Lică și Bogaciu rămân în arest

Lică și Bogaciu rămân în arest
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE: Vicepreședintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică, și arbitrul Aurelian Bogaciu rămân în arest, după ce Curtea de Apel Pitești a admis, luni, recursul făcut de DNA la decizia de eliberare sub control judiciar a lui Lică și a respins recursul la măsura arestării formulat de avocații lui Bogaciu.

Curtea de Apel Pitești a admis recursul formulat de procurorii DNA Pitești la decizia Tribunalului Argeș, de eliberare sub control judiciar a vicepreședintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, decizie pe care o casează.

De asemenea, magistrații Curții de Apel Pitești au respins ca nefondat recursul formulat de avocații lui Aurelian Bogaciu la măsura arestării preventive a acestuia.

14.00 – Ședința de la Curtea de Apel Pitești, care judecă recursul procurorilor DNA la decizia de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Lică, precum și recursul la măsura arestării în cazul lui Bogaciu, s-a încheiat după o oră și jumătate, iar cei doi au fost duși cu cătușe la mâini în arestul IPJ Argeș, decizia instanței rămânând în pronunțare.

"Sunt nevinovat, nu am luat mită, iar cererea mea de punere în libertate sub control judiciar este justificată de mine și de către avocații mei prin faptul că nu sunt un pericol social și nu am cum să influențez, în libertate fiind, celelalte părți implicate în proces", a declarat Marcel Lică în fața magistraților.

"Practic, judecătorul a schimbat încadrarea juridică a faptelor în faza de urmărire penală, ceea ce este ilegal. Și mai este o problemă: acum când se judecă fondul, DNA spune că inculpatul a luat 5.000 de dolari și o cameră la hotel, iar judecătorul spune că Bogaciu a primit o sumă de 10.000 de dolari. O altă problemă este aceea că procurorul spune că Bogaciu este funcționar public, ceea ce nu este adevărat deoarece clientul meu nu lucrează nici la FRS și nici la CCA. Parchetul a făcut o anumită propunere, în condițiile în care spune că Bogaciu este funcționar public, dar judectorul ar fi trebuit să țină seama de realitate, și anume de faptul că nu este", a declarat Florin Doran, avocatul lui Aurelian Bogaciu.

Vicepreședintele autosuspendat al CCA, Marcel Lică, și arbitrul Aurelian Bogaciu au fost aduși, luni, la Curtea de Apel Pitești, care va judeca recursul procurorilor DNA la decizia de eliberare provizorie sub control judiciar a lui Lică, precum și recursul la măsura arestării în cazul lui Bogaciu.

Cei doi au fost aduși din arestul Poliției Județene Argeș în jurul orei 12.00, iar Aurelian Bogaciu a fost așteptat, în fața Curții de Apel Pitești, de soția sa, care este însărcinată și care i-a spus că este alături de el, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Pitești a stabilit pentru luni, începând cu ora 12.00, termenul la care va fi judecat recursul formulat de către procurorii Serviciului Teritorial Pitești al DNA la decizia de joia trecută a Tribunalului Argeș, care a admis cererea de eliberarea provizorie sub control judiciar a vicepreședintelui autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică.

Totodată, magistrații Curții de Apel Pitești vor judeca și recursul înaintat de avocații arbitrului de fotbal Aurelian Bogaciu, arestat preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Argeș.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 29 spre 30 aprilie, sub acuzația de luare de mită, măsura fiind luată de Tribunalul Argeș la propunerea procurorilor DNA, care emiseseră pe numele acestuia o ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Arbitrul Aurelian Bogaciu este acuzat de către procurorii anticorupție că a primit suma de 5.000 de dolari de la finanțatorul FC Argeș, Cornel Penescu, pentru a favoriza echipa într-un meci disputat cu Universitatea Craiova.

Într-un comunicat transmis, joia trecută, Direcția Națională Anticorupție precizau că procurorii de la Serviciul Teritorial Pitești îl cercetează penal pe Aurelian Dumitru Bogaciu, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în 2 octombrie 2008, Aurelian Bogaciu, în calitate de arbitru de fotbal, desemnat de Federația Română de Fotbal ca arbitru principal pentru meciul FC Argeș – Universitatea Craiova, desfășurat în 3 octombrie 2008 la Pitești, a primit de la Cornel Penescu, prin intermediul lui Liviu Făcăleață, suma de 5.000 de dolari pentru a favoriza echipa FC Argeș.

De asemenea, în 19 noiembrie 2008, Bogaciu a acceptat și beneficiat de oferta făcută de Liviu Făcăleață de a fi cazat, cu titlu gratuit, la un hotel din Pitești, în condițiile în care nu fusese delegat să arbitreze în acele zile vreun meci în municipiul Pitești, în scopul favorizării echipei FC Argeș la meciurile următoarele din Liga I, când ar fi fost desemnat de către Federația Română de Fotbal să le arbitreze. Contravaloarea cazării a fost de 374 de lei, precizează DNA.

Arbitrii Marcel Savaniu și Sorin Corpodean și vicepreședintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestați preventiv, în 23 aprilie, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeș, sub acuzația de luare de mită.

Tribunalul Argeș a admis, joia trecută, cererea de eliberare sub control judiciar a vicepreședintelui suspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, iar procurorii DNA au atacat cu recurs decizia.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție, în 23 decembrie 2008, arbitrul Sorin Corpodean a acceptat oferta făcută de Liviu Ilie Făcăleață, arestat în același dosar, de a primi bani și bunuri, iar o zi mai târziu a primit de la acesta suma de 15.000 de dolari americani, precum și bunuri. Banii și bunurile i-au fost remise lui Corpodean pentru prestația din partida FC Argeș Pitești – SC Sporting Club S.A. Vaslui (partidă desfășurată în data de 19 octombrie 2008) și pentru ca, în calitate de arbitru de fotbal al meciurilor din Liga I, să avantajeze prin arbitraj echipa FC Argeș Pitești în meciurile viitoare.

Totodată, banii i-au fost dați lui Corpodean și pentru a acorda o eventuală protecție acestei echipe în cazul în care ar fi fost numit președinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federației Române de Fotbal.

De asemenea, în 22 noiembrie 2008, în calitate de arbitru asistent, desemnat de Federația Română de Fotbal – Comisia Centrală a Arbitrilor, la meciul FC Argeș Pitești – Oțelul Galați (partidă desfășurată în 23 noiembrie 2008, în municipiul Pitești, în Liga I), arbitrul Marcel Savaniu a acceptat să primească suma de 3.000 de dolari pentru a favoriza la meciul respectiv echipa gazdă, FC Argeș Pitești, ofertă formulată de Liviu Făcăleață, din dispoziția finanțatorului echipei, Gheorghe Cornel Penescu.

În aceeași cauză, în 22 noiembrie 2008, în calitate de observator desemnat de Federația Română de Fotbal la meciul FC Argeș Pitești – Oțelul Galați (partidă desfășurată în 23 noiembrie 2008 în municipiul Pitești), vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) Marcel Lică i-a cerut lui Liviu Făcăleață suma de 3.000 de dolari pentru a întocmi un raport de observare favorabil echipei FC Argeș Pitești. Din această sumă, Lică a primit 2.000 de dolari, banii fiindu-i dați de Liviu Făcăleață, din dispoziția lui Cornel Penescu.

În dosarul corupției din arbitraj, în 14 aprilie au fost arestați preventiv, pentru 29 de zile, finanțatorul FC Argeș, Cornel Penescu, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleață, precum și fostul director al OPC Argeș Cristian Libertatu. Cornel Penescu și Liviu Făcăleață sunt acuzați de dare de mită, iar Gheorghe Constantin și Cristian Libertatu de luare de mită. Imediat după aflarea deciziei Tribunalului Argeș de arestare preventivă a celor patru persoane, avocații acestora au făcut recurs, care a fost respins, vinerea trecută, de Curtea de Apel Pitești, astfel că toți au rămas în arest.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…