Liga 1, în pericol. Prunea anunţă că sfârşitul e aproape: "Dacă nu vin banii din drepturile TV campionatul se opreşte din retur"

17 dec 2014 3372 afişări Liga 1
Liga 1, în pericol. Prunea anunţă că sfârşitul e aproape: "Dacă nu vin banii din drepturile TV campionatul se opreşte din retur"

Liga 1 este în moarte clinică. Patroni arestaţi, jucători neplătiţi, tribune goale, iată câteva dintre elementele care definesc un fotbal de slabă calitate.

În aceste condiţii, salvarea celor mai multe dintre echipe e reprezentată de suma venită din drepturile TV. Una enormă având în vedere interesul scăzut generat de o competiţie din ce în ce mai puţin urmărită: 27.500.000 de euro.

Consorţiul care a preluat de anul acesta drepturile de televizare a realizat repede că decizia nu a fost una inspirată, iar estimările în privinţa modului în care îşi va amortiza investiţia au fost eronate. Astfel, următoarea tranşă de bani aferentă este pusă sub semnul întrebării, ceea ce ar reprezenta o adevărată dramă pentru cele mai multe dintre cluburi.

"Dacă nu vin banii din drepturile TV campionatul se opreşte din retur", a explicat preşedintele lui CSMS Iaşi, Florin Prunea, la DigiSport, nu înainte de a menţiona că speră ca lucrurile să se schimbe în bine: "Sigur, eu sper să nu fie probleme, pentru că se vorbeşte că ar fi probleme foarte mari. Dacă sunt probleme cu aceste drepturi, părerea mea este că se va opri campionatul.

Nu e o exprimare prea dură. Cu siguranţă campionatul nu va mai continua. Toate echipele, exceptând poate Steaua, aşteaptă rata din ianuarie să îşi plătească datoriile către jucători pe lunile precedente
".

Unul dintre elementele care conduce la o stare atât de precară a fotbalului românesc e reprezentat de faptul că echipele depind în general de o singură persoană şi nu au capacitatea să se autofinanţeze. În cazul în care "robinetul" este oprit, cluburile sunt în cădere liberă, fără şanse reale de redresare.

"Cum dispare acea persoană... Luaţi exemplu. Domnul Ştefan, la Piatra Neamţ... Echipa cu siguranţă, dacă nu va veni cineva să o ia, va dispărea şi exemplele pot continua.

Problema principală a fotbalului românesc eu cred că este că fiecare club, în momentul în care a ajuns să depindă de o singură persoană, era clar că dacă acea persoană va avea o problemă de sănătate sau de altă natură, cluburile dispar
", a mai spus fostul internaţional.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.