Laszlo Balint, pus în gardă de jocul de posesie dezvoltat de Gică Hagi la Farul: „Sperăm ca noi să avem cuvântul final”

Laszlo Balint, pus în gardă de jocul de posesie dezvoltat de Gică Hagi la Farul: „Sperăm ca noi să avem cuvântul final”
  • Publicat:

UTA începe al doilea an la rând pe scena primului eșalon. Ultima oară s-a întâmplat în 2007, când, însă, semnalele au fost de la bun început îngrijorătoare ca urmare a neînțelegerilor dintre finanțatorii Nicolae Bara și Sandu Ion.

Evident, acea stagiune s-a încheiat cu retrogradarea arădenilor, iar de atunci clubul s-a chinuit din răsputeri să iasă din anonimatul eșalonului secund. Laszlo Balint a reușit să o readucă pe UTA în Liga 1, a și bifat o clasare istorică – un loc 8 după 46 de ani și, evident, începe al treilea campionat la cârma „roș-albilor”.

Ultimul tehnician care a avut o mai mare continuitate pe banca „Bătrânei Doamne” fusese Roland Nagy, care a antrenat între iulie 2013 și octombrie 2016, însă, bineînțeles, nimeni nu se poate compara cu legendarul Nicolae Dumitrescu, care a activat în Calea Aurel Vlaicu între 1965 și 1973.

Balint invocă sprijinul publicului, dar și: „Disciplină tactică și de implicare maximă”

Revenind la Balint și la UTA, în drumul lor, ca și anul trecut, în prima rundă a campionatului stă Viitorul Constanța. Mă rog, Farul după rebranduire, numai că de această dată la cârma constănțenilor se află fotbalistul de aur al României, Gică Hagi.

„Eu sunt convins că nu există coincidențe și, iată, că după ce sezonul trecut, atât în prima etapă a sezonului regular, cât și în prima etapă a play-out-ului, am întâlnit Viitorul. Și de  data aceasta, debutăm cu vechea Viitorul, actuala Farul Constanța și ne dorim să începem cum am început prima etapă din play-out (n.a. 1-0 la Arad).

Vrem să începem cu o victorie, dar știm că va fi foarte dificil. Tocmai de aia am spus că o să avem cu siguranță nevoie de sprijinul publicului, o să avem nevoie de un joc consistent, de disciplină tactică și de implicare maximă din toate punctele de vedere.

Semnalele sunt bune, i-am simțit foarte motivați pe băieți. Am avut niște ultime antrenamente foarte reușite, în care am punctat absolut tot ce trebuia punctat ca și detalii finale pentru pregătirea meciului.Este o regulă, orice început este greu indiferent de ce domeniu vorbim.

Cu atât mai greu va fi acest debut pentru noi, pentru că întâlnim o echipă în jurul căreia s-a format o emulație destul de mare în această ultimul lună, prin prisma evenimentelor care s-au petrecut la clubul de la malul mării.

În primul rând, aș puncta aici revenirea lui Gică Hagi pe banca tehnică a celor de la Farul Constanța, cum se numesc mai nou. O echipă puternică, o echipă care își propune play-off-ul, o echipă care vine după un sezon nu foarte reușit.

Sunt convins că și la ei sunt așteptări destul de mari de la toți jucătorii care au sosit în această vară, la fel ca și la noi, bineînțeles”, susține antrenorul „Bătrânei Doamne”.

„Să ajungem mai rapid în ultima treime!”

Farul vine la Arad fără cei cinci fotbaliști prezenți la Olimpiadă: Aioani, Boboc, Ciobanu, Ganea și Ghiță, dar cu marele atuu, Gică Hagi.

„Categoric, cei cinci absenți de la Viitorul sunt niște jucători buni, valoroși, nu degeaba sunt convocați la naționala ce ne reprezintă la Olimpiadă. Să nu uităm că ei nu au fost convocați prin prisma altor absențe, ci erau pe lista inițială.

Așadar, sunt fotbaliști importanți pentru cei de la Viitorul, dar Gică Hagi are un lot numeros și foarte bine echilibrat, cu valori, au făcut și niște transferuri interesante. Sunt convins că și la ei sunt așteptări destul de mari de la toți jucătorii care au sosit în această vară, la fel ca și la noi, de altfel.

Farul este o echipă de posesie, știm cu toții filozofia de joc a lui Gică Hagi. El vrea să controleze mereu jocul prin această posesie prelungită, dar au și câțiva jucători capabili să dezechilibreze. Este foarte important ca noi să știm să îi blocăm acolo unde trebuie să îi blocăm.

Avem nevoie de disciplină tactică și de un spirit colectiv foarte bun ca să blocăm acest joc de posesie prelungită a adversarilor noștri. Apoi, bineînțeles, trebuie să știm să replicăm și noi, adică să avem și noi momentele noastre de fotbal pe care l-am antrenat în ultimele săptămâni.

Am spus  încă după meciul cu Ripensia că-mi doresc o construcție puțin mai rapidă, adică să ajungem un pic mai repede în ultima treime. Bineînțeles, depindem foarte mult și de adversar, însă sunt convins că va fi un meci frumos în care ambele echipe vor avea cuvinte de spus în desfășurarea partidei.

Apoi, sperăm ca noi să avem cuvântul final în ceea ce privește rezultatul. Ar fi debutul perfect în fața fanilor noștri cu care ne reîntâlnim pe stadion într-un meci oficial după foarte mult timp. De abia așteptăm să simțim atmosfera de pe Francisc Neuman, chiar și la jumătate din capacitatea stadionului.

Suntem convinși că suporterii vor veni să încurajeze echipa din primul până în ultimul minut și ne dorim foarte mult să ne ridicăm și noi la înălțimea așteptărilor lor, prestând un fotbal bun și obținând un rezultat pe măsură”, mai afirmă Laszlo Balint, care are, la rândul său, patru absențe certe din rândul jucătorilor cu probleme medicale: Benga, Ilie, Călin și Isac.

Hagi crede că UTA e o echipă greu de desfăcut

Așadar, noua creație fotbalistică a lui Gică Hagi, care a avut principalul merit al transformării Viitorului în Farul Constanța, va debuta duminică, de la ora 18,30, la Arad. „Roș-albii” sunt neînvinși în duelurile cu fosta Viitorul, cu care a remizat în două rânduri: 1-1 (la Ovidiu) și 0-0 (la Arad) în sezonul regulat, dar pe care au și bătut-o, cu 1-0 când a contat cel mai mult, în startul play-otului Ligii 1, pe Mureș.

„Începem cu o deplasare la o echipă care s-a comportat foarte bine anul trecut. O echipă puternică, cu un antrenor foarte disciplinat, foarte bine organizat. E greu să o desfaci pe UTA, e greu să câștigi împotriva ei, dar mergem cu gândul și cu obiectivul de a ne întoarce la Constanța cu un rezultat pozitiv și mai ales să încercăm să câștigăm”, a spus „Regele” despre adversarul de duminică, de la ora 18,30.

Joacă sau nu Petre împotriva fostei sale echipe?

Dacă nu va apela la juniorii Mihai și Mercioiu, UTA nu va alinia niciun arădean la disputa cu constănțenii, care – în schimb – are doi în lot. Pe Florin Purece și Adi Petre, acesta din urmă plecând pe Litoral chiar de la UTA, pentru care nu a marcat niciun gol pe arena pe care ar putea reveni mâine din postura adversarului.

Adi Petre este un jucător legitimat la Farul Constanța, nu cred că este corect să vorbesc eu despre el. Tot ce pot să spun este că eu, în calitate de antrenor îi mulțumesc pentru ceea ce a făcut sezonul trecut la echipa noastră i îi doresc mult succes în acest sezon la Farul”, a fost mesajul lui Laszlo Balint, care, evident, nu a mai dorit să lucreze cu atacantul de 23 de ani, din moment ce l-a pus pe lista  celor 11 „divorțuri”.

În fine, Gică Hagi a dat de înțeles că cei doi fotbaliști născuți în județul nostru ar putea prinde cel mult un loc pe banca de rezerve.

Din păcate ne-am dorit să îi aducem mai devreme, dar s-a întârziat. Petre, Jefte Betancor și Purece sunt puțin în urmă, dar încercăm să-i aducem într-o stare foarte bună. Avem răbdare cu ei la început, până să ajungă la o formă fizică bună. Din septembrie, eu cred că echipa va arăta foarte bine, suntem doar de câteva săptămâni împreună”, au fost cuvintele antrenorului celor de la Farul, care nu-i are mâine la dispoziție nici pe Casap și Artean.

Pitu vrea să spargă gheața în Liga 1: „Posesia bună pe care o facem noi va fi cheia meciului cu UTA”

La 19 ani, Alexi Pitu începe al treilea sezon al său la nivelul Ligii 1. Talentatul atacant încă nu a marcat în meciuri oficiale de campionat, dar: „Sper să vină și primul meu gol în Liga 1, rămâne de văzut când. Începem cu un meci dificil, UTA este o echipă bună, a arătat-o în sezonul trecut, dar eu zic că după perioada bună de pregătire putem să câștigăm la Arad. Cred că posesia bună pe care o facem noi va fi cheia meciului cu UTA și, bineînțeles, ocaziile pe care ni le creăm”, a spus Pitu, titular pentru echipa lui Hagi în ultimul amical al verii: 1-1 cu bulgarii de la Cerno More Varna.

Biletele se mai vând și mâine

Crezând, inițial, că cele 3000 de bilete puse în vânzare pentru meciul cu Farul vor trece ca pâniea caldă, „oficialii” UTA-ei nu și-au propus să deschidă casa de la stadion și mâine, dar o vor face. Arădenii își mai pot procura tichete și duminică, între orele 10 și 15, la arena din Calea Aurel Vlaicu, unde – bineînțeles – se împart și brățările de acces pe baza dovezilor de vaccinare, a trecerii prin boală (până la 180 de zile), dar și a testelor PRC-RT și antigen. Acestea din urmă se fac începând din această seară de la ora 18, până la ora 21, pe platoul din fața stadionului contra sumei de 20 de lei, dar testări se fac și mâine, între ora 10 și 17.

Formații pobabile:

UTA: Iacob – Vukčević, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia – Bustea, Roger, Miculescu – Hora.

Farul: Tordai – Dussaut, Larie, Mladen, Brad – Castaneda, Grameni, Pires – Chițu, Betancor, Pitu.

Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Andrei Constantinescu (București). Rezervă: Szabolcs Kovasc (Carei)

Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare)

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani