Liga 1 ar putea deveni Superliga, iar Liga a II-a - Liga Naţională! Schimbările pregătite de LPF

20 aug 2015 6039 afişări Liga 1
Liga 1 ar putea deveni Superliga, iar Liga a II-a - Liga Naţională! Schimbările pregătite de LPF

FRF doreşte să schimbe denumirea Ligii a II-a în Liga Naţională, începând din sezonul viitor, când al doilea eşalon fotbalistic intern va avea o serie de 22 de echipe, fiind posibil ca şi Liga I să devină Superliga, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse de la Casa Fotbalului.

FRF a depus la OSIM două cereri de înregistrare a mărcilor "Liga Naţională - Produse şi/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului" şi "Liga Regională - Produse şi/sau servicii grupate pe clase: organizarea de evenimente sportive în domeniul fotbalului".

Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal, for care organizează Liga I, nu au înţeles motivul pentru care FRF doreşte înregistrarea mărcii "Liga Naţională", astfel că preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, i-a solicitat omologului său de la Casa Fotbalului, Răzvan Burleanu, introducerea unui punct pe ordinea de zi a Comitetului Executiv de joi, în care preşedintele FRF să explice motivele solicitării de înregistrare a mărcilor menţionate şi modalitatea de exploatare a acestora.

Joi, conducerea FRF a explicat că doreşte schimbarea numelui Ligii a II-a, care acum se dispută cu două serii a câte 14 echipe, în Liga Naţională, din sezonul 2016/2017, când ar urma să fie în eşalonul al doilea o serie cu 22 de echipe.

Apoi, unul dintre membrii Comitetului Executiv al FRF i-a propus preşedintelui LPF, Gino Iorgulescu, ca şi Liga I să îşi schimbe denumirea, în Superliga, propunere ce va fi analizată.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.