Ion Crăciunescu: "La ce greşeli se fac, cred că şi arbitrii pariază"

27 aug 2018 2843 afişări Liga 1
Ion Crăciunescu: "La ce greşeli se fac, cred că şi arbitrii pariază"

Fostul mare arbitru internaţional Ion Crăciunescu, actualmente specialist al canalului Digisport, are o părere tranşantă despre anumite greşeli ciudate ale arbitrilor.

Într-un interviu pentru site-ul Pariurix.com, Crăciunescu afirmă că există fluieraşi ale căror erori se pot explica într-un singur mod: pariază pe meciul pe care-l conduc! Întrebat dacă şi arbitrii pariază, vâlceanul spune: „Eu cred că da, la ce văd că se întâmplă la unele meciuri, cu faulturi cât casa care nu se dau, cu cartonaşe galbene... Se pariază pe orice. Nu am nicio probă, nu pot să acuz pe nimeni, dar eu cred că da”.

Fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Crăciunescu e de părere că actualul şef al acestei instituţii câştigă foarte mulţi bani lucrând de la distanţă: „Ia bani câţi nu a luat nici măcar pe jumătate cineva care a fost înaintea lui în arbitrajul românesc. Şi asta ca să muncească de acasă, la fără frecvenţă. El nu trebuie să vină aici, primeşte datele prin computer. Mi se pare o cumpărare a delegaţiilor, pentru că la UEFA este naşul, sau finul, nu ştiu ce o fi, Todoridis, care are grijă de asta. Arbitrii care gafează la noi iau imediat delegări la meciuri internaţionale”.

Cât despre arbitrii români de perspectivă, Ion Crăciunescu afirmă pentru sursa citată: „Avem mai mulţi, dar, din păcate, sunt pe mâini proaste. Cei care sunt la catedră sunt corigenţi şi repetenţi. Dar ce să ne mai mirăm, când am văzut că la Liga Campionilor a primit meci cineva care tocmai fusese retrogradat din categoria a 3-a în a 4-a!”

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.