La revedere, Antalya! Ieşenii revin acasă după un stagiu de pregătire cu cifre bune. Analiza lotului şi sistemul preferat al lui Eugen Neagoe

27 ian 2017 1249 afişări Liga 1
La revedere, Antalya! Ieşenii revin acasă după un stagiu de pregătire cu cifre bune. Analiza lotului şi sistemul preferat al lui Eugen Neagoe

După două săptămâni în care s-au antrenat şi au jucat pe terenuri de iarbă impecabile, la temperaturi de primăvară, ieşenii revin în această seară acasă. Echipa lui Eugen Neagoe a efectuat joi ultimele două antrenamente în Turcia, iar în această dimineaţă delegaţia clubului a plecat spre ţară, urmând să aterizeze în Iaşi în cursul serii, după escale la Istanbul şi Bucureşti.

De luni, ieşenii vor continua pregătirile în Copou şi vor încerca să se adapteze la condiţiile existente la noi, temperaturi geroase şi terenuri îngheţate.

Fără înfrângere în amicale

Elevii lui Neagoe au disputat cinci meciuri amicale în Turcia şi au reuşit să încheie stagiul fără înfrângere, înregistrând trei victorii şi două remize. Cu excepţia primului meci, cel cu Şahtior Karagandy (Kazahstan), încheiat cu o remiză albă, ieşenii au înscris în toate celelalte partide: 1-0 cu liderul Poloniei Jagiellonia Bialystok, 2-0 cu bulgarii de la Vereya Stara Zagora, 2-1 cu Dunav Ruse (Bulgaria) şi 3-3 cu FC Tosno (Rusia).

Golgeterul echipei în amicale a fost Andrei Cristea, cu două goluri din penalty, celelalte şase goluri fiind marcate de Bădic, Ciucă, Bole, Panţîru, Boiciuc şi Vasile Gheorghe.

Dintre nou-veniţi, doar tânărul Ionuţ Panţîru a reuşit să înscrie, dar foarte aproape de gol a fost şi Bojan Golubovic, chiar la debut, bosniacul trimiţând mingea în bară. Alex Răuţă a jucat constant bine în linia mediană, fiind folosit în toate partidele, cu atât mai mult cu cât Milan Mitic s-a accidentat. Răuţă s-a integrat bine, ca şi celelalte achiziţii, şi va fi foarte probabil titular în primul meci din campionat, cu Pandurii, la “închidere”. Singurul jucător nou care nu a evoluat este Florin Plămadă, acesta fiind în urmă cu pregătirea.  

Sistemul 4-4-1-1, preferat de Neagoe în amicale

De cele mai multe ori, antreorul Eugen Neagoe a jucat în Turcia într-un sistem 4-4-1-1, cu Lukacs Bole în spatele atacantului Andrei Cristea. Folosit anul trecut în benzi, atât în stânga, cât şi în dreapta, făcând rocadă de multe ori cu Alex Ciucur, Bole a fost folosit în centru în meciurile amicale şi a dat un randament bun. Prin urmare, nu ar fi exclus să-l vedem pe Bole în centrul liniei mediane, în partea a doua a campionatului, în spatele vârfului. Rămâne de văzut dacă Neagoe va juca cu un singur vârf sau cu două, mai ales după venirea lui Golubovic.

Dubluri pe fiecare post

Legat de lot, Iaşiul stă destul de bine pe fiecare post. În poartă sunt doi goalkeeperi extrem de valoroşi care emit pretenţii la titularizare, Grahovac şi Caparco. Al treilea portar este juniorul Axinte, care poate creşte alături de cei doi. În centrul defensivei pot juca Mihalache, Frăsinescu, Ciucă şi Plămadă, în dreapta Bosoi şi Voicu, iar în stânga sunt mai mulţi jucători ce pot emite pretenţii la titularizare, cum ar fi Ţigănaşu, Sato, Bădic şi chiar Panţîru. În linia mediană, în dreapta sunt Ciucur, Bosoi, juniorul Danale şi chiar Bole, în centru, alături de Mitic, Răuţă şi Vasile Gheorghe, au fost folosiţi cu succes în Antalya şi Bădic, şi Bole, iar în partea stângă sunt Bole, Ştefănescu, Panţîru, Ţigănaşu sau Bădic. Atacul stă în “picioarele” lui Cristea, Golubovic, Boiciuc şi Sabin Moldovan.

Variante şi pentru regula Under 21

Dacă la începutul sezonului CSM Poli a fost descoperită în ceea ce priveşte regula Under 21, în momentul de faţă antrenorul Eugen Neagoe are destule variante viabile. Cătălin Ştefănescu şi Ionuţ Panţîru sunt doi mijlocaşi stânga ce pot evolua titulari, cel de-al doilea fiind o variantă şi pentru postul de fundaş stânga. Juniorul Danale a avut evoluţii bune ca mijlocaş dreapta, iar în atac sunt alte două variante de rezervă pentru Cristea şi Golubovic, Sabin Moldovan şi Boiciuc. În scurt timp va reveni în teren şi mijlocaşul Marian Târşa, cel care avusese un start bun de sezon, dar care s-a accidentat la lotul naţional de juniori.

Lotul actual al echipei ieşene: Grahovac, Caparco, Axinte (portari), Voicu, Bosoi, Frăsinescu, Mihalache, Plămadă, Ciucă, Ţigănaşu, Sato, Bădic, Panţîru, Răuţă, Vasile Gheorghe, Mitic, Ciucur, Bole, Ştefănescu, Cristea, Golubovic, Danale, Sabin Moldovan, Boiciuc.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.