Investitor din Statele Unite la o echipă din Liga 1! Ce club îşi schimbă patronatul: primul pas a fost deja făcut

10 apr 2019 17893 afişări Liga 1
Investitor din Statele Unite la o echipă din Liga 1! Ce club îşi schimbă patronatul: primul pas a fost deja făcut

Oficialii Politehnicii Iaşi sunt pe cale de a bate palma cu un nou investitor. De această dată ieşean. Stabilit de mai mulţi ani în Statele Unite, unde şi-a pus pe picioare o prosperă firmă de IT, omul de afaceri Clement Ifrim i-a anunţat pe conducătorii grupării din Copou că este dispus să susţină financiar clubul Politehnica. Prima condiţie, firească de altfel, este ca gruparea ieşeană să definitiveze procesul de reorganizare din punct de vedere administrativ, altfel spus să scape de actualul asocciat Horia Sabo.

250.000 de dolari trimişi din Statele Unite

Omul de afaceri stabilit în Statele Unite a făcut deja un prim pas către o asociere cu Poli Iaşi. Acesta va vira în contul clubului suma de 250.000 de dolari, sub formă de împrumut, urmând ca în perioada următoare ambele părţi să se pună la masa tratativelor pentru a decide modul de finanţare. Asta după despărţirea oficială dintre Poli Iaşi şi actualul asociat Horia Sabo. După ce Iaşiul va scăpa de Horia Sabo, adică în cel mult o lună, când îi expiră concediul medical, omul de afaceri va veni la Iaşi pentru a definitiva tratativele cu Poli.

Din suma de 250.000 de dolari pe care clubul o va primi în aceste zile din America, oficialii vor achita un salariu restant jucătorilor şi staff-lui, cu diferenţa de bani urmând să fi achitate alte datorii presante la stat şi la diverşi furnizori.  

Ambrosie: ”Persoana care doreşte să ne ajute vrea să îşi păstreze anonimatul”

Preşedintele executiv Adrian Ambrosie a recunoscut că gruparea pe o conduce va primi un împrumut de un sfert de milion de dolari, dar a evitat să divulge numele persoanei care a ajutat clubul.

”Vom primi o sumă de bani sub formă de împrumut, iar din aceşti bani vom achita cel puţin un salariu echipei. În momentul de faţă avem un salariu şi jumătate restant, iar pe 15 aprilie ajungem la două luni şi jumătate. Cu diferenţa de bani vom achita alte datorii stringente la stat şi la diverşi furnizori. Vom analiza cu atenţie lista cu datoriile pe care le avem şi vom stabili exact ce vom plăti. Persoana care a ajutat clubul a dorit să rămână anonimă. Ce pot să spun că această persoană este de bună credinţă, are încredere în Comitetul Director, în conducerea actuală a clubului şi vrea să ajute Politehnica Iaşi în acest moment greu”, a spus preşedintele Adrian Ambrosie.

Oficialii din Copou şi omul de afaceri au mai fost în tratative şi în vara anului trecut, dar în cele din urmă partea ieşeană a bătut palma cu băimăreanul Horia Sabo.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.