„Kun Aguero”, vedetă în Singuri Acasă. Cu 218 fani în tribune, vicecampioana a tremurat cu Timișoara, dar a revenit pe primul loc. Steaua – ACS Poli 1-0

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Steaua a învins ACS Poli, 1-0 (1-0), și a revenit pe primul loc în Liga 1, cu un punct și un meci mai mult decât Viitorul.
  • Adi Popa a înscris singurul gol al meciului în care vicecampioana a fost susținută de 218 suporteri

În seara în care Singur Acasă intra în casele românilor pentru a 11-a oară în ultimii 12 ani, Steaua căuta drumul spre inimile fanilor, pe Arena Națională, într-un meci „de bifat”, care o putea duce din nou în fruntea Ligii 1, de unde a alunecat după o serie de rezultate foarte proaste. Dar lumea nu mai crede în echipa lui Reghecampf, în promisiunile finanțatorului și în preluările și pasele lui De Amorim sau Adi Popa, iar „noua galerie” anunțată cu surle și trâmbițe de Gigi Becali nu pare să fie la curent cu codul ultras. Speriați de frigul de afară sau de o nouă nereușită a unei echipe zăpăcite de mutările lui Reghecampf, fanii au preferat căldura de acasă și au ratat întâlnirea cu Timișoara haiosului Ionuț Popa.

Reporterii prezenți pe Arena Națională nu terminaseră încă numărătoarea celor 218 fani de pe stadion când timișorenii au început să-și arate limitele în fața unei echipe care a atacat cu „vârfurile” Boldrin și Achim, care au ajuns și ei pe lista interminabilă de improvizații marca Reghecampf. E frig, sunt -2 grade Celsius, iar gazonul greu expune și mai mult defensiva oaspeților, care dă primul rateu în minutul 4, când Boldrin ratează șansa de a-l învinge pe Straton. Mijlocașul care amenința acum câteva zile cu plecarea de la Steaua pare stingherit de noul rol, dar scapă singur pe poartă în minutul 7, când fanionul ridicat de la margine îl oprește din drumul spre fericire. Sunt faze pe care Steaua nu le lucrează ca în primul mandat al lui Reghecampf, dar cu o apărare din care fac parte Scutaru și Șeroni pare că nici nu e nevoie de mai mult.

Adi Popa și primul moment în care seamănă cu Sergio Aguero

„Kun Aguero”, așa cum îl recomandă Mihai Stoica pe Adi Popa în încercarea de a-l „vopsi” atacant revine pe postul său de bază, în partea dreaptă, și dovedește că Reghecampf s-a înșelat atunci când și-a închipuit că poate fi folosit vârf. Popa e cel mai activ jucător al Stelei, aleragă mult și pune probleme, iar apărarea Timișoarei îl ajută în minutul 33. Linia defensivă a lui Ionuț Popa pierde prostește o minge, De Amorim își aduce aminte că în buletinul său apare cetățenia braziliană, dă o pasă bună, Adi Popa apare, șutează din prima și găsește prima execuție asemănătoare cu cele câteva sute care l-au făcut pe Aguero un mare atacant al fotbalului mondial. Steaua deschide scorul și-și dă seama că a făcut o mare parte din treabă, pentru că Artean, Poparadu sau Drăghici nu sunt jucători care să pună probleme.

Nu trebuie să fii antrenor, așa cum decreta Reghecampf la conferința de presă de dinaintea meciului, ca să-ți dai seama că Steaua nu joacă ce trebuie. Incapabilă de mai mult, ACS Poli a rămas în apărare și după primirea golului, iar Steaua a avut datoria să-și mulțumească cei 218 suporteri, dar nu s-a achitat de ea. Repriza a doua l-a găsit pe Pintilii la cabine, pe Bourceanu pe teren și, la un moment dat, pe Rares Enceanu îmbrăcând tricoul roș-albastru. Ocaziile au lipsit, pentru că, odată Boldrin folosit vârf, nu a mai avut cine să creeze. Vicecampioana a reintrat în starea de amorțeală din ultima vreme și a fost aproape să se trezească în minutul 68, când Ovidiu Popescu l-a confundat pe Drăghici cu Tamaș și i-a oferit fostului coechipier un assist perfect, dar atacantul l-a iertat pe Niță. Enache a rămas în continuare letargic, a uitat să iasă la ofsaid, dar a avut noroc cu tușierul care a ridicat fanionul și a anulat golul lui Bărbuț (minutul 73).

Cu puținele resurse la dispoziție, Ionuț Popa s-a asigurat că finalul e tensionat. Șeroni a apărut la colțul scurt și a greșit de puțin ținta, iar „nea Popică’ și-a dat seama că e loc de un rezultat bun și a forțat cu al doilea atacant, Popovici. Steaua a rezistat, după minute bune în care a jucat orice, dar nu fotbal de calitate, s-a ales cu trei puncte importante și a urcat din nou pe primul loc, cu 40 de puncte, unul mai mult decât Viitorul, nu înainte ca Bourceanu să fie elimiant pentru un fault criminal asupra lui Neagu.


Steaua – ACS Poli 1-0 (Adi Popa 33′)

  • Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Popa, Ovidiu Popescu, Pintilii, De Amorim – Boldrin, Achim
  • ACS Poli: Straton – Străuț, Scutaru, Șeroni, Neagu – Artean, Poparadu – Bărbuț, Cârstocea, Vădrariu – Drăghici

22:22 Alexandru Bourceanu este eliminat! Mijllocașul vede cartonașul roșu direct după o intrare extrem de periculoasă.


22:19 Iese Vădrariu și intră Vraciu. Timișoara epuizează ultima schimbare. 3 minute de prelungire pe Arena Națională pentru acest final de partidă.


22:13 Cartonaș galben pentru Bourceanu, iar Timișoara are o lovitură liberă de la 30 de metri. Oaspeții efectuează și a doua schimbare, Popovici intră în locul lui Cârstocea.


22:09 Șeroni a reluat puțin pe lângă poarta Stelei în urma unei lovitruri de colț. Timișoara domină finalul partidei. Steaua rămâne fără schimbări, iese Boldrin și intră Moke.


22:06 Bărbuț e înlocuit de Mailat. Prima schimbare efectuată de Ionuț Popa.


22:02 Gol anulat pentru Timișoara! Artean a șutat din afara careului iar Bărbuț a deviat mingea în poartă. La reluare pare că Enache îl scotea din offside pe Bărbuț.


21:57 Drăghici șutează puțin pe lângă poarta apărată de Florin Niță. Ovidiu Popescu a pasat greșit în preajma careului iar atacantul bănățenilor a fost aproape să restabilească egalitatea


21:53 Reghecampf efectuează a doua schimbare. Intra Rareș Enceanu în locul lui Vlad Achim.


21:50 Cartonaș galben pentru Boldrin. Stelistul l-a lovit cu cotul în figură pe Popa Radu, încercând să câștige un duel aerian. Brazilianul va lipsi la meciul cu CFR Cluj din februarie, deoarece a încasat al patrulea cartonaș din acest sezon.


21:42 Jocul e neschimbat față de prima repriză. Vicecampioana are posesia dar fără să amenințe serios poarta lui Straton. Timișorenii avansează cu greu în jumătatea adeversă.


21:35 Începe repriza secundă pe Național Arena. Avem o singură schimbare la pauză, Bourceanu l-a înlocuit pe Mihai Pintilii, ușor accidentat.


21:15 Adi Popa trece pe lângă golul de 2-0. Stelistul a șutat violent din marginea careului dar balonul nu a prins cadrul porții. Timișorenii așteaptă pauza. Se arată un minut de prelungire de la marginea terenului.


21:03 GOOOL STEAUA! Adi Popa deschide scorul după ogreșeală în apărarea oaspeților. William De Amorim a interceptat o pasă greșită în marginea careului și l-a servit perfect pe Adi Popa care a tras din prima la colțul scurt. 


20:57 Oaspeții încep să avanseze în jumătatea Stelei. Partida s-a mai echilibrat. Ovidiu Popescu intră foarte dur la Străuț dar scapă fără cartonaș galben.


20:53 Ne-am înșelat ceva mai devreme, când v-am anunțat că sunt mai puțin de 100 de spectatori. Sunt, după numărătoare, 218 🙂


20:45 Timișoara caută să dea lovitura pe contraatac. Steliștii controlează partida dar ocaziile întârzie să apară. Boldrin a scăpat de două ori singur cu Straton însă fanionul s-a ridicat de la margine în ambele situații.


20:35 Steaua începe în forță iar Boldrin trece pe lângă deschiderea scorului la prima acțiune periculoasă a gazdelor. Straton a intervenit salvator. Timișorenii par surprinși de formula de joc folosită de Laurențiu Reghecampf.


20:30 A început partida de pe Național Arena. Numărul suporterilor este extrem de scăzut. Se preconizează că ar fi mai puțin de 100 de persoane în tribunele arenei bucureștene!


19:40 Dacă Reghe e pus pe schimbări majore, Ionuț Popa e ceva mai liniștit. ACS Poli joacă un 4-2-3-1 clasic, fără mari surprize în componența echipei de start. De urmărit Bărbuț, jucătorul ajuns din nou pe radarul lui Dinamo.


19:15 Echipa de start a Stelei e destul de surprinzătoare. Fără un atacant veritabil pe teren, Reghe pare să încerce să joace fără un vârf autentic, urmând ca Boldrin și Achim să ocupe, pe rând, poziția din centrul liniei ofensive.


Steaua – ACS Poli Timișoara, ora 20:30, este al doilea meci și ultimul al zilei în Liga 1. Echipa lui Laurențiu Reghecampf vine după eliminarea surprinzătoare din optimile Cupei României, cu CS Mioveni, și speră ca partida contra bănățenilor să fie meciul în care să-și refacă imaginea șifonată.

În campionat, Steaua a câștigat un singur meci din ultimele cinci fapt ce i-a trimis pe roș-albaștri pe poziția a treia în clasament. În eventualitatea unui succes, steliștii ar reveni pe primul loc cel puțin până la meciul Viitorul cu Botoșani.

În condițiile în care Golubovic a anunțat conducerea clubului că vrea să-i fie reziliat contractul, iar Tudorie nu a dat randament, cel mai probabil, Reghecampf îl va trimite din nou în linia ofensivă pe Adi Popa.

De partea cealaltă, ACS Poli Timișoara se află în continuare pe ultima poziție a clasamentului, cu 8 puncte, dar trebuie menționat că bănățenii au început campionatul de la -14. La meciul cu Steaua, Ionuț Popa nu se va putea pe șase jucători: Cânu, Novak și Doman sunt accidentați, iar Croitoru, Llorente și Henrique sunt suspendați.

În tur, Steaua a câștigat cu 1-0 grație golului lui Florin Tănase din minutul 8.
 

Valentin Nastaila / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup