INTERVIU Marius Stan: "Nu vrem să dispărem precum Urziceniul!" Ce spune de plecarea lui Dorinel Munteanu

12 mar 2012 4045 afişări Comentează şi tu Liga 1
INTERVIU Marius Stan: "Nu vrem să dispărem precum Urziceniul!" Ce spune de plecarea lui Dorinel Munteanu INTERVIU Marius Stan: "Nu vrem să dispărem precum Urziceniul!"

Oţelul a început catastrofal anul 2012. 0-1 cu Chiajna şi 0-0 cu Ceahlăul au creat o stare de tensiune maximă în lotul campioanei. Preşedintele Marius Stan spune că dacă Galaţiul nu-şi va reveni e sigur că Dorinel Munteanu va avea demnitatea de a-şi da demisia.

Totodată, Stan a declarat pentru ProSport că are o strategie bine pusă la punct pentru ca Oţelul să se menţină pe linia de plutire în Liga I.

De ce a început Oţelul returul aşa de slab?
Dacă ştiam care e cauza, remediam imediat după eşecul de la Chiajna. Eu personal nu îmi explic. Nu e nicio explicaţie logică pentru jocul nostru din acest moment. Am făcut o pregătire bună în iarnă, am fost în patru cantonamente, am jucat meciuri amicale cu adversari tari. Am creat echipei cele mai bune condiţii. Vreau să cred că este doar o acută criză de formă.

Totuşi, aţi risipit 12 puncte cu nou-promovate...
Anul trecut am bătut în aproape toate meciurile cu nou-promovatele şi am luat titlul. Acum ne-am îndepărtat de vârful clasamentului datorită acestor meciuri. Cred că jucătorii nu se concentrează foarte bine cu adversari consideraţi mai slab. Au prea mult aer în piept, joacă mai mult pe vârfuri. E o chestie de atitudine.

"Dorinel va avea demnitatea să plece!"

Cum explicaţi campania slabă de achiziţii din această iarnă?
Nu am considerat necesar să aducem pe alt cineva. Am considerat că lotul care ne-a adus titlul şi Supercupa este cel mai bun pentru a lupta în această primăvară. Noi nu ne putem permite să aducem jucători foarte scumpi, să dăm un tun de moment, iar apoi să dispărem. Nu vrem să păţim precum Urziceniul. Şi i-aş ruga pe cei care au rămas fără servici să vorbească mai puţin despre noi. Să ne lase în pace, să ne vedem de treabă.

Ce veţi face cu banii din Ligă?
Trebui să supravieţuim până în 2016 cu banii din Ligă. Să nu uităm că am rămas fără principalul sponsor, Arcelor Mittal, care ne dădea anual două milioane de euro. Nu suntem într-o postură foarte fericită din punct de vedere financiar.

Dorinel cât mai rămâne?
Atâta timp cât va avea rezultate. Dacă seria negativă va ţine mai mult, cred că va avea demnitatea să plece. Totuşi vreau să precizez că locul pe care-l ocupăm în acest moment nu reprezintă o tragedie. Nu vrem să câştigăm titlul an de an.

"Luaţi individual, jucătorii nu au valoare mare!"

În condiţiile în care titlul e aproape imposibil de apărat, pentru ce mai luptaţi în acest sezon?
Avem şansa Cupei. Dacă trecem de FC Vaslui, cred că ne va fi la îndemână să câştigăm Cupa României.

Credeţi că jucătorii sunt blazaţi după trofeele din 2011?
Eu am o vorbă. Când îi dai unui copil un tort foarte bun, va savura prima felie, o va înghiţi pe a doua, dar pe a treia o va vomita.

În aceste condiţii, credeţi că e necesară o remaniere serioasă a lotului în vară?
Categoric. Am mai făcut asta şi cred să se impune să ne repetăm. Vom remania lotul la finele sezonului.

De ce nu aţi vândut niciun jucător în iarnă, deşi aţi evoluat în Ligă?
Întrebarea asta ar fi bine să o adresaţi jucătorilor. Faptul că nu a plecat nimeni denotă că fiecare jucător a fost mare cu echipa. Nu am avut super-jucători, am avut super-echipă. Acum suntem o echipă de pluton! Luaţi individual, jucătorii nu au valoare mare!

Sunteţi invidios pe reuşita celor de la Apoel Nicosia?
Nu neapărat, dar mă gândesc că puteam fi şi noi în postura lor. Au un spirit de echipă extraordinar. Nu au valori individuale mari, dar formează o super-echipă!

Amendaţi cu câte 1.000 de euro
Remiza de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Ceahlăul (0-0), a pus capăt răbdării conducerii celor de la Oţelul. Astfel, ieri, la o zi după ce au pierdut încă două puncte cu o nou-promovată, Consiliul de Administraţie al campioanei a decis amendarea tuturor jucătorilor şi antrenorilor cu câte 1.000 de euro. "Fiecare jucător a fost amendat cu câte 1.000 de euro. Dacă nu batem la Braşov, amenda se dublează, iar dacă nu ne revenim umblăm şi la contracte. E valabil şi pentru antrenori", a declarat Marius Stan pentru ProSport.

Rezultatele Oţelului cu nou-promovate în sezonul 2010/2011
Sportul - Oţelul 0-1
Oţelul - Tg. Mureş 1-0
"U" Cluj - Oţelul 2-1
Oţelul - Brăneşti 1-1
Oţelul - Sportul 1-0
Tg. Mureş - Oţelul 1-0
Oţelul - "U" Cluj 3-0
Brăneşti - Oţelul 1-2

Rezultatele Oţelului cu nou-promovate în sezonul 2011/2012
Petrolul - Oţelul 2-1
Oţelul - Concordia 0-0
Ceahlăul - Oţelul 0-2
Sibiu - Oţelul 0-1
Oţelul - CS Mioveni 0-0
Oţelul - Petrolul 1-0
Concordia - Oţelul 1-0
Oţelul - Ceahlăul 0-0

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.