INTERVIU | Mircea Rednic a povestit momentul când Negoiță l-a dat afară de la Dinamo: „Venisem să facem programul și mi s-a tăiat scurt, că domnul Ionuț a decis să termine colaboarea cu mine. Dar vor câștiga ceva bani de pe urma muncii mele, ca și data trecută…”

  • Publicat:
  • Actualizat:

Mircea Rednic a povestit marți dimineață, în emisiunea ProSport Live, ce a avut de suportat la Dinamo în mandatul de 8 luni încheiat abrupt luni, când patronul Ionuț Negoiță i-a transmis, prin Bogdan Bălănescu, faptul că a fost dat afară. Antrenorul a băgat în club, în intervalul octombrie 2018 – mai 2019, mai mulți bani decât patronul său, iar o parte din sumele împrumutate încă nu i-au fost returnate. Rednic a descris peisajul din club, cu angajați, oameni ai lui Negoiță, care-l sabotau din interior și „sifonau” în presă informații confidențiale, cu o situație financiară la limită și cu un dezinteres și o nepăsare greu de înțeles din partea patronului.

Până la urmă, în urma demiterii de la Dinamo, Rednic s-a împăcat cu Mircea Lucescu și a avut parte de o manifestare de simpatie din partea fanilor, care l-au vizitat luni seara acasă, pentru a-i transmite susținerea lor totală.

Interesant este că banii „indisponibili” pentru Mircea Rednic au reapărut brusc în club după demiterea sa și aducerea lui Eugen Neagoe, căruia i se va pune la dispoziție un buget pentru aducerea de fotbaliști.

ProSport: Bună ziua, domnule Rednic. Ce faceți? Cum e ziua de azi, lăsând la o parte fotbalul?
Mircea Rednic: Ieri a fost tristă, dar astăzi… Asta e viața, n-ai ce să faci.

Ați venit cu o supradoză de optimism la Dinamo.
Tocmai asta e… Au fost discuțiile clare și văd că s-au schimbat după terminarea sezonului. Eu am mers ieri la club, pentru că aveam întâlnire programată de nu știu câte ziule, să ne întâlnim, să facem programul, să ne uităm pe meciurile pe care le avem, să ne uităm pe lot, să discutăm de jucătorii care rămân de la U19, cei care pleacă, cei care vin. Și mi s-a tăiat scurt, că domnul Ionuț nu e mulțumit de ocuparea locului nouă și a decis să termine colaborarea cu mine.

Remarc, domnule Rednic, că spuneți „domnul Ionuț a transmis„. Nu ați avut o discuție față-n față cu Ionuț Negoiță?
Eu pe Ionuț Negoiță l-am văzut de două ori. Odată din greșeală, s-a nimerit că eram cu echipa în hol, plecam la meciul cu Astra, eram la recepție, și a doua oară când am vrut să văd care e situația și care sunt condițiile de cumpărare a clubului. Deci, de două ori l-am văzut, de atunci n-am mai vorbit cu el. Nici la telefon, nici la… Eu știu, să-l fi văzut vreodată.

A existat vreun moment în care, de-a lungul timpului, ați ajuns la un conflict cu Negoiță?
Nu, nu, nu.

Îți explici ostilitatea patronului?
Nu știu… Atunci, de ce m-au mai chemat? Lucrurile au fost clare. Ați văzut și declarațiile președintelui David, care a spus că nu e un capăt de țară dacă nu ne calificăm în play-off. Și că noi pregătim sezonul următor. Am văzut că acum apare că eu aveam o clauză cu Cupa României, cu play-off… Păi, de ce nu m-ai dat afară atunci? Nu m-au dat afară pentru că le era teamă că, nu știu… Cu lotul pe care îl aveam atunci… Eu cred că ne băteam la retrogradare.

I-ai și luat de pe poziție de baraj.
Bine, asta nu mai contează… Dar asta mă deranjează. Lucrurile să fie clare: nu a fost pe cale amiabilă, am fost demis de patron.

Banii cu care ați împrumutat clubul v-au fost returnați?
Încă nu. Primii bani, 200.000, da. Dar mai sunt 150.000.

Deci, practic, sunteți unul din creditorii clubului.
Nu fac eu din asta… Fac cu plăcere și o s-o fac în continuare. Pentru mine, Dinamo reprezintă… Sunt dispus, chiar dacă nu sunt antrenor, sunt dispus să ajut, chiar și cu bani, decât să dau din gură și să critic că aia nu-i bine, aia nu-i bine… Pentru mine, Dinamo rămâne Dinamo și sunt dispus să ajut.

Negoiță a investit ceva în Dinamo în cele 8 luni de când ai venit?
Nu, nu.

Nimic?
Păi, de-aia am împrumutat eu clubul, pentru că riscam să nu putem plăti salariile la jucători. Acum, îl cred și pe el, pentru că a dat mână liberă, s-au adus jucători pe contracte foarte mari, iar rezultatele n-au fost pe măsură. Iar ca să reziliem contractele cu unii jucători care… Nu vorbesc despre calitățile lor, vorbesc de implicare, nu-i interesa deloc! Că joacă, nu joacă, ei banii și-i luau. Și cu contracte foarte mari, 8.000, 9.000, 12.000… În teren nu se vedea nimic. N-am fost în stare să batem o echipă de Liga 3, de la Miercurea Ciuc. Era al doilea meci al meu. Să joci cu o echipă de Liga 3, tu fiind Dinamo, nici nu-ți trebuie antrenor! Puteți să veniți voi să antrenați!

V-ați simțit singur la Dinamo?
Da, dar nu mă deranja. Pentru că aveam suporterii… Singur n-am fost, pentru că suporterii au fost și sunt alături de mine. Dar… Mi-am dat seama, oamenii s-au retras și am rămas doar cu Bogdan Bălănescu. Îmi pare rău că David a plecat atunci, era un om de calitate, sunt sigur că el îi transmitea ce discutam noi acolo lui Ionuț.

Crezi că Bălănescu n-a mai făcut lucrul ăsta după ce a venit președinte?
(pauză) Ă‚… Ba da… Cred că a făcut… Acum nu știu ce… Și nu vreau să intru în polemici… Nu vreau să mă cert cu nimeni. Dar am rămas dezamăgit pentru că s-a discutat ceva și… Puteai să-mi spui că vrei locul șapte! Atunci eu nu mai schimbam echipa la fiecare etapă. Am schimbat și sistemul! De ce? Ca să le dau posibilitatea jucătorilor tineri care sunt în lotul lărgit să joace, să fie convocați, tot pentru binele clubului. La meciul cu Călărași am folosit și alți jucători care au jucat mai puțin, l-am schimbat pe Mandanda, l-am pus pe Muțiu, a avut un singur șut pe poartă… Nu uitați că, din ianuarie, cu noul lot, cu alți jucători, cu altă pregătire, au fost 12 victorii, patru egaluri și patru înfrângeri. 40 de puncte, da? Cea mai bună apărare din play-out. Până să vin eu, era media de goluri primite 2,5-2,6 pe meci. Nu-i ușor! Nu poți să zici că jucătorii care au venit… Ce voiai? Eu n-am avut posibilitatea să aduc cu salarii de 8.000, 9.000, 10.000 de euro pe lună. Pentru că au fost cheltuieli foarte mari. De exemplu, Delorge! Care nu a fost în stare să bată două penalty-uri! Nici măcar nu a ajuns mingea până la poartă! A plecat cu 4 salarii, vreo 20.000, plus salariile la zi. Deci, numai Delorge, care avea un salariu OK, normal, 5.000. Dar gândiți-vă la alții, care aveau 9.000! Și uitați-vă unde joacă, pentru că toată lumea spune că nu se poate, că l-am schimbat… Păi, din moment ce erau… Le dădeai și bani și nici nu ajutau echipa. Nu să zici că a fost un meci-două. Eu, când am venit, erau deja 10 meciuri. Dacă tu nu ai arătat nimic în zece meciuri, e clar că e o problemă.

Aveați pregătită lista cu jucători acum, când ați mers la discuția cu Bălănescu…
Eram pregătit, normal că eram pregătit… Vă dați seama ce climat aveam eu la echipă când a apărut exact înaintea meciului cu Iași lista aia cu jucătorii care vor pleca… Cum poate să apară când noi ne adunăm să pregătim sezonul următor, cu oameni care sunt angajați în club… Eram patru inși la discuția aceea. Și a apărut lista exacta. A mai fost Mandanda, care era sub semnul întrebării, pentru că era sub formă de împrumut și depindea de decizia celor de la Charleroi.

Cine a participat la discuția aceea? În afară de dumneavoastră și Bălănescu, cine a mai știa numele jucătorilor?
Dănciulescu și Marius Iorga. Dănciulescu s-a jurat pe copii…

Cercul e foarte restrâns, ne putem imagina cine…
Păi, tocmai! Și atunci…

Ați primit mesaje de la suporteri în această noapte?
Au venit la mine acasă, la poartă. Am primit mesaje și de la jucători… Astea sunt lucrurile cu care rămân și care… Am primit telefon și de la Mircea Lucescu. Ca să vă spun că m-am împăcat și cu nea Mircea!

Ce v-a spus Mircea Lucescu?
Vă dați seama… Mi-a spus că știa că e greu, că fără bani nu poți să faci nimic. Mi-a spus: „Mircea, și eu m-aș fi implicat dacă Dinamo avea stadion!”. Așa, e greu… Adică trebuie să ai condiții ca să poți să aduci sponsori. Că nimeni nu-ți vine! Pentru că eu vă spun, toți cu care am discutat și care au fost interesați, toți au vorbit de stadion. Au rămas așa de dezamăgiți când a trebuit să le spun: „Domnule, la noi nu cred că o să se facă stadion!”. Că puteam să profităm de situația asta, ați văzut, Steaua își face stadion, Rapid își face stadion, numai la noi nu se face nimic!

În primăvara asta am discutat cu dumneavoastră de mai multe ori, spuneați că sunt oameni de afaceri interesați de Dinamo și că inclusiv dumneavoastră ați vrea să vă implicați. Mai este ceva de actualitate?
Vreau să mă implic, dar după discuția pe care am avut-o cu Ionuț, mă mai gândesc! Știi, că de-aia mulți se gândesc! Nu vreau să dau detalii, chiar nu regret că am venit, sunt dispus să ajut Dinamo chiar dacă nu sunt antrenor. Chiar și cu bani, dacă e nevoie, ca să nu trebuiască să se împrumute din alte părți. Pentru mine, Dinamo rămâne foarte mult. N-o fac ca să… Eu știu… Că eu chiar n-am nimic de câștigat, doar aprecierea suporterilor. Chiar i-aș sfătui pe toți foștii jucători să mai lase comentariile și sfaturile, dacă pot ajuta clubul, să o facă! Pentru că Dinamo e într-un moment mai delicat. Am avut chiar un fost jucător care a spus ‘Mamă, eu pentru Dinamo vin, fac’, și când a văzut salariul a spus că e puțin și că ia mai mult nu știu unde.

Coleg cu dumneavoastră sub bagheta lui Mircea Lucescu?
Nu, nu, nu. Mai tinerel. Nu dau nume, pentru că el chiar e dinamovist, dar știți cum e, decât să dăm din gură, mai bine fapte!

Ați spus, mai devreme, „mă mai gândesc„, în privința preluării clubului. Cum să-l interpretăm?
Nu vreau să dezvolt. E vorba de Dinamo… Nu vreau tam-tam. Am vrut doar să clarific niște lucruri legate și de plecarea mea… Deci, n-am plecat eu, am fost dat afară de patron… Restul, cu alea, cu clauzele… Eu nici nu m-am uitat pe contract, chiar nu m-a interesat, am zis că plecăm la un drum lung, nu un drum de… Nici nu e de mirare că se schimbă… Uitați-vă, de când a venit Negoiță, câți antrenori au trecut prin club! N-ai cum să ai continuitate! Deci, n-ai cum!

Ai plecat, l-au adus pe Neagoe, ce prevezi că se va întâmpla cu Dinamo? Există vreo perspectivă?
Păi… Există. Eugen e un antrenor bun, cu experiență. Pe unde a fost, a reușit să redreseze echipe sau chiar, uite, calificarea asta de excepție în play-off cu Sepsi, echipă care avea doi ani în prima ligă. Am înțeles că o să fie și buget, jucători vor aduce, asta e clar!

Deci, problema erai tu, de fapt.
Păi, dacă am plecat, e clar că eu eram.

Nistor și Montini vor pleca?
(ezită) Nu vreau să spun. Ar însemna să vorbesc din interior și eu nu fac… Nici mie nu mi-a convenit când alții au făcut public ce s-a discutat, deci nu vreau să… E decizia lor. Dar, oricum, cum a fost și data trecută, vor câștiga ceva bani de pe urma muncii mele.

Vor câștiga…
Da, vor câștiga, clar!

Există informații potrivit cărora vă veți duce la CSU Craiova.
Nu. Chiar nu vreau să comentez. Craiova sau alte echipe… Eu merg în Belgia ca să mă operez. Alte echipe nu mă interesează în momentul de față.

V-ați mai întoarce la Dinamo?
Oricând!

Inclusiv cu Negoiță?
(ezită)
Mă mai gândesc. Dar pe mine nu mă interesează Negoiță. Că n-am venit pentru Negoiță, din moment ce am vorbit de două ori cu el. Eu am venit pentru Dinamo, n-am venit pentru Negoiță!

Octavian Vasilescu / Redactor
Știri despre
Pe aceeași temă
Primul cuplu de la Sunt celebru?! Nu s-a mai putut abţine şi a sărutat-o în faţa tuturor, la Pro TV. S-au întors de mână din pădure şi…
Primul cuplu de la Sunt celebru?! Nu s-a mai putut abţine şi a sărutat-o în faţa tuturor, la Pro TV.…
Simona Halep ţine steagul sus: se menţine în top 10 în clasamentul WTA, deşi a încheiat sezonul 2022
Simona Halep ţine steagul sus: se menţine în top 10 în clasamentul WTA, deşi a încheiat sezonul 2022
FOTO Billel Omrani și alte vedete de la FCSB, trimise la echipa a doua! Cum arată acum atacantul
FOTO Billel Omrani și alte vedete de la FCSB, trimise la echipa a doua! Cum arată acum atacantul
Imagini incredibile cu Anamaria Prodan ieşind de la INML. Are mâna şi piciorul în ghips după bătaia în stradă cu Reghecampf
Imagini incredibile cu Anamaria Prodan ieşind de la INML. Are mâna şi piciorul în ghips după bătaia în stradă cu…
O mare ȚEAPĂ! Credeai că e mai ECO, dar TE USTURĂ la buzunar mai ceva ca...
O mare ȚEAPĂ! Credeai că e mai ECO, dar TE USTURĂ la buzunar mai ceva ca...
Cum a venit îmbrăcată Corina Caciuc la botezul fiului Liam! A întors toate capetele!
Cum a venit îmbrăcată Corina Caciuc la botezul fiului Liam! A întors toate capetele!
Simona Halep i-a uimit pe toţi după divorţ! Sunt de nedespărţit. S-a aflat tot
Simona Halep i-a uimit pe toţi după divorţ! Sunt de nedespărţit. S-a aflat tot
Cine a filmat bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecampf. Totul e clar: 'Ai filmat?'
Cine a filmat bătaia dintre Anamaria Prodan și Reghecampf. Totul e clar: 'Ai filmat?'
Roger Federer s-a retras din tenis. IMAGINI emoționante cu Nadal: cei doi au plâns și s-au ținut de mână
Roger Federer s-a retras din tenis. IMAGINI emoționante cu Nadal: cei doi au plâns și s-au ținut de mână
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut „castitatea” în fața telespectatorilor
Momente incredibile la tv: Și-a pierdut „castitatea” în fața telespectatorilor
BANCUL ZILEI: O tipă cu super decolteu merge la spovedanie. Preotul, privind-o, exclamă: O, Doamne!!!
BANCUL ZILEI: O tipă cu super decolteu merge la spovedanie. Preotul, privind-o, exclamă: O, Doamne!!!
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Topul vedetelor care poluează cel mai mult planeta. Surpriza de pe primul loc
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf
Cele mai PĂGUBOASE MAȘINI. Modele care se strică destul de repede
Cele mai PĂGUBOASE MAȘINI. Modele care se strică destul de repede
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Loredana Groza, apariție de infarct pe plajă. Diva, într-un costum de baie minuscul
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!
FOTO. Maria Constantin a ridicat gradele în termometre la plajă. Și-a etalat atuurile fizice la mare!