Ionuţ Chirilă, iritat de afirmaţiile făcute de Anghelache: "Lucescu nu mi-a spus în viaţa lui să reprofilez un jucător"

5 apr 2013 4760 afişări Liga 1
Ionuţ Chirilă, iritat de afirmaţiile făcute de Anghelache: "Lucescu nu mi-a spus în viaţa lui să reprofilez un jucător"

Ionuţ Chirilă îl contrazice pe Constantin Anghelache şi spune că el a fost cel care l-a retras pe Raţ pe partea stângă

Constantin Anghelache, noul preşedinte executive al lui Dinamo, a rememorat un episod în care Mircea Lucescu şi-a pus amprenta pe cariera unui jucător: Răzvan Raţ. Conform declaraţiilor oficialului dinamovist, "Il Luce" a fost cel care le-a recomandat rapidiştilor să-l retragă pe Raţ fundaş stânga, deşi el juca atacant.

"Vi-l dau exemplu pe Raţ. Într-un cantonament la Poiana Braşov, Ionuţ Chirilă l-a trimis în teren ca vârf. Eu eram în tribună alături de Mircea Lucescu şi el i-a spus la un moment dat lui Chirilă să-l mute ca fundaş stânga. De atunci, Raţ evoluează acolo", a declarat Anghelache la DigiSport.

Preşedintele lui Dinamo este însă contrazis Ionuţ Chirilă, antrenorul echipei de tineret a Rapidului de la acea vreme. Acesta susţine că, de fapt, el a fost cel care l-a retras pe Raţ în flancul stâng, după ce Daniel Niculae i-a luat locul în atac:

"Probabil a fost o ironie a domnului Anghelache, domn care a uitat atunci când a invitat toţi dinamoviştii la meciul cu Astra, acolo oricum nu aveam cum să ajung că am fost plecat din ţară, că transferul lui Mihai Tararache la Grashoppers, în 1996, transfer de 2,4 milioane de dolari, a salvat Dinamo de la faliment. Poate fără acest transfer, astăzi, domnul Anghelache nu ar mai fi avut unde să fie preşedinte.

Am văzut că mi-a fost pronunţat numele într-un articol de catre noul preşedinte executiv al lui FC Dinamo, despre de unul dintre jucătorii pe care i-am adus la Rapid şi i-am construit, Răzvan Raţ. Aş vrea să spun că nu este nimic adevărat din ce s-a spus, nu a existat nicun cantonament la Poiana Braşov, iar Mircea Lucescu nu mi-a spus în viaţa lui să trec un jucător de pe un post pe altul.  Dimpotrivă, domnul Lucescu mi-a lăsat libertatea totală să-mi fac profesia, aşa cum nu se întamplă în fotbalul de azi.

Cu privire la postul pe care-l juca Raţ la mine, considerentele pentru care el era folosit vârf de atac erau calităţile ce îl impuneau pentru acest post. Raţ eraun jucător de explozie care făcea un pressing devastator, jucator care pe pasul decisiv al mijlocaşului ofensiv pleca fantastic dintre stoperii adeverşi şi marca nenumărate goluri cu piciorul stâng, având o biomecanica a lovirii balonului aproape perfectă. În timp, după venirea lui Daniel Niculae la Rapid,  pe care-l puneam atacant lângă Bratu, l-am retras pe Raţ ca mijlocaş stânga", a declarat Ionuţ Chirilă pentru ProSport.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.