Laszlo Balint susține că nu s-a referit la bani când a vorbit despre problemele interne de la UTA: „În România, când îți spui punctul de vedere ești crucificat!”

Redactor:
Călin Mnerie
Laszlo Balint susține că nu s-a referit la bani când a vorbit despre problemele interne de la UTA: „În România, când îți spui punctul de vedere ești crucificat!”
  • Publicat:

Au trecut aproape trei zile de la săgețile trimise de Laszlo Balint în direcția conducerii clubului UTA și lucrurile nu par clarificate. La finalul disputei cu Chindia (scor 0-2), antrenorul arădenilor vorbea despre probleme interne la UTA, dar lăsa lucrurile în ceață.

Lămuriri nu au venit între timp nici din partea „oficialilor” clubului arădean, dar nici din partea lui Balint, care-și pregătește echipa de ultimul meci al turului Ligii 1, cel de sâmbătă, la Mioveni.

Totuși, antrenorul arădenilor a ținut să precizeze că el nu a pronunțat cuvântul bani când a adus în discuție așa-zisele probleme din cadrul grupării „roș-albe”. Și, într-adevăr, antrenorul arădenilor nu poate fi nemulțumit de faptul că există restanțe de doar o lună de zile la echipă, restanțe care – oricum – vor fi achitate până la mijlocul lui noiembrie, când banii din drepturile TV vor intra în cont.

În schimb, din informațiile noastre, Balint și-ar fi dorit ca cei din conducerea clubului să procedeze altfel la achitarea salariului pe luna august. Și anume ca jucătorii să-și ia deodată banii și nu pe rând, eșalonat, fiindcă din punctul său de vedere acest lucru i-a bulversat și deconcentrat. Sau cel puțin aceasta a fost impresia sa la ultimele antrenamente de dinaintea confruntării cu Chindia.

Laszlo Balint: „Nu aș  vrea ca UTA să fie principalul adversar al UTA-ei”

În plus, tehnicianul și-ar fi dorit ca un reprezentant al conducerii clubului să le explice față în față fotbaliștilor care este exact situația legată de restanțele financiare, ceea ce nu s-a întâmplat. Dar, de aici până la a ieși public și a vorbi de probleme interne e o cale puțin cam lungă. Cel mult se poate vorbi despre o problemă de comunicare vestiar – conducere.

„În România, când îți spui punctul de vedere ești crucificat. S-a speculat foarte mult în presă legat de problemele financiare. Eu nu am vorbit de așa ceva, nu m-am referit strict la aceste probleme financiare. Sper  să se rezolve, pentru că pe mine mă interesează foarte mult unitatea în cadrul clubului.

Convingerea mea este că doar un club care are parte de unitate, comunicare și solidaritate poate reuși, dacă apar altfel de probleme, drumul este anevoios. Metaforic vorbind, nu aș vrea ca UTA să fie principalul adversar al UTA-ei în lupta pentru calificarea în play-off. Comunicarea în ceea ce privește partea asta de unitate, de solidaritate și de spirit,  cred că este principala pârghie”, a declarat astăzi Laszlo Balint.

Nu e important cât de mult sau nu doarme Balint

Întrebat dacă în acest moment e liniște la echipă, fără a exista tabere în cadrul clubului, antrenorul „roș-albilor” a adăugat:

Îmi place și mie să cred că există acest tot unitar. Eu am spus de foarte multe ori că tot ceea ce s-a reușit ca performanță la UTA s-a reușit, în primul rând, pe acest fond de unitate și de solidaritate, de sprijin în momentele grele.

Vreau să cred că rămânem la aceleași valori și principii. Legat de faptul că eu am avut momente și zile grele, nu e prima oară când se întâmplă asta. Nu e prima oară când am avut nopți albe, dar asta cred că face parte din viața unui antrenor și mai ales parte din viața unui antrenor la un club precum UTA. Nu e important cât de mult sau nu doarme Balint, este important ca UTA să meargă mai departe și este important ca UTA să performeze, pentru că asta ne dorim cu toții”.

Aș vrea să cred că UTA își propune mult, eu așa funcționez”

Apoi, Laszlo Balint a dat de înțeles că ambiția play-offului e o chestiune legată mai degrabă de dorința vestiarului. Totodată, tehnicianul a spus cu subiect și predicat că vrea să creadă că și clubul împărtășește aspirațiile vestiarului.

„Cu jucătorii e clar, am discutat, ne-am pus de acord că totul ține de noi ca să reușim să recuperăm ceea ce am pierdut la ultima etapă. Bineînțeles, în ceea ce privește rezultatul, pentru că eu consider că am fost superiori la toate capitolele și monitorizarea confirmă acest lucru.

Ba, mai mult, mi-au spus jucători din vestiar că au primit mesaje de la jucători de la Chindia, care au confirmat că au câștigat aceste puncte cu foarte multă șansă și chiar spuneau că nu au avut parte niciodată de un adversar care i-au supus la o astfel de presiune. Ei admiteau că au scăpat ca prin urechile acului din acele ocazii, dar este istorie. Important este să reacționăm, altceva nu mai vreau să discut, eu am spus ce am avut de spus la conferința precedentă.

Vreau să mă concentrez foarte mult pe ceea ce am de făcut la echipă, să mă concentrez foarte mult să îi fac pe jucători să înțeleagă că rezultatele vor duce clubul înainte, la fel cum a fost și până acum. Toți băieții au spus același lucru, că ei cred în potențialul lor, atât individual cât și colectiv și că ne putem bate cu echipele care-și propun accederea în play-off. Nu este ușor, sunt multe aspecte care trebuie să stea în spatele muncii jucătorilor, dar, din punct de vedere sportiv, vom face tot ceea ce ține de noi ca să rămânem în lupta pentru play-off și la final să câștigăm această luptă. Aș vrea să cred că UTA își propune mult.

Eu așa funcționez, niciodată nu îmi propun puțin, așa am funcționat de când am venit eu la club. Indiferent cât de multe persoane ar avea ceva împotriva lui Balint, o simplă analiză obiectivă spune că, de când am venit – și, bineînțeles că nu e doar munca mea aici – tot ce a însemnat grupul, au fost pași înainte. Niciodată nu m-am mulțumit cu puțin și când am fost jucător am fost foarte ambițios.

Iar de când sunt antrenor la fel, am cerințe și pretenții mari de la mine, în primul rând și apoi de la jucătorii pe care îi antrenez. Și de aceea vreau să rămânem noi uniți, ca vestiar, focusați pe ce putem să facem. Să rămânem cu aceeași ambiție că putem să ne luptăm pentru a accede în elita fotbalului românesc, care, din punctul meu de vedere, înseamnă play-off-ul”, a mai afirmat Balint.

Și-a cerut scuze fanilor că echipa a lipsit de la salut

Fiindcă porțile arenei „Francisc Neuman” au fost închise în contextul pandemiei de coronavirus, o parte dintre suporterii UTA-ei și-au încurajat favoriții din stradă. Postați într-un colț al stadionului, fanii au cântat, au aprins torțe și fumigene, însă la final doar căpitanul Florin Iacob a fost la gard să le mulțumească și să vorbească cu ei.

„Am considerat că e mult mai important să vorbesc cu jucătorii imediar după meci. Dar, țin să le transmit scuzele mele celor de la galerie, dacă asta i-am ofensat. Toată lumea știe cât de mult îi respect și îi apreciez pentru sprijinul necondiționat pe care îl arată față de club, față de echipă, față de jucători. Acum am considerat că ar trebui să fie foarte utilă o discuție cu jucătorii imediat după meci…

Pentru că, am spus-o, un astfel de meci pe care îl controlezi, în care ratezi ocazii rarisime, dar îș pierzi cu 2-0, nu este deloc ușor de digerat. Zilele următoare, am avut multe discuții individuale cu jucătorii, cu marea majoritatea a băieților, pentru că au fost chestiuni pe care am încercat și eu să le înțeleg în ceea ce privește desfășurarea anumitor situații, inclusiv modul în care am primit primul gol. Este clar că toată lumea a înțeles că, din păcate, micile detalii au făcut diferența în defavoarea noastră la acest meci”, a mai transmis Laszlo Balint.

Așadar, impresia este că problemele ridicate luni seara de antrenorul „Bătrânei Doamne” nu s-au clarificat sau, mai degrabă, nu s-au discutat. Iar echipa a plecat deja spre Pitești, unde, sâmbătă, dă piept cu CS Mioveni, în cadrul etapei a 15-a a Ligii 1.

 

 

Călin Mnerie / Redactor
Jurnalist sportiv din anul 1998, și-a început cariera la Ziarul Adevărul din Arad, al șaptelea cotidian din țară ca tiraj la acea vreme. Absolvent al Liceului ”Moise Nicoară” un an mai devreme, a terminat și Facultatea de Istorie și Jurnalism din cadrul Universității de Vest ”Vasile ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la iveală”
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna adevărul o să iasă la…
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Afacerea cu care investitorii arabi ar putea da lovitura în România. Şeicii vor să facă aici bani frumoşi
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce a putut spune despre Adrian Mutu
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: Cel mai drăguţ! Ce a putut spune despre Adrian…
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
S-a dat INTERDICŢIE de la Guvern. A devenit ILEGAL chiar din 2024
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen