Ioan Andone şi-a ieşit din minţi! A "dat de pământ" cu un arbitru: "Ce mai caută aici? De pe margine mi-am dat seama că intenţionat a făcut"

11 mai 2019 3645 afişări Liga 1
Ioan Andone şi-a ieşit din minţi! A "dat de pământ" cu un arbitru: "Ce mai caută aici? De pe margine mi-am dat seama că intenţionat a făcut" ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Managerul general al clubului FC Voluntari, Ioan Andone, l-a criticat dur pe centralul Marius Avram, pe care îl consideră responsabil pentru eşecul echipei sale, de la Botoşani, scor 2-0.

Într-un interviu acordat pentru Telekom Sport, Andone nu l-a menajat deloc pe Avram: "Un rezultat injust consider eu, pentru că se putea mai mult, puteam să nu pierdem. Ştim, Botoşani are un lot bun, o echipă bună de tot, care avea şanse de playoff, în meciul tur câştigasem noi cu 2-1 cu noroc în minutul 90 dar cred că rezultatul 2-0 a fost decis în mare parte de Marius Avram.

Cu nişte greşeli impardonabile, în opinia mea, luate numai împotriva noastră. S-a văzut clar, decizii de arbitrraj clare în care aveam dreptate, începând de la un out, de la un fault, începând de la roşul pe care nu i l-a dat lui Papa, roşul discutabil pe care i l-a dat lui Popadiuc după un minut jumătate după ce s-a oprit faza. E discutabil, în opinia mea 150%. Nu îl înţeleg de ce mai arbitrează, chiar nu-l înţeleg. Ce mai caută în arbitraj? Unul ca Marius Avram care a fost contestat de atâtea şi atâtea ori şi nu e prima dată când ni se întâmplă, nu numai cu el.

Etapa trecută cu Dinamo am avut două penalty-uri şi nu le-am primit şi până la urmă e soarta unui club şi nimeni nu ia măsuri la federaţie, la Comisia Centrală de Arbitraj. Analizează-l pe Avram! Arbitrii care greşesc să stea în tribună. Pentru că nu e posibil să dai al doilea galben la Popadiuc în maniera aia când tu puteai să dai cu 30 de secunde înainte la Papa galben clar.

Dacă tu iei împotriva unei echipe o măsură de aşa gravitate la 1-0 şi din minutul 30 şi ceva te lasă în 10 oameni, atunci îţi pui un semn de întrebare dacă nu e părtinitor sau dacă nu face cu un anumit interes lucrul ăsta.

Eu, de pe margine, mi-am dat seama că intenţionat a făcut. El a avut şi meciuri destul de bune, are experienţă mare de tot, arbitrează de foarte mulţi ani. Pe mine mă miră. Retrage-te dacă nu mai poţi! Şi Comisia Centrală a Arbitrilor să nu ia măsuri împotriva lui. Să-l pui în tribună un an de zile şi mai vedem la anul. Sunt o grămadă de arbitri tineri care pot să ajungă pe listele UEFA, care pot să ne facă onoare că arbitrează în Europa.

Deja ne punem mari semne de întrebare. În ultima perioadă am avut arbitraje împotriva noastră. Adică penalty clar care se vede din avion tu nu-l primeşti şi pierzi meciul. Eu cred că sunt interese, asta e părerea mea. Am văzut clar arbitraj cu Botoşaniul, arbitraj clar pe faţă.

Nu ştiu câte out-uri împotrivă. La un out sub ochii arbitrului de rezervă, primul cartonaş galben al lui Popadiuc, ia mingea şi out-ul e pentru noi. Nici Popadiuc nu a făcut bine şi nu e indicat să dai în minge după. Îl laşi pe arbitru, protestezi civilizat, spui domnule a fost out jumătate de metru. Noi am pierdut un meci acasă cu mingea afară jumătate de metru.

Mediaşul a plecat cu 3 puncte de la noi în loc să luăm un punct. În playout-ul ăsta sunt multe semne de întrebare şi greşeli evidente împotriva noastră", a spus Andone.

Clasament playout

  1. Gaz Metan - 38p.
  2. Dinamo - 37p.
  3. Botoşani - 29p.
  4. Poli Iaşi - 25p.
  5. Voluntari - 23p.
  6. Dunărea Călăraşi - 21p.
  7. Hermannstadt - 19p.
  8. Concordia Chiajna 16p.
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.