Lăcătuş prezentat oficial la Mureş: "Salvarea de la retrogradare e perfect realizabilă" Vezi prima declaraţie şi mesajul lui Boloni: FOTO

21 ian 2012 4372 afişări Comentează şi tu Liga 1
Lăcătuş prezentat oficial la Mureş: "Salvarea de la retrogradare e perfect realizabilă" Vezi prima declaraţie şi mesajul lui Boloni: FOTO FOTO Lăcătuş prezentat oficial la Târgu Mureş: "Salvarea de la retrogradare este perfect realizabilă" Boloni l-a încurajat: vezi prima declaraţie

Marius Lăcătuş revine în Liga I la o echipă pe care a învins-o după un arbitraj cu cântec, atunci când se aflala cârma Stelei, FCM Târgu-Mureş. Marius Lăcătuş a fost prezentat astăzi oficial la noua sa echipă. El personal, aflat după decesul mamei, într-un moment delicat, a preluat o echipă aflată la rându-i într-o situaţie delicată.

La prezentarea sa, vicepreşedintele clubului, Claudiu Maior a insistat reprezentanţilor presei să nu-i adreseze acestuia întrebări legate de echipa pe care tocmai a preluat-o într-un moment mai puţin fericit.

"Ne-am despărţit amical de Trombetta pentru că au fost cereri pe care nu le-am putut onora. Sunt convins că am adus la cârma echipei un om care reprezintă mult pentru fotbalul din România. Trebuie să-i mulţumesc pentru faptul că a accceptat să vină la noi în momente mai puţi fericite, atât pentru el, cât şi pentru echipă. Vă declar sincer că schimbul de replici poate prea tensionat după meciul cu Steaua a fost doar ceva de conjunctură. Am o fire ceva mai impulsivă şi poate în unele momente, din prea multă pasiune depăşesc măsura, dar îmi trece în câteva minute şi o luăm de la capăt. Când iubeşti mult ceea ce faci, e ca într-o familie, ţi-o aperi", a declarat Claudiu Maior după ce l-a prezentat pe noul antrenor.

"Mulţumesc conducerii pentru că m-au considerat omul potrivit pentru a prelua echipa şi a îndeplini obiectivul stabilit. Salvarea de la retrogradare îl consider un obiectiv perfect realizabil, ţinând cont de lotul de jucători pe care-l avem la dispoziţie. Îmi place echipa şi oraşul şi vă spun că Laci Boloni m-a sunat, m-a felicitat şi mi-a urat succes", au fost cuvintele lui Marius Lăcătuş.

Secundul acestuia va fi fostul jucător al FC Braşov, Ioan Naghi, iar preparator fizic rămâne italianul Michele Bon. Astfel se reconsttuie trioul care a colaborat şi la Steaua în perioada când "Fiara" a antrenat Steaua.

În locul fostului director general, Aurelian Băbuţan a fost confirmat oficial şi fostul cavaler al fluierului, ieşeanul Anton Heleşteanu.

Heleşteanu, prezentat şi el

"Sunt bucuros că am ajuns la Târgu-Mureş, recunosc faptul că încă de copil am avut o afinitate pentru echipa din Târgu-Mureş şi sunt convins că putem să ne îndeplinim obiectivul, chiar dacă, din păcate la ora actuală acesta este la acest nivel. M-a atras efervescenţa cu care se lucrează aici şi dorinţa de a face performanţă. O cerinţă a mea este aceea ca să nu mi se ceară după meciuri declaraţii despre arbitraje sau despre evoluţia jucătorilor. Arbitrajul este ultimul subiect la care mă gândesc, am închis definitiv uşa la primul capitol. În ceea ce priveşte jucătorii, nu voi face aprecieri despre evoluţia lor. Antrenorul este singurul în măsură să se exprime", au fost cuvintele noului director general.

Deocamdată, singurele transferuri confirmate sunt cele ale lui Dragoş Firţulescu şi revenirea din Italia a lui Andrei Cordoş. Până la încheierea perioadei de transferuri echipa va suferi mai mult ca sigur modificări. Acestea au fost lăsate să fie decise de noul tehnician. "Consider că în ceea ce priveşte lotul de jucători, singurul care poate decide este antrenorul, sarcina conducerii este alta", a completat Claudiu Maior.

Echipa se va afla între 27 ianuarie şi 16 februarie în cantonament în Antalya, unde vor disputa mai multe jocuri amicale. Până la această dată sunt perfectate doar trei jocuri, cele din ultimele zile, celelalte urmând a fi stabilite la faţa locului, căutând să fie evitate echipele din spaţiul fostei URSS, care practică un joc exagerat de agresiv, după părerea lui Anton . În 9 februarie, FCM va întâlni Arsenal Kiev, în 12 noiembrie se vor confrunta cu sârbii de la Napredak Krusevac, iar în ultimul meci, programat în 15 februarie, canntonametul va fi încheiat cu danezii de la Brondby.

Articol scris de: Mihai VEREŞ

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.