Ionuţ Negoiţă, prejudiciu de milioane de euro! Omul de afaceri şi fostul preşedinte de la Dinamo, Alexandru David, trimişi în judecată

8 sep 2019 11012 afişări Liga 1
Ionuţ Negoiţă, prejudiciu de milioane de euro! Omul de afaceri şi fostul preşedinte de la Dinamo, Alexandru David, trimişi în judecată

Patronul clubului de fotbal Dinamo, Ionuţ Negoiţă, e trimis în judecată pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de milioane de euro. În acest caz e anchetat şi fostul preşedinte al "roş-albilor", Alexandru David. Cazul e legat de afaceri imobiliare, dosarul fiind înregistrat zilele trecute la Tribunalul Bucureşti.

"Noul dosar penal al acţionarului majoritar al celor de la Dinamo Bucureşti vizează activitatea lui Ionuţ Negoiţă din domeniul imobiliarelor. Dealtfel, în afară de persoanele fizice, în acest dosar, procurorul Cîrlescu de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti a mai trimis în judecată şi patru societăţi comerciale - Ideal Rezidenţial SRL, Confort City Rezidenţial SRL, Rin Grand Estate SRL şi Confort Business Solutions SRL. Părţi civile în dosar sunt Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Primăria Sectorului 4 Bucureşti, prin Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale. Printre persoanele trimise în judecată se mai regăsesc Octavian Gheţu, Alexandru Costin David, Ancuţa Petrescu, Iulia Luminiţa Manolache, fostă Negoiţă, şi Adela Fabiola Chiţu.

Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul reţinut de Parchetul Curţii de Apel Bucureşti în sarcina lui Negoiţă & co se ridică la câteva milioane de euro şi ar avea legătură cu TVA-ul care se calculează în construcţii", se arată pe siteul newsonline.ro.

Ionuţ Negoiţă, acţionarul majoritar al "roş-albilor", susţine că vinde clubul oricărui om de afaceri interesat, dar el nu mai figurează în acte. Acesta conduce destinele lui Dinamo printr-un interpus, rolul fiind jucat de George Drăghia, patronul firmei Lotus Perfect Products, care lucrează la un coafor cu sediul la RIN, hotelul deţinut de fraţii Negoiţă.

Cea mai recentă variantă lansată de Negoiţă privind vânzarea clubului ar fi că echipa va fi preluată de către Claudiu Florică.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.