INTERVIU | Flavius Stoican, după ce i s-a cerut demisia: ”Azi te pupă, mâine te înjură”. Ce spune despre posibilitatea de a renunţa, ce a simţit în momentul scandărilor şi răspunsul pentru Horia Sabo

12 mar 2019 2617 afişări Liga 1
INTERVIU | Flavius Stoican, după ce i s-a cerut demisia: ”Azi te pupă, mâine te înjură”. Ce spune despre posibilitatea de a renunţa, ce a simţit în momentul scandărilor şi răspunsul pentru Horia Sabo

Antrenorul Flavius Stoican (42 de ani) trece, poate, prin cel mai dificil moment de când a preluat banca tehnică a Politehnicii Iaşi. Echipa din Copou a ajuns la trei eşecuri consecutive, iar jocul nu merge aşa cum îşi doresc suporterii, dar şi conducerea tehnică sau administrativă. După înfrângerea de pe teren propriu cu FC Voluntari, scor 0-2, suporterii ieşeni i-au cerut demisia lui Stoican, fiind pentru prima dată când antrenorul a avut parte de astfel de trăiri de la venirea sa în Copou.

Criticat pentru jocul echipei de către suporteri, Flavius Stoican a dezvăluit ce a trăit în momentele în care i s-a cerut demisia şi a declarat că nu a luat în calcul varianta demisiei.

Flavius, ce faci? Cum eşti?
Ce să fac... Mă hrănesc din răutăţi şi trag de mine. Mai avem şi momente proaste. Dar mai avem mult de muncă.

Suporterii ţi-au cerut demisia după eşecul cu FC Voluntari.
E normal ca suporterii să fie dezamăgiţi. Şi eu sunt dezamăgit. Cu toţii suntem. Dar trebuie să fim şi realişti. Suntem o echipă care avem oscilaţii de formă, iar noi muncim ca să nu le mai avem. Iar când o să fie bine, sunt covins că nu vor mai fi probleme, toată lumea ne va susţine din nou. Asta depinde doar de noi.

”Când suntem huiduiţi sau ni se cere demisia, ştim că mai avem de muncă”

Este pentru prima dată când ţi s-a cerut demisia de când ai venit la Iaşi. Cum te-ai simţit când ai auzit acele scandări din tribune?
Nu e un lucru plăcut, dar sunt conştient că aşa este în fotbal, în general. Azi te pupă, mâine te înjură. Şi eu încerc să mă motivez, să-i motivez şi pe jucători, să fie doar momente în care să fim pupaţi. Este destul de greu, dar când suntem huiduiţi sau ni se cere demisia, ştim că mai avem de muncă.

Mulţi suporteri spun că eşti prea prieten cu jucătorii...
Nu e vorba de prietenie, ci e vorba de respect. Eu respect oamenii, în general, care muncesc. Că le iese, că nu le iese, eu îi respect. Şi jucătorii muncesc. Şi îi respect. I-am respectat la victorii, îi respect şi la înfrângeri. Eu nu mă schimb niciodată. Respect fotbalistul. Sunt şi situaţii când le spun nişte lucruri, dar le spun doar lor. Respect fotbalistul şi îmi asum rezultatele, indiferent de situaţii.

Care crezi că este cauza jocului mai slab din ultima perioadă?
Sunt oscilaţii de formă, pentru că încă mai avem de muncă. Trebuie să fim realişti că trebuie să ne îmbunătăţim la toate capitolele, începând de la infrastructură şi continuând cu jocul nostru. Şi sunt multe alte aspecte.

”Nu înţeleg de unde atâta înverşunare”

Acum două săptămâni aveaţi şanse la play-off, acum aţi ajuns la doar trei puncte de locul de baraj...
Acesta este fotbalul. Poţi trece într-un timp scurt de la agonie la extaz, dar nu trebuie să facem un capăt de ţară. Este doar prima etapă dintr-un nou campionat. Şi nu înţeleg de unde atâta înverşunare. Chiar nu înţeleg de unde atâta răutate. Suntem o echipă care ne-am autodepăşit. Băieţii ăştia s-au autodepăşit în sezonul trecut. Acum au momente mai grele. Fotbalul nu este matematică.

Ai fost acuzat de către unii spectatori că insişti cu unii jucători care nu dau randament.
Toţi jucătorii pe care eu îi antrenez, cred în ei. Eu nu fac diferenţe. Cred în toţi jucătorii. Pentru mine, toţi sunt importanţi.

Gardoş declara, după meci, că este greu să fii fotbalist la Iaşi. Cum comentezi această reacţie?
Aşa a gândit el, aşa a simţit. Eu sunt omul care trebuie să îi dea încredere lui Gardoş, pentru că nu degeaba a ajuns la acest nivel. Are nevoie de sprijin, de încurajări, nu de critici. Şi eu îl voi încuraja.

Ai luat în calcul varianta de a renunţa?
Doamne fereşte! Abia este prima etapă din play-out. Acum două etape eram la play-off. Nu am luat în calcul nici măcar o secundă să renunţ.

Cum comentezi declaraţiile lui Horia Sabo, care vrea să te schimbe şi are deja două nume de antrenori pe listă?
Sincer, nici nu aş vrea să-i mai pronunţ numele. Am înţeles că este bolnav. Nici nu ştiu dacă sunt declaraţiile lui. Dacă e bolnav, omul să-şi vadă de boala lui. Sper să se facă bine, pentru sănătatea lui. Atât!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.