Licența UEFA e prea puțin importantă pentru Laszlo Balint în acest moment: „Nici măcar nu știm pe ce loc vom termina, iar performanța sportivă oricum rămâne.” Ce spune despre meciul cu FC Hermannstadt

Redactor:
Călin Mnerie
Licența UEFA e prea puțin importantă pentru Laszlo Balint în acest moment: „Nici măcar nu știm pe ce loc vom termina, iar performanța sportivă oricum rămâne.” Ce spune despre meciul cu FC Hermannstadt
  • Publicat:

Strategie sau greșeală tehnică, nici nu mai contează atâta timp cât UTA nu și-a obținut licența UEFA pentru sezonul următor și nu va putea disputa barajele pentru un loc în Conference League.

Discuția este caldă la Arad și pentru că arădenii sunt pe locul 8 în play-out-ul Ligii 1, deci în cărți pentru primul baraj european, dar Laszlo Balint susține că sunt alte aspecte la fel de valoroase și importante pentru echipe pe care o antrenează.

Laszlo Balint: „Performanță la primul nostru sezon de Liga 1 dacă terminăm în fața unor echipe importante din fotbalul românesc”

Unul ar fi legat și de bonusul financiar promis de conducerea clubului „roș-alb” în cazul în care Hora și colegii săi termină pe locurile 7-8, dar și mai jos, 9-12.

„Performanța sportivă oricum rămâne, indiferent că avem sau nu licență. Noi încercăm să facem tot ce ține de noi ca să terminăm acest play-out cu fruntea sus. Mă rog lui Dumnezeu să facem o performanță cu adevărat importantă. Iar eu cred că, dacă vom reuși să ne clasăm în fruntea play-out-ului, în fața unor echipe importante din fotbalul românesc, se poate spune că am făcut performanță în primul nostru sezon de Liga 1. Dar, până acolo mai este drum foarte lung. Practic, nici nu apucăm să ne dezmeticit că meciurile vin și se succed cu o repeziciune fantastică. Suntem obligați să rămânem concentrați pe cât putem de bine la ceea ce avem de făcut în momentul actual. Se vorbește atât de mult despre această licență sau mai degrabă despre lipsa ei, în condițiile în care noi nu știm pe ce loc terminăm. Deschidem discuția în momentul în care se va trage linie și vedem atunci exact despre ce trebuie să discutăm în viitor. Iar discuția e valabilă și pentru acel bonus financiar promis de conducere echipei”, a spus Laszlo Balint.

„Contează prea puțin când am aflat eu că nu avem licență, din ce cauză și de ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat”

Cu două zile înaintea disputei cu Viitorul (de acum o săptămână), prima din play-out, tehnicianul arădenilor vorbea despre posibilitatea ca UTA să atace Europa de pe locurile 7 sau 8.

„Contează prea puțin când am aflat eu. Eu sunt foarte concentrat în momentul actual pe obținerea de puncte, inclusiv mâine, în fața celor de la Hermannstadt și apoi vedem ceea ce avem de făcut pentru următoarea deplasare. Contează prea puțin când am aflat eu că nu avem licență, din ce cauză și de ce s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Eu sunt concentrat pe munca mea, vedem la sfârșit ceea ce reușim să realizăm în acest play-out și atunci putem să discutăm cât vreți voi legat de absolut orice subiect”, a mai afirmat Balint.

„Nu suntem la adăpost, nu trebuie să cădem în această capcană”

UTA este pe locul 2 în play-out, la 8 puncte de primul loc de baraj ocupat de FC Voluntari, care – de altfel – mai are de jucat astăzi cu Poli Iași, în cadrul etapei a doua.

„Nu consider că suntem liniștiți, nu suntem la adăpost. Mai sunt șapte etape din acest play-out și, am spus-o și o repet, orice succesiune de rezultate nefericite te poate împinge din nou către acea zonă periculoasă. Noi trebuie să rămânem echilibrați, să rămânem concentrați, sub nicio formă nu trebuie să cădem în capcana aceasta a relaxării că avem puncte suficiente și că suntem la adăpost. Nu, sub nicio formă nu suntem la adăpost. Trebuie tratat proximul meci cu maximă responsabilitate, pentru că, indiferent de poziția din clasament, punctele puse în joc sunt extrem de valoroase pentru fiecare combatantă din acest play-out. Iar atunci trebuie să fim și noi la fel de implicați, la fel de responsabili, la fel de concentrați”, a concluzionat Balint.

Vă reamintim că după meciul cu Dinamo, impresarul Bogdan Apostu a dezvăluit faptul că firma din București însărcinată de clubul UTA cu întocmirea dosarelor de licențiere pentru Liga 1 și competițiile europene ar fi omis faptul că termenul final de depunere a actelor pentru UEFA era data de 31 martie.

Balint nu vrea să intre în jocul fizic al celor de la Hermannstadt

UTA și Hermannstadt deschid etapa a treia a play-outului vineri, 23 aprilie, de la ora 17,30, pe arena „Francisc Neuman” din Arad.

Dacă arădenii au un mic confort dat de poziția a doua în clasament și cele 25 de puncte, sibienii sunt ultimii, cu doar 13 puncte.

Suntem în fața unui meci care, la prima vedere, pare dezechilibrat. Dar, sunt convins că nu va fi așa, pentru că adversarul nostru de mâine vine foarte motivat să se agațe de această oportunitate, poate una dintre ultimele lor șanse pentru a menține contactul cu plutonul și a nu se distanța acele locuri care asigură menținerea în prima ligă. Hermannstadt e o echipă robustă, solidă, cu un joc bazat în destul de multe momente pe duel fizic, iar noi va trebui să știm să contracarăm acest lucru și să facem tot posibilul să nu intrăm în jocul lor. În plus, trebuie să evităm fazele fixe, pentru că este o echipă periculoasă în astfel de momente statice. Au jucători de gabarit, jucători înalți, periculoși la cornere și la lovituri libere. Sper să creștem un pic și în ceea ce privește partea de presiune prin atac pozițional, dar înainte de toate astea sper să ajungem la un tonus fizic bun. Ne confruntăm cu ceva probleme de ordin medical și – bineînțeles – și probleme de ordin al prospețimii. Meciul cu Dinamo a fost unul cu consum fizic foarte mare, efortul băieților a fost considerabil și, din păcate, a lăsat urme. Dar, sarcina mea și a stafului meu este să găsim soluții, să încercăm să ducem echipa la un tonus optim la ora jocului și, bineînțeles, să găsim soluțiile pentru primul 11 și pentru jucătorii care vor intra pe parcurs, în așa fel încât să maximizăm șansele de a câștiga punctele puse în joc”, a spus Laszlo Balint despre disputa cu teamul de pe Cibin.

Tomozei, Benga și Roger, toți cu probleme medicale, sunt absenții de mâine ai „Bătrânei Doamne” contre trupei lui Eugen Beza.

În ambele dispute din sezonul regular UTA și Hermannstadt au remizat, 1-1, confruntarea de la Arad având loc în urmă cu două luni și jumătate.

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen