Joacă mijlocaş, dar rupe porţile adverse! El va fi vedeta CFR-ului!

21 oct 2011 2943 afişări Liga 1
Joacă mijlocaş, dar rupe porţile adverse! El va fi vedeta CFR-ului! Joacă mijlocaş, dar rupe porţile adverse! El va fi vedeta CFR-ului!

Ayman Kharbat este golgheterul echipei a doua a lui CFR şi a marcat 35 de goluri în 28 de partide anul trecut, la juniorii A, deşi este mijlocaş de bandă. Tânărul jucător cunoaşte patru limbi şi va da la Drept în acest an.

CFR a legitimat în urmă cu un an un fotbalist israelian, Ayman Kharbat (18 ani). Adolescentul s-a impus rapid, deşi avea din start un handicap în faţa coechipierilor. Ayman e la 1.900 km distanţă de casă. "Am făcut acest sacrificiu pentru visul de a juca în Europa, la o echipă importantă. Părinţii mă susţin", ne lămureşte israelianul, care s-a născut şi a crescut în Tel Aviv până la vârsta de 17 ani.

Tatăl său, Refaat, este un arab musulman născut în Israel, iar mama, Carmen, e asistentă. Cei doi s-au cunoscut la Timişoara, în anii de studenţie ai lui Refaat, iar acum locuiesc la Tel Aviv, acolo unde tatăl jucătorului profesează ca medic stomatolog. "Ambii lucrează în sistemul medical. Mama mea e asistentă", precizează puştiul, un poliglot în devenire. "Cu mama vorbesc româneşte. În rest, vorbesc fără probleme arabă, desigur, dar şi ebraică, şi engleză", dezvăluie mijlocaşul, care dă randament pe ambele benzi ale terenului în meciurile lui CFR II, sub comanda lui Alin Minteuan.

Refuzat de Timişoara

Ayman a fost în probe tocmai la Timişoara, acum trei ani, venind de la Tubruk Netanya, cel mai important centru de copii şi juniori din patria de baştină, dar a fost respins. A reuşit însă la Cluj, la CFR, un oraş unde nu cunoştea pe nimeni. "Nu mă simt însă singur la Cluj. Aici sunt mulţi studenţi arabi cu care m-am împrietenit. În plus, ai mei mă vizitează în fiecare lună", mărturiseşte

Ayman, care vrea să limpezească şi un subiect sensibil: tensiunile iudeo-arabe din Fâşia Gaza. "Probleme există doar în Gaza, în rest e linişte. Sunt foarte mulţi arabi în Israel care coexistă în armonie cu evreii. Am avut mulţi colegi arabi şi niciodată nu a existat măcar o aluzie răutăcioasă. În naţionala mare joacă, de asemenea, mulţi arabi", punctează Kharbat.

Ayman are explozie, ruperi de ritm, agresivitate pozitivă şi tehnică bună, dar mai trebuie să pună masă muculară activă. Poate deveni un fotbalist important
Gheorghe Vasile, coordonator centru de copii şi juniori

O să dau la Drept anul acesta. Vreau să mă fac avocat, în cazul în care o dau în bară cu fotbalul
Ayman Kharbat, mijlocaş CFR II

3 goluri a marcat Ayman Kharbat dintre cele 8 înscrise de CFR II în Liga a III-a, fiind golgheterul echipei

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.