INTERVIU | Kapetanos, fostul golgheter al FCSB şi CFR, aşteaptă revenirea în Liga 1! "Fac un cantonament bun şi joc". Grecul, răspuns clar în privinţa echipei lui Gigi Becali: "Eu am jucat pentru Steaua"

18 iul 2019 6917 afişări Liga 1
INTERVIU | Kapetanos, fostul golgheter al FCSB şi CFR, aşteaptă revenirea în Liga 1! "Fac un cantonament bun şi joc". Grecul, răspuns clar în privinţa echipei lui Gigi Becali: "Eu am jucat pentru Steaua"

Fostul golgheter din Liga 1, Pantelis Kapetanos, s-a întors în România, pentru amicalul dintre U Cluj şi PAOK. “Fiul meu, Ianis, e fan PAOK”, spune grecul. La 36 de ani, face şcoala de antrenori, dar spune că ar mai putea juca în Liga 1, dacă ar primi o ofertă. Kapetanos refuză să creadă că echipa pentru care a jucat în România nu era Steaua şi vorbeşte despre FCSB-ul de astăzi şi despre relaţia sa cu Gigi Becali. Fostul atacant i-a fost secund lui Răzvan Lucescu, la Xanthi şi îi dă dreptate antrenorului care a decis să se despartă de PAOK.

ProSport: Pantelis, te-a surprins plecarea lui Răzvan Lucescu de la PAOK?
Părerea mea este că a făcut foarte bine că a plecat, pentru că n-au putut să facă mai mult la PAOK. Poate el a vrut jucători, nu ştiu ce s-a întâmplat. A avut ofertă şi a plecat. E greu pentru PAOK să intre în Champions League. N-a jucat niciodată în Champions League. E greu, trebuie să aibă şi noroc.

Cum au primit suporterii vestea?
A fost scandal după ce a plecat, dar el ştie mai bine de ce a plecat. Răzvan rămâne în istoria lui PAOK. Am fost cu el la Xanthi şi îl ştiu foarte bine. Este foarte apropiat de jucători şi un antrenor foarte bun.

“Şi în Grecia toată lumea ştie de Steaua Bucureşti”

Ai jucat la FCSB în 4 sezoane...
Eu am jucat pentru Steaua, eu aşa ştiu.

Instanţa spune că ai jucat pentru FCSB.
Ştiu ce s-a întâmplat, dar nu multe detalii. Asta nu este bine, în primul rând pentru fotbalul românesc. Şi în Grecia toată lumea ştie de Steaua Bucureşti şi ştiu că eu am jucat acolo.

Cum ţi se pare Liga 1 astăzi?
Nu poţi să ştii, dar sincer, nu mai este aşa cum era când am venit în primul an erau multe echipe bune, pe care nu le mai văd în Liga 1. Erau echipe bune şi unde mergeam băteam foarte greu.

“Nu ştiu câte goluri am dat, dar operaţii ştiu câte am avut”

Dacă nu te accidentai atât de des, ai fi ajuns cel mai bun marcator străin din fotbalul românesc?
Pot să spun că nu ştiu câte goluri am dat, dar operaţii ştiu câte am avut. 9 operaţii am. Prima operaţie a fost greşită, a rămas menisc înăuntru. Am mai făcut-o o dată. Am stat 3 luni la recuperare şi nimeni nu ştia ce am.

Cum ţi se pare Hora, atacantul de astăzi de la FCSB?
Am fost coleg cu Hora. Hora nu este atacant, el joacă mai bine în bandă, dar trebuie să joace. Nu ai ce să facă.

“Gigi mă critica doar la televizor. Rămân cu amintiri bune despre el”

Cum era relaţia ta cu Gigi Becali. Te critica la televizor?
Asta da (râde). Aşa e el. Îi place mult Steaua, viaţa lui e Steaua. Vrea doar să vadă echipă câştigătoare.

Te critica şi în vestiar?
Direct nu mi-a zis niciodată, doar la televizor. Venea în vestiar, da nu era aşa. Gigi e altceva. Pentru mine e altceva. Rămân cu amintiri bune despre el.

Ai mai putea juca în Liga 1 atăzi?
Fac antrenamente, alerg. Nu pot să accept că m-am retras. Dacă fac un cantonament bun, mai joc în Liga 1. Aştept oferte. Aici m-au iubit suporterii. Am plecat de 7 ani şi când vin aici toată lumea mă cunoaşte. Nu pot să le mulţumesc tuturor. Mă simt ca în ţara mea.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.