INTERVIU | Mulțescu dă cărțile pe față. Cum a plecat de la Petrolul și de ce a fost sacrificat de Dinamo. „Nu trebuie să mă placă jucătorii pe mine”

INTERVIU | Mulțescu dă cărțile pe față. Cum a plecat de la Petrolul și de ce a fost sacrificat de Dinamo.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gheorghe Mulțescu explică plecarea surprinzătoare de la Petrolul după un parcurs foarte bun. Antrenorul de 63 de ani vorbește și despre New Dinamo, proiect pe care l-a început cu mulți tineri și care se continua cu veteran. Gruparea prahoveană se află pe locul al treilea după 17 etape, cu 33 de puncte, la zece lungimi de liderul Steaua. Pe poziția secundă la finalul turului se clasează CFR Cluj, cu 34 de puncte. Mircea Rednic a semnat azi cu Petrolul, club la care a mai lucrat în 2012, înainte de a pleca la Standard Liege. Rednic va fi ajutat la Petrolul de Valentin Sinescu.

Domnule Mulțescu, până la urmă, ați reziliat cu Petrolul?
Eu mă înțelesesem cu cei din conducere înainte de Revelion, dar nu a avut cine să semneze actele.

De ce a intervenit această despărțire?
Dacă ei au spus că vor să rezilieze din cauza problemelor care sunt, am acceptat.

Restanțele financiare le-ați primit?
N-am primit nimic, le-am eșalonat. Ei au spus că nu au niciun ban acum, că sunt blocate conturile. Luni trebuie să aducă noul antrenor. Ce să fac, să le blochez eu activitatea? Pe primul plan e Petrolul, echipa trebuie să meargă mai departe. Sper să se rezolve, am încredere în Crângu (n.r. – directorul executiv al clubului).

Până când trebuie să vă dea banii?
Până pe 28 februarie. A fost vorba mai întâi de 31 ianuarie, dar acum, cu zvonurile astea că sunt probleme cu banii din drepturile tv, au zis să își ia și ei o marjă.


14 meciuri fără înfrângere a avut Mulțescu pe banca Petrolului, în Liga I și în Cupa României, după debutul său cu Steaua, eșec acasă cu 3-2 pe 21 septembrie 2014

7 partide la rând fără gol primit în Liga I a reușit Petrolul cu Mulțescu pe bancă, între 4 octombrie 2014 și 30 noiembrie 2014


„Au vrut un antrenor mai ieftin”

Motivul rezilierii care a fost?
Ei au spus că vor cu un alt antrenor, mai ieftin.

V-au reproșat ceva?
Mie nu mi-au zis nimic. Acum, orice ar fi fost… Nu vezi, și Messi cu ăștia. Ați auzit voi scandal la noi, ceva? Că au mai mârâit jucători prin spate, unii care nu au jucat… Păi pot juca 28? La orice echipă din lumea asta, cei care nu joacă sunt nemulțumiți. Dar eu să am contre cu vreunul, ceva ceartă, în niciun caz.

Apăruseră zvonuri că a fost un conflict între dumneavoastră și câțiva jucători.
N-a fost nimic! Dimpotrivă! Că or fi fost unii care au spus că nu mă plac… Nu trebuie să mă placă jucătorii pe mine! Pentru mine contează echipa, iar eu am făcut totul pentru Petrolul. Sigur că ăia pe care i-am schimbat în minutul 30 au fost nemulțumiți, dar s-a dovedit că au fost decizii corecte, a fost riscul meu. Dar mi-a iețit! Normal că ăia s-au supărat și au vorbit împotriva mea. Când am avut asemenea rezultate, când echipa a jucat superofensiv, n-am luat gol, atunci ce mai vrei?

E vreun jucător care v-a creat probleme?
Ce probleme să-mi creeze? Dacă nu s-a antrenat bine, n-a jucat! Nu am avut contre, nu am avut dispute cu nimeni. Eu m-am exprimat civilizat, întotdeauna i-am înconjurat cu atenție. Poate am intrat puțin din punct de vedere tactic în conflicte cu ei, dar nu foarte mari. Lupta contrariilor asigură progresul. Eu le spuneam jucătorilor: certați-vă cu mine! Dar la modul civilizat! Eu voiam să ajungem mai repede la poartă, să verticalizăm. Nu puteam să le spun „vă rog frumos”. Mai ridicam tonul, mi se pare normal.

Cum ați caracteriza perioada petrecută la Petrolul?
Păi cum s-o caracterizez? Pentru mine, este extraordinar de bună. Mi-a depășit și mie așteptările. A fost o surpriză plăcută, nu mă așteptam nici eu ca atâtea etape să nu luăm gol. Să avem ocazii de gol, să avem atâtea atacuri și să nu luăm nici gol. E păcat însă că am ratat mult și vreau să spun ceva: noi puteam fi pe locul 1 în momentul ăsta! Am jucat meciul cu Steaua, când eu venisem de trei zile, fără patru fotbaliști care pot decide jocul: Mutu, Texeira, Hoban și Albin! Cu toate astea, Steaua nu a trecut de mijlocul terenului vreo 15 minute, a avut Tamuz singur cu poarta goală. I-am avut în mână și la 0-0, și la 2-2. Plus că am luat goluri incorecte. Meritam să facem măcar egal! Nu mai zic cu Galațiul câte ocazii am avut, cu Dinamo sau cu Chiajna… Puteam să avem câteva puncte în plus.

„La Dinamo, am fost sacrificat!”

La Dinamo vedeți ceva de viitor?
Da. E altceva. Eu am fost sacrificat. M-am dus acolo într-un moment greu, a trebuit să reorganizăm tot. Unii jucători au venit mai târziu, se discutase să facem întinerire de dragul întineririi. Să joc numai cu tineri! Când îl mai băgam pe Dănciulescu, mai mârâiau unii, mai strâmbau din nas. Pentru mine a fost o surpriză neplăcută: după ce am plecat eu, Dănciulescu s-a retras a doua zi. În ultimul timp, mă presase că nu joacă, să-l bag mai des și el apoi s-a retras. Dar, mă rog, asta-i altă treabă.

Nu prea mai e vorba de întinerire acum…
Da, am văzut că aduc jucători, nu contează ce vârstă, 32 de ani, 30, 28. Te doare capul! Eu tot spuneam atunci: „Vreau jucători! Vreau jucători!”. Bătusem Vasluiul și eram nemulțumit, pentru că vedeam ce e. Voiam ceva mai valoros, ca să pot să mă exprim și eu ca lumea. Plus că aveam fotbaliști care nu făcuseră perioada de pregătire cu tot lotul. Lazăr a venit mai târziu, Șerban nu a făcut, Elton nu, Grecu nu, Thicot nu. Și-atunci a trebuit să îi prind între cele două întreruperi și a fost ok. Atunci l-am folosit și pe Dănciulescu vârf împins, am riscat, chiar dacă nu a fost mulțumit unul dintre conducători. Și am făcut o strategie cu el vârf „otrăvit”, cu o mișcare browniană extraordinară și am bătut cu 6-0 pe U Cluj. Apoi, am făcut 1-1 cu Petrolul, care avea o echipă foarte puternică. Și când echipa a început să arate altfel, am fost exmatriculat.

O vedeți pe Dinamo să mai revină vreodată în lupta pentru primele locuri?
Eu zic că Dinamo se bate și anul ăsta la locul 3! Cum au început, cu Marius Niculae, Grozav și alții pe care îi văd pe acolo. Foarte bine, li s-a aprobat și planul, ies și din insolvență. Eu am făcut întinerirea acolo. Eu i-am dat șanse lui Rotariu și-l băgam în repriza a doua, pentrui că adversarul mai scădea marcajul. Așa l-am băgat cu Vasluiul și a dat gol, așa l-am băgat cu Steaua și a dat gol, la fel cu „U” Cluj. Eu i-am băgat tot timpul. Și pe el, și pe Lazăr, pe Matei, eu l-am reprofilat pe Filip din mijlocaș, fundaș stânga.

„Mă mai răsteam la ei!”

La Dinamo ați avut conflicte cu jucătorii?
Sigur că mă mai răsteam la ei. Au fost două chestiuni care mie mi se par foarte normale. Una a fost la meciul cu Steaua, cu Rotariu, după ce a dat gol. Mai erau puține minute, trebuia să egalăm, el stătea pe acolo, pe gard, ca să coboare maică-sa, să o pupe. Și i-am spus: „Haide, mă, lasă astea acum, că vă pupați după meci, nu mai avem timp, trebuie să egalăm”. Dacă am fi condus noi, putea să cheme toată familia și să se termine meciul, dar atunci noi mai aveam nevoie de un gol. Și-apoi au început să scoată mâncătorii de rahat că eu i-am reproșat băiatului că de ce se bucură că a dat gol. Spune și tu dacă e posibil așa ceva… Acum, nu mai poți să te răstești un pic la unul?

Și al doilea caz?
Cu Petrolul. Corner pentru noi, i-am spus lui Lazăr să-i transmită lui Rotariu să țină mingea la colț cu Elton, iar el n-a înțeles, a centrat sus, contraatac și gol, ne egalează în minutul 94. I-am spus: „Băi, Roti, trebuia să te ducă și pe tine mintea să ții mingea acolo, acum să fi tras de timp, nu la 1-2 cu Steaua”. Se uita așa… Copil, ce să-i faci. Și-apoi să aud vorbe că țip la ei. Băi, chiar nu vă e rușine? Asta e, fiecare voia să se justifice, să își scape pielea.

INFO 10 victorii, 4 egaluri și o înfrângere este bilanțul lui Mulțescu în acest sezon la Petrolul, în campionat și în Cupă, el lăsând echipa pe locul 3 în Liga I și calificată în semifinalele Cupei României

 

Florin CARAMAVROV / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele