Ion Crăciunescu a aruncat "bomba"! "A fost penalty". Faza care ar fi putut schimba rezultatul partidei Poli Iaşi - CFR 0-1

23 feb 2019 9874 afişări Liga 1
Ion Crăciunescu a aruncat "bomba"! "A fost penalty". Faza care ar fi putut schimba rezultatul partidei Poli Iaşi - CFR 0-1

Imediat după ce partida Poli Iaşi - CFR Cluj s-a terminat cu un scor surprinzător, 1-0 pentru campionii României, Ion Crăciunescu a dat verdcitul asupra celei mai controversate faze a meciului. În a doua repriză, Patrick Petre a fost doborât de Andrei Mureşan în careul CFR-ului, dar Iulian Călin nu a acordat penalty. 

CFR Cluj a evoluat încă din minutul 17 în inferioritate numerică, după eliminarea lui Culio, pentru două galbene, iar Minteuan a fost nevoit să schimbe strategia. Spre finalul meciului în care clujenii au stat mai mult în apărare, Ţucudean a profitat de relaxarea moldvenilor din apărare şi a adus cele trei puncte, în minutul 90+3. 

Totuşi, partida ar fi putut avea alt deznodământ. Ion Crăciunescu a analizat cele mai importante decizii ale centralului Iulian Călin, iar acesta din urmă nu a luat notă de trecere. 

În minutul 78, Patrick Petre a luat o acţiune pe cont propriu, a întors la marginea careului, iar Andrei Mureşan a avut o intervenţie asupra mingii, chiar în faţa mijlocaşului advers. Moldovenii au cerut imediat penalty, dar Iulian Călin a lăsat jocul să continue: "Decizie corectă e 11 metri. Chiar dacă a atins mingea, el a ridicat piciorul şi  a lovit adversarul. E intenţie, tu vrei doar să împiedici adversarul. Patrcik Petre nu simulează absolut deloc. Îşi lasă piciorul în urmă pe tibia adversarului. Decizie corectă e lovitură liberă directă, adică lovitură de la 11 meri. Uitaţi-vă şi la Petre, care nu simulează deloc. Călin arvitrează aşa la şapte etape, cum a fost şi Deaconu cu pile în arbitraj", a declarat fostul arbitru, la Digi Sport. 

La câteva minute distanţă, Sanoh a trimis cu capul într-un adversar, în careul CFR-ului, iar moldovenii au cerut penalty: "Nu are cum să-şi retragă braţul, eu nu dădeam penalty la aşa ceva", a adăugat Crăciunescu. 

Despre eliminarea lui Culio: "Eu aş fi dat roşu direct la al doilea fault al lui Culio",  a concluzionat fostul arbitru. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.