INTERVIU | Victor Astafei, un fotbalist atipic pentru Liga 1. Discuție cu mijlocașul Petrolului despre design, social media, ghiozdane verzi și hip-hop: „Prefer bicicleta oricând în fața mașinii”

INTERVIU | Victor Astafei, un fotbalist atipic pentru Liga 1. Discuție cu mijlocașul Petrolului despre design, social media, ghiozdane verzi și hip-hop:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Victor Astafei este unul dintre cei mai în formă jucători din Liga 1, fiind omul care a adus victoria Petrolului, 3-1, duminica trecută la Chiajna, în fața Viitorului. Mijlocașul de 27 de ani este un fotbalist atipic – are blog pe care își postează gândurile în proză sau în versuri, a cântat într-o trupă hip-hop și preferă bicicleta mașinii

  • Astafei joacă acum la Petrolul, după ce a mai trecut pe la TransSil Târgu Mureș, Unirea Ungheni, FCM Târgu Mureș, Arieșul Turda, Gaz Metan Mediaș și Oțelul Galați
  • Mijlocașul pasionat de hip-hop a marcat două „duble” în ultimele două meciuri, performanță pe care n-a mai reușit-o de când juca în liga a treia

Rar se întâmplă ca în Liga 1 un jucător să poarte pe sub tricou mesaje precum „Salvați Roșia Montană” sau „Uniți sub tricolor”. Situația se repetă și în cazul jucătorilor care adoptă cultura hip-hop sau au o imaginație suficient de bogată încât să creeze de la zero tricouri pe care apoi le comercializează. Probabil și mai puțini dintre fotbaliști reușesc să scrie proză sau versuri pe care să aibă curajul să le publice pe un blog. Sigur nu ați auzit vreun fotbalist spunând că ” România este o țară indecisă, de oameni indeciși, în care nimic nu este concret”. Portretul de mai sus nu este realizat la întâmplare, ci reprezintă un jucător. Care da, de fapt, există! E vorba despre Victor Astafei (27 de ani), mijlocașul Petrolului, care a reușit câte o „dublă” în ultimele două meciuri ale ploieștenilor, 3-0 cu Unirea Jucu și 3-1 cu Viitorul lui Hagi. Înainte de jocul cu Gaz Metan Mediaș de sâmbătă (ora 21:00, Look TV), una dintre fostele sale echipe, Astafei a acceptat să vorbească pentru ProSport despre fotbal, hip-hop, pasiunea pentru design, dar și despre hobby-urile sale.


„Sunt stilul meu. Mai underground așa. Simțeam că trebuie să mai fac neapărat ceva care să-mi placă, ceva ce să mă definească”, spune Astafei despre pasiunea sa pentru design

„Mă simt minunat la Ploiești, sunt cele mai bune condiții pe care le-am avut în carieră”

Victor, ai mai dat vreodată două duble consecutive? Ce sentiment ți-au trezit golurile marcate săptămâna trecută?
Nu am mai marcat vreodată la acest nivel, dacă îmi aduc aminte bine, am mai înscris „duble” și în liga a treia sau a patra. Acolo aveam meciuri cu foarte multe goluri. Nu cred că este ceva special, mă bucur mult doar că echipa mea a câștigat, asta e cel mai important.

Poți spune că ai început bine sezonul la Petrolul. Cum te-ai adaptat la Ploiești? Cum sunt condițiile față de Galați sau Târgu Mureș?
Mă simt minunat aici, e foarte bine, dar peste tot unde am jucat condițiile au fost foarte bune. Important e să ai oameni care te fac fericit în jurul tău. Dar la Ploiești cred că sunt cele mai bune condiții pe care le-am întâlnit în carieră.

Ați trecut printr-o schimbare de antrenor. Cum ai fost afectat de asta? Cum ai perceput perioada în care ați fost antrenați de Răzvan Lucescu și cum e acum cu Gheorghe Mulțescu?
Îți dai seama că schimbările astea nu sunt deloc plăcute, este o perioadă mai urâtă, se începe totul de la zero. Personal, nu am fost prea afectat, pentru că sunt o persoană care nu se schimbă, indiferent de situație. Cu Răzvan a trebuit să muncesc mult pentru a-i câștiga încrederea. Odată cu asta, am început să joc și vreau să îi mulțumesc că a mizat pe mine. Cred că de la fiecare antrenor avem ce învăța. Acum, cu domnul Mulțescu, trebuie să muncesc la fel de mult și sper să pot ajuta echipa cât mai bine și cât mai mult posibil.


Astafei spune că și-a „tras” o cască galbenă pentru a se asorta cu echipamentul. Jucătorul poartă cască din toamna lui 2011, după ce s-a ciocnit violent cu Țigănașu, într-un meci al lui FCM Târgu Mureș cu Astra Giurgiu

„21 e numărul meu norocos”

De ce porți o cască galbenă la Petrolul? Pasiunea ta pentru design a intervenit în decizia ta?
Am purtat o cască în culorile roșu și albastru la Oțelul, acum e o cască galbenă la Petrolul. Nu are legătură cu designul, pur și simplu îmi place să mă asortez cu echipamentul de joc.

Tu ai o firmă de îmbrăcăminte hip-hop, la care ești designer și care se numește INSYNC21? 21 e numărul tău norocos? Ce semnificație are?
Pot spune că 21 e un număr norocos, e numărul meu preferat. Sunt fericit că îl pot purta și la Petrolul, după ce am jucat cu el la Târgu Mureș și Galați.


Pe site-ul INSYNC21 se pot achiziționa blugi, geci, tricouri, accesorii. Un tricou costă 89.99 lei, în timp ce o geacă are un preț de 279 de lei


Cum a început pasiunea ta pentru cultura rap/hip-hop? Cum a evoluat pasiunea asta și ce înseamnă pentru tine muzica?
Eu de mic am crescut ascultând muzica asta. Este o muzică cu mesaj, însă în primul rând trebuie ințeles acest mesaj pentru a putea agrea acest tip de muzică. Am avut chiar și o formație de hip-hop impreuna cu vărul meu, Adi. Am cântat ceva pe plan local. A fost o perioadaă interesantă pentru mine, pe care n-o s-o uit.


Despre un om, piesa pe care Astafei o ascultă de câte ori simte nevoia

Care sunt MC-ii tăi preferați și cum te inspiră în viața de zi cu zi? Care e piesa ta preferată, care te definește?
Sunt numeroși MC care îmi plac. Ascult hip-hop românesc, cât și hip-hop din străinătate, îmi plac foarte mulți. Nu aș putea spune care e preferatul meu, doar că aștept câteva concerte. Primul e al lui Cedry2k (n.r. – lansarea albumului Sfinții închisorilor, pe 12 octombrie, în clubul Silver Church din București), iar cel de-al doilea, în ordine cronologică, al lui Nimeni Altu” (n.r. – lansarea albumului Magnolia, pe 19 octombrie, tot în Silver Church). O piesă preferată? Aș zice Despre un om a lui Nimeni Altu”, o piesă care îmi aduce aminte de copilărie. Din câte știu, are un videoclip care a fost finanțat de Ionel Dănciulescu.


Seria de ghiozdane Sprayground l-a impresionat pe Astafei, care își aduce aminte de copilărie cu rucsacul inspirat din Teenage Mutant Ninja Turtles

„Amintirile pe bicicletă rămân, în timp ce orele petrecute în mașină parcă dispar”

După ce ai marcat cu Viitorul, ai plecat de la stadion cu un ghiozdan cu Teenage Mutant Ninja Turtles. Unul foarte, foarte verde. De ce l-ai ales?
E produs de o firmă americană, Sprayground, care face niște o serie de ghiozdane superbe. De ce l-am luat? Îmi aduce aminte de copilărie și de desenele animate pe care le urmăream atunci când eram mic.

Mașină sau bicicletă?
Bicicletă, cu siguranță. Amintirile pe bicicletă rămân, în timp ce orele petrecute în mașină parcă dispar.

Ești unul dintre puținii fotbaliști care sunt activi pe Facebook, Twitter, Instagram și au și blog. Cât de importantă este pentru tine această parte social media?
Sunt un om sociabil, îmi place mult să vorbesc cu lumea și să cunosc oameni de toate felurile. Asta mă ajută să îmi dau seama de multe lucruri. Îmi pot da seama mai bine cum gândește lumea.

„Fiecare tatuaj semnifică o reușită în viața mea”

Cum arată o zi liberă pentru tine? 
Hmmm…Urmăresc filme, mai nou mă joc Fifa15 pe PlayStation. În rest, mai gătesc și îmi petrec timpul cu iubita mea și motanul meu, Ravi.

Nu pot să nu te întreb câte tatuaje ai și ce înseamnă fiecare dintre ele.
Toate semnifică ceva anume. Am mai multe nu are rost sa dau un număr. Întodeauna mi-am făcut un tatuaj cand voiam să îmi amintesc de o reușită în viață sau de un lucru important din viața mea.

Care e motto-ul tău? Dar cartea preferată?
Cartea mea preferata este Gargui de Andrew Davidson. Am mai multe motto-uri după care mă ghidez, dar prefer să îmi gasesc propriile gânduri care să mă motiveze. 

Adrian Costeiu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!
Un milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: Asta nu înseamnă că…
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup