Liga 1 pauză / 2 final! Şi-au rotunjit gălăţenii veniturile la meciul cu Steaua? Câteva lucruri dubioase despre meciul etapei: "Portarul e elementul cheie într-un blat"

17 apr 2012 15458 afişări Mafia umbrelor
Liga 1 pauză / 2 final! Şi-au rotunjit gălăţenii veniturile la meciul cu Steaua? Câteva lucruri dubioase despre meciul etapei: "Portarul e elementul cheie într-un blat" Liga 1 pauză / 2 final! 3 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/23726/9530292/1/pariu-steaua.jpg

Sâmbătă seară, jucătorii Oţelului au ieşit de pe teren conduşi de un cor de fluierături. Oamenii veniţi la stadion nu erau supăraţi neapărat de înfrângere, ci de modul în care favoriţii lor au jucat în repriza a doua. "Întrebare de 500 de mii de euro: cu cât au vândut meciul cu Steaua?", scria ieri un fan gălăţean, speculând pe tema situaţiei de la club.

La Oţelul este criză de bani. Fotbaliştii campioanei nu sunt plătiţi de două luni, iar clubul are conturile blocate şi riscă să nu primească licenţa. Pentru suporteri însă, jucătorii nu au nicio scuză. "V-aţi bătut joc de 10.000 de oameni! Da, puteaţi să pierdeţi, dar măcar să fi jucat fotbal. Marius Stan şi Dorinel au reuşit să ne convingă că meciul de la Cluj nu a fost un accident", posta un alt suporter la câteva ore de la finalul partidei. Trimiterea la partida cu CFR Cluj nu e întâmplătoare. Pe 26 martie, într-o zi de luni în care Steaua se pregătea să schimbe antrenorul, zidul Oţelului se rupea în cinci bucăţi la lovitura liberă a lui Gabi Mureşan. A doua zi, ProSport scria: "Clujenii au câştigat bizar de uşor cu Oţelul". Sâmbătă, după ce Steaua a întors rezultatul, Dorinel Munteanu spunea la conferinţa de presă: "E imposibil să faci asemenea greşeli". Chiar aşa, cum a fost posibil?

"Patroane, Tănase o să-l facă avioane pe Râpă"

Vorbele îi aparţin lui Mihai Stoichiţă. Contextul a fost dezvăluit, la finalul partidei de la Galaţi, de un Gigi Becali abia întors din pelerinajul la Muntele Athos. "Mihai mi-a zis aşa: «Patroane, pe stânga câştigăm cu Oţelul! Tănase o să-l facă avioane pe Râpă»". Internaţional român, fundaşul dreapta al moldovenilor a fost, aşa cum remarca Sorin Cârţu la Fanatik Show, o mare râpă! A lăsat flancul descoperit pentru centrarea din care a apărut golul lui Tatu care, apropo, era nemarcat în careu, iar pe faza ofensivă a pasat mai mereu mingea la adversar. Elocvent este un moment de la jumătatea reprizei a doua, când Cornel Râpă urcă dincolo de centrul terenului cu mingea la picior şi dă, de la 40 de metri, peste poarta lui Tătăruşanu! Râpă nu a putut fi contactat ieri de reporterii ProSport.

1 / 2 mai bun decât X-ul lui MM

"Dacă nu aş fi implicat direct, aş paria X la Oţelul - Steaua", spunea, oarecum precaut, Mihai Stoica înaintea meciului de sâmbătă. Pentru un egal, casele de pariuri dădeau o cotă ce sărea puţin peste 3. Pentru un 1 pauză / 2 final, în schimb, cota era mult mai bună. Cu o 100 RON mizaţi, câştigul era de 26 de ori mai mare! Doi dintre reporterii ProSport au pariat la pauza meciului că Steaua va întoarce scorul. Cota pentru o victorie a oamenilor lui Stoichiţă era 10 şi nu mulţi se aşteptau ca roş-albaştrii să întoarcă scorul după o primă parte în care doar Tănase reuşise să se apropie de poarta lui Grahovac. Portar care ulterior, cu o contribuţie importantă a lui Sergiu Costin, avea să ofere faza meciului şi momentul în care oamenii din tribune şi cei de la televizor au început să-şi pună întrebări.

Grahovac şi Perendija, un cuplu de coşmar

Un citat din best-sellerul "The Fix" (Aranjamentul), scris de englezul Declan Hill. E cartea în care aranjorii de meciuri pentru pariuri din Asia dezvăluie cum acţionează fotbaliştii într-o astfel de partidă: "Portarul este elementul cheie în aranjarea unui rezultat. El are diferite modalităţi de a a lăsa adversarii să marcheze. Poate face asta prin plasament. Stă pur şi simplu la un metru distanţă de locul în care ar trebui să se afle. Când atacantul şutează, portarul corupt plonjează curajos, dar în zadar. Mingea trece pe lângă mâinile lui".

Sâmbătă la Galaţi, faza golului marcat de Mihai Costea are două momente cheie. Stelistul intră în careu, iar experimentatul Perendija face o alunecare pe cât de decisă, pe atât de inutilă. Explică un fost internaţional: "Dintr-o astfel de intrare nu putea ieşi nimic bine. Ori făcea penalty, ori Costea trecea de el, aşa cum s-a şi întâmplat. Corect ar fi fost să îl tatoneze şi să îl scoată în tuşă. De acolo, cel mai mare pericol era un corner". După ce mezinul familiei Costea a trecut uşor de căpitanul moldovenilor a urmat momentul lui Grahovac. Mihai Costea era intrat în unghi, iar portarul bosniac avea de apărat aproximativ 10 centimetri pe colţul scurt. Reacţia lui? A sărit de lângă bară înainte ca atacantul să şuteze şi i-a lăsat liber acestuia exact singurul spaţiu prin care putea înscrie.


Se întâmplă nişte lucruri de neacceptat la nivelul jucătorilor. Îmi cer scuze pentru ce s-a întâmplat. Fotbaliştii noştri trebuie să înţeleagă că pe primul loc e fotbalul, nu altceva. E imposibil să faci asemenea greşeli
Dorinel Munteanu, antrenor Oţelul

Am făcut greşeli foarte mari. Am reînviat o echipă care în prima repriză nu ne-a pus nicio problemă
Dorinel Munteanu, anrenor Oţelul

Dacă Oţelul se dădea la o parte, băteam si eu cu 6-0! Steaua se motivează exemplar în meciurile tari
Gigi Becali, patron Steaua

E o prostie prea mare pentru a face vreun comentariu
Mihai Stoica, manager Steaua

2 şuturi pe poartă au tras gălăţenii în partida de sâmbătă seară

1 O ocazie de gol a avut Steaua în prima repriză a meciului de la Galaţi, prin Cristi Tănase


Ce spun fanii Oţelului pe site-uri

ª Oricum nu mai trăgeam pentru o cupă europeană. Aşa că, dacă tot nu mai poate obţine mare lucru în acest campionat, ce şi-o fi zis Marius Stan? Că n-ar fi rău să strângă nişte bani negri pentru zile albe, mai ales că peste mai puţin de două luni are alegeri la Primărie. Şi, implicit, are nevoie de bani. Acum, întrebare de 500 de mii de euro: pe ce sumă s-a vândut Oţelul sâmbătă seară, cu Steaua?
Antidotul

ª Şi maidanezii din jurul stadionului s-au prins de regia lui Marius Stan.
PDL

ª Un singur amănunt scoate la iveală golăneala lor. Aţi observat unde erau fundaşii laterali ai Oţelului la golurile steliştilor? În special la primul, Râpă l-a lăsat pe Tănase să facă ce vrea pe partea lui, iar el spărgea seminţe în centrul careului. Ruşine!
Nu mai vin la niciun meciâ

ª V-aţi bătut joc de 10.000 de oameni! Da, puteaţi să pierdeţi, dar măcar să fi jucat fotbal. Aveau dreptate Iancu şi Porumboiu că sunteţi mânjiţi! Marius Stan şi Dorinel au reuşit să ne convingă că meciul de la Cluj nu a fost un accident.
BGD

ª Sâmbătă seară, fotbalul a murit la Galaţi, chiar dacă spitalul era la doi paşi. Nici doctorii nu aveau ce să mai facă. Sper ca după joc, anumiţi fotbalişti şi oameni din staff să se fi dus la spovedanie.
Cobra - Galaţi

ª M-a uns pe suflet rezultatul şi vreau să le mulţumesc din inimă lui Grahovac, Antal, Pena, Iorga, dar mai ales lui Râpă. Oh, Doamne, minunat acest fotbalist!
Carcalete

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.