Kaka din Moldova Nouă! Poli propune un nou super talent

18 mar 2010 78 afişări Liga 1
Kaka din Moldova Nouă! Poli propune un nou super talent Kaka din Moldova Nouă

Mijlocaşul central este primul membru al generaţiei '92,campioană la juniori B, care a ajuns în lotul de 18 al echipei marila un meci oficial.

Poli va juca trei meciuri în următoarele zece zile, fapt pentrucare Neluţu Sabău va odihni câţiva jucători în meciul cu UnireaAlba Iulia, pentru a fi mai proaspeţi în partidele cu Astra şi FCVaslui. Doi dintre cei vizaţi, Chiacu şi Chiţu, au fost lăsaţi înafara lotului. "Unii au jucat mai puţin, după care au evoluat îndouă jocuri, cu Rapid şi Urziceni, şi s-au încărcat, au fost foartemotivaţi din punct de vedere mental. Prefer să am jucători care săalerge în primul rând. Fuchs ar putea să apară", a declarat Sabău,care l-a inclus pe mijlocaş în lotul de 18 pentru partida deastăzi.

Fuchs a fost descoperit de antrenorul Robert Fruşa, sub comandacăruia avea să devină campion naţional patru ani mai târziu. "L-amremarcat în urmă cu cinci ani la un turneu organizat de echipalocală din Moldova Nouă. Este mijlocaş central, poate juca atâtînchizător, cât şi pe o poziţie mai avansată. Îi place foarte multfaza ofensivă şi pasele în adâncime, e un jucător de pase decisive.Are şi un şut bun, piciorul său de bază este dreptul, dar loveştebine mingea cu ambele picioare", povesteşte Fruşa.

"Nu e cu nasul pesus"

Viorel Vişan, şeful centrului de copii şi juniori de la clubultimişorean, îl compară pe Fuchs cu marele Kaka, atât în ceea cepriveşte stilul de joc, cât şi viaţa extrasportivă. "Are calităţitehnice foarte bune, un fizic bun şi e un băiat cuminte, nu e cunasul pe sus. Pe lângă faptul că e foarte tehnic, are şi ocapacitate mare de efort, acoperă o zonă foarte mare a terenului.Putem să îl comparăm cu Kaka, joacă în acelaşi stil şi are aceiaşipaşi mari pe care îi face brazilianul", îl caracterizeazăVişan.

32 dejucători a folosit până acum Sabău în această ediţie de campionat.Fuchs ar fi al 33-lea

"Nu ştiu dacă seamănă aşa mult cu Kaka, eu parcă l-aşcompara mai mult cu Gourcuff"

Robert Fruşa, antrenorul care l-a descoperit peFuchs

"Sper să debutez cu Alba Iulia, deja am emoţii mari.Comparaţia cu Kaka mă motivează şi sper să nu dezamăgesc"

Marian Fuchs, jucător Poli Timişoara

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.