de joi!


22:00 Din informațiile ProSport, Teixeira va fi suspendat pentru meciul cu Steaua, de joi. Portughezul are șase galbene în acest sezon, dar a fost eliminat în turul cu CFR, scor 1-2, după două cartonașe galbene. Regulamentul spune că aceste galbene se anulează, iar Teixeira rămâne cu patru cartonașe galbene în acest sezon (contra Brașovului, Ceahlăului, a CFR-ului și în meciul din această seară). Cum la patru galbene se stă, rezultă că Teixeira va rata meciul cu Steaua. Iar teoria conspirației poate continua, după ce Teixeira s-a întâlnit în urmă cu două săptămâni cu Gigi Becali într-un mall din București


21:50 Teixeira ia galben pentru că se grăbește și execută de două ori o lovitură liberă înainte de fluierul arbitrului. La faza ce urmează, Coman rămâne singur cu Gliwa, după ce polonezul respinge prost un șut expediat de Teixeira, însă șutează aiurea, mult peste. Probabil de-asta a fost Coman „concediat” de Rapid.


21:45 Greșeală mare de arbitraj la Ploiești! Asistentul Ovidiu Artene îl oprește pentru ofsaid pe Roman la această fază! E clar că atacantul gorjenilor era în poziție regulamentară și, cel mai important, scăpa singur cu Pecanha. Prima bilă neagră la acest meci.


21:40 E un nou meci slab făcut de Filipe Teixeira. Jucătorul Petrolului nu reușește să își creeze sau să creeze ocazii bune de gol. Portughezul trece printr-o pasă extrem de slabă, iar cauza e cât se poate de clară: Teixeira simte că la Petrolul nu mai poate face performanță și vizează un ultim contract bănos în carieră. 


21:35 A ÎNCEPUT REPRIZA A DOUA! Fanii Petrolului sunt mai optimiști în partea secundă și au început să își încurajeze favoriții, așteptând o evoluție bună în partea a doua. Să vedem ce se întâmplă…


21:18 PAUZĂ‚ LA PLOIEȘTI! Pandurii conduce cu 1-0 în meciul cu Petrolul, după un joc în care cele două bune ocazii ale lupilor au venit în urma unor gafe ale defensivei gorjene. Însă gazdele nu au avut niciun orizont în ofensivă, jucătorii lui Rednic fiind fluierați la scenă deschisă de cei 1.500 de fani care au îndurat ploaia și frigul și au venit pe Ilie Oană.


21:13 Acum zece minute vă spuneam că Astafei e extrem de nervos și faultează aproape la fiecare fază în care intră în duel cu adversarii. A mai făcut încă două faulturi din acel moment, iar Rednic a spus „basta”! Coman intră în locul lui Astafei, un jucător apreciat la Ploiești, dar care iese în huiduielile suporterilor. Cu siguranță, mijlocașul Petrolului nu e cel mai în formă jucător din lotul lupilor în acest moment.


21:10 Pandurii controlează fără probleme acest meci, în timp ce Petrolul se îndreaptă spre a cincea înfrângere pe teren propriu și a treia consecutivă pe Ilie Oană. Ultimele două au fost cele cu CSMS Iași (0-2) și CSU Craiova (1-2). Practic, în acest retur, Petrolul are o singură victorie acasă, un 1-0 chinuit cu FC Brașov, chiar în debutul returului.


21:00 Tamuz ratează o ocazie bună, dar Petrolul e în continuare inconstantă. Avertizat cu cartonaș galben încă din minutul 6, Astafei a făcut deja trei alte faulturi. Cu siguranță, arbitrul Iulian Dima contorizează aceste intervenții neregulamentare. Sunt șanse bune ca ploieștenii să rămână în 10. Să vedem dacă Rednic îl va înlocui la pauză pe Astafei, același lucru pe care l-a făcut în cazul lui Teixeira în victoria cu CFR Cluj, scor 1-0.


20:50 Petrolul e imobilă, anesteziată, fără nicio idee de joc. Iar Pandurii sunt aproape să facă 2-0, însă lutul lui Nistor, deviat de Satli, cade pe plasa lui Pecanha. Sezonul e ca și încheiat pentru echipa lui Rednic, care nu poate să joace în Europa, dar nu poate nici să retrogradeze. În aceste condiții, va fi interesant de văzut cât va rezista tehnicianul Petrolului. E deja al treilea antrenor care conduce echipa în acest sezon, după Răzvan Lucescu și Gigi Mulțescu.


20:46 GOOOOL PANDURII!!! (MOMCILOVIC 14). Vă spuneam că e o întâlnire între două echipe de calitate, iar ambii portari au greșit până acum, nu? Ei bine, Pandurii deschide scorul în minutul 14, după ce Răduț centrează din banda dreaptă, mingea ajunge în banda opusă, iar Momcilovic reia din cădere în plasa unui Pecanha aerian, care nu s-a plasat deloc bine la șutul fundașui stânga.


20:43 Au trecut 13 minute de la startul partidei, iar cele două echipe s-au angrenat într-un duel destul de surd la mijlocul terenului. Va fi interesant de văzut cine dă prima lovitură: ambele formații au calitate peste media Ligii 1 de la mijloc în sus, iar, până acum, ambii portari au demonstrat că au probleme cu mingea destul de udă. 


20:34 Polonezul Gliwa, care i-a luat locul între buturi lui Stanca, comite prima mare eroare. A preluat un balon trimis în spate de Vasiljevic, dar nu a reușit să-l degajeze. Tchite a încercat să blocheze șutul lui Gliwa, iar mingea a trecut puțin pe lângă poartă! Ar fi fost al doilea gol în patru meciuri pentru atacantul belgian adus în această iarnă de Rednic la Ploiești.


20:30 START LA PLOIEȘTI! Cele două echipe au intrat pe teren și, după un moment de reculegere în memoria marelui arbitru Nicolae Rainea, partida începe!


20:26 O ploaie care aduce aminte de toamnă, o echipă resemnată și puțini fani în tribune. Ceea ce trebuia să fie un meci spectaculos se poate transforma într-un joc fără orizont. Să vedem ce se va întâmpla.


20:18 La fel ca în București, la Ploiești a plouat puternic toată ziua, iar terenul se resimte și, probabil, va avea destule probleme, așa cum s-a întâmplat și la meciul naționalei cu Insulele Feroe. O consecință a vremii este și numărul mic de spectatori din tribune. Vă reamintesc că Petrolul se află pe primul loc în topul asistenței în Liga 1 în retur, cu o medie de 6.000 de spectatori pe meci, după cum a numărat excelent Matei Udrea, colegul meu de la ProSport.


20:13 Revenind la fotbal, meciul pare echilibrat și prin prisma cotelor oferite de casele de pariuri. 2,60 are Petrolul la victorie, 2.90 este cota Pandurilor, în timp ce egalul e cotat la 3.


20:08 Finanțatorul Petrolului, Dan Capră, alături de fratele său și de directorul economic al clubului, Marius Bucuroiu, au fost eliberați luni din arestul preventiv în care erau ținuți încă din luna noiembrie, într-un dosar de evaziune fiscală, în care erau acuzați că au prejudiciat statul cu 15 milioane de euro. Până la urmă, cei trei au fost plasați în arest la domiciliu, însă decizia nu este definitivă, procurorii putând face recurs.


20:00 Bogdan Mitrea este surprinzătorul golgheter al Ligii 1, marcând de 13 ori în acest sezon. Fundașul stânga al Viitorului are un avantaj de două goluri în fața lui Kamil Bilinski și de trei goluri față de Mihai Roman și Toto Tamuz, doi dintre cei mai bun atacanți din Liga 1 în acest sezon. Cei doi sunt titulari în această seară și vor căuta să se apropie de performanța lui Mitrea. Cum ar fi să avem un golgheter fundaș? 🙂


19:55 Meciul din tur s-a încheiat nedecis, scor 1-1. Ambele echipe aveau alți antrenori! Dacă la Pandurii, pe bancă stătea Petre Grigoraș, la Petrolul era Răzvan Lucescu. A fost ultimul meci al lui Lucescu Jr. la echipa ploieșteană, unul în care Petrolul nu a impresionat, egalând prin De Lucas (43), după ce gorjenii deschiseseră scorul devreme, prin Roman, în minutul 3.


19:50 Sunt câteva surprize în alegerile lui Mircea Rednic. Lipsește Sony Alcenat, haitianul care a avut o evoluție foarte slabă cu Steaua, dar Teixeira e în continuare preferat în banda dreaptă. E prima dată când Tchite și Tamuz sunt titularizați împreună în atac.

Petrolul: Pecanha – Peteleu, Filip, Satli, Fanchone – Astafei, de Lucas, Marinescu, Teixeira – Tchite, Tamuz

Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Mrzljak, Elton – Răduț, Nistor, Nicoară – Roman


19:45 Salut! Sunt Adi Costeiu și vom urmări împreună în această seară meciul dintre Petrolul și Pandurii. Un must-win pentru echipa lui Edward Iordănescu, care se află pe poziția a 12-a în Liga 1, la doar un singur punct de locul 13, retrogradabil. În schimb, Petrolul e pe 3, cu un singur punct peste CSU Craiova și nu are nicio miză în acest final de sezon, după ce a fost eliminată și în semifinalele Cupei de către Steaua. În curând vom avea și echipele de start!


„Lupii” sunt pe trei în campionat, dar nu mai au vreun obiectiv, insolvența nepermițându-le să evolueze în cupele europene. De partea cealaltă, Pandurii lui Edi Iordănescu, sunt o formație a extremelor: pot face o partidă mare, în care să învingă pe oricine din Liga 1, dar la fel de ușor pot capota neașteptat. Totuși, gorjeni ar trebui, măcar din punct de vedere al mizei, să fie mai conectați, locul din clasament – 12, la un singur punct de zona „nisipurilor” mișcătoare – dându-le bătăi de cap.

Echipele probabile

Petrolul: Pecanha – Peteleu, Filip, Satli, Fanchone – Astafei, de Lucas, Marinescu, Teixeira – Tchite, Tamuz

Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Mrzljak, Elton – Răduț, Nistor, Nicoară – Roman

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…