INTERVIU | Liviu Ciobotariu a urmărit din Liban derby-ul în care fiul său a marcat. Cum descrie meciul ”de coșmar” pentru dinamoviști de anul trecut: ”O săptămână nu am vorbit deloc cu Denis”

Redactor:
Daniel Anghel
INTERVIU | Liviu Ciobotariu a urmărit din Liban derby-ul în care fiul său a marcat. Cum descrie meciul ”de coșmar” pentru dinamoviști de anul trecut: ”O săptămână nu am vorbit deloc cu Denis”
  • Publicat:
  • Actualizat:

Denis Ciobotariu (21 de ani) a deschis scorul în derby-ul dintre FCSB și Dinamo, încheiat cu scorul de 1-1. A fost a doua reușită pentru fundașul crescut în ”curtea” clubului din ”Ștefan cel Mare”, după cea din meciul cu Hermannstadt. Tot cu capul, tot din centrarea căpitanului Dan Nistor.

De la 2.137 de kilometri, tatăl său, Liviu Ciobotariu (48 de ani) a urmărit cu ”sufletul la gură” primul derby din cariera fiului său. Denis a fost integralist, iar prestația sa l-a mulțumit pe actualul selecționer al Libanului. ProSport a luat legătura cu tatăl lui Denis Ciobotariu, fost antrenor la Dinamo, ASA Târgu Mureș și FC Botoșani. Ca tehnician al moldovenilor, Ciobotariu a eliminat-o pe Dinamo din cursa pentru play-off în sezonul precedent.

ProSport: Cu respect, domnule Ciobotariu! V-am sunat pentru că ieri a fost o zi destul de specială pentru dumneavoastră.
Liviu Ciobotariu: (râde). Da, așa este. M-am bucurat foarte mult. În primul rând pentru rezultatul obținut de Dinamo și pentru jocul prestat. Bineînțeles, m-am bucurat și am fost mândru că Denis a reușit să marcheze într-un derby. Mi-a plăcut jocul, ambele formații s-au ridicat la nivelul de derby. Un joc foarte echilibrat, putea să câștige și Dinamo, dar și FCSB-ul. Am fost bucuros, a fost și un joc special, având în vedere că s-au împlinit 19 ani de la dispariția lui Cătălin Hîldan și sunt conștient că jucătorii lui Dinamo au fost conștienți de acest lucru și s-au mobilizat foarte tare. S-a și văzut acest lucru. A fost un joc foarte frumos, din punctul meu de vedere.

Cum se simte un tată când fiul său înscrie într-un derby?
Mândru! Sunt bucuros când înscrie și când joacă bine. În primul rând sunt bucuros că a reușit să prindă primul ”11”, pentru că, în acest moment, lotul este destul de echilibrat valoric și este destul de greu să intre în primul ”11”. M-am bucurat pentru acest lucru, în ultima perioadă Denis a reușit să facă jocuri destul de bune și să prindă echipa, asta e cel mai important în momentul de față pentru el. Odată cu jocurile lui o să capete și mai multă încredere în el. Mă bucur că a reușit să prindă echipa. Apoi, normal, bucuria și satisfacția mea e că a reușit să înscrie într-un derby. Sunt multe lucruri pozitive.

500.000 de euro este cota de piață a lui Denis Ciobotariu, potrivit Transfermarkt. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

După părerea dumneavoastră, Denis este fundaș dreapta?
În momentul de față, antrenorul știe cel mai bine unde este nevoie de el și unde trebuie să-l pună să joace. În fotbalul modern, este ideal să ai un jucător care poate să joace pe mai multe poziții. Antrenorul știe cel mai bine, îl antrenează în fiecare zi, îi vede calitățile. Știe dacă poate să joace pe postul respectiv. S-a descurcat, din punctul meu de vedere, având în vedere că el provine din fundaș central. S-a descurcat bine în bandă, unde nu este ușor! Este un post mai complicat, mai dificil pentru un jucător care provine din fundaș central.

V-ați dori să-l antrenați vreodată pe Denis?
(râde). Mă gândesc, de multe ori mi-am pus întrebarea asta. Cred că va fi dificil, dar nu pentru mine. Mai mult pentru el! Pentru mine, în momentul în care preiau o formație, toți sunt egali, toți pornesc cu aceeași șansă. Toți sunt copiii mei. Pentru el cred că ar fi dificil, știți cum este în vestiar. Mai vorbesc jucătorii între ei, sunt multe lucruri, iar el ar fi marginalizat din punctul ăsta de vedere. Nu știu cât de ok ar fi pentru el. Din punctul ăsta de vedere mă gândesc. Cu siguranță pentru mine toți sunt egali, toată lumea are șanse să joace și cine este cel mai în formă va juca.

Când ați antrenat Dinamo, în defensivă erau niște nume destul de ”sonore” pentru istoria recentă a lui Dinamo, printre care Dragoș Grigore sau Cosmin Moți. Ar fi avut Denis loc în acea echipă?
Nu știu exact ce să vă spun. Fiecare are perioada lui. În momentul de față, Dinamo trece printr-o construcție, sunt într-un moment de căutare din punctul meu de vedere. Cel mai important lucru pentru ei sunt rezulatele. Sunt perioade și perioade. Ne aducem aminte de perioada lui Dinamo cu Andone, Rednic, Ion Marin, Cornel Dinu… au fost nume grele care au purtat acest tricou. Dinamo este în această perioadă, cu jucători importanți, jucători valoroși. Cum e Nistor, Fabbrini, iar în jurul lor se pot crește acești copii care vin din urmă. Copii interesanți. Mă refer la Rici (n.r. – Ricardo Grigore), la Moldoveanu, la Neicuțescu, chiar și la Denis. Este important pentru ei să crească alături de jucători cu experiență.

Denis Ciobotariu, integralist în partida cu FCSB. ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Sunteți optimist în ceea ce privește o participare în play-off anul acesta pentru Dinamo?
După meciul de aseară, imaginea lui Dinamo este foarte bună ca și joc. Mie mi-a plăcut foarte mult. Mai este mult până se va decide cine va intra în play-off. Dacă stăm să analizăm în ultima perioadă a lui Dinamo, de la venirea lui Dusan Uhrin, Dinamo arată bine. Se află pe un drum bun și ar avea circumstanțe să se gândească la play-off.

În sezonul precedent, Dinamo și-a încheiat cursa pentru play-off după un meci cu FC Botoșani, echipă antrenată atunci de dumneavoastră. Vă amintiți prima discuție cu Denis după acel meci?
Offf… îmi aduc aminte că în săptămâna premergătoare jocului nu am vorbit deloc cu Denis. Nu știam exact dacă va juca sau nu va juca. Nu știam dacă Mircea Rednic o să riște cu el. După meci am vorbit cu Denis, era dezamăgit, pentru că nu au reușit să ne bată și era un meci important pentru ei. Pe de altă parte, eram la cluburi diferite cu obiectivele propuse. Și noi aveam șanse reale de a merge în play-off. Vă aduceți aminte că în jocul ăla ne-am pus în cursa pentru play-off, păcat că în ultimul joc cu Viitorul nu am reușit să scoatem un rezultat de egalitate. Fiecare trăgeam pentru obiectivul lui ca să ni-l îndeplinim?

  • Dinamo – FC Botoșani 1-2, în sezonul precedent. Mattia Montini a marcat pentru ”câini”, respectiv Cătălin Golofca și Diego Fabbrini pentru moldoveni. Denis Ciobotariu a fost rezervă pe tot parcursul partidei în echipa pregătită atunci de Mircea Rednic.

Cum vă simțiți în Liban?
Ne pregătim pentru jocurile cu Turkmenistan și Sri Lanka, care vor avea loc pe 10 octombrie și pe 15. Sunt două meciuri importante pentru noi. Mâine este adunarea și la noi, avem nevoie de victorii în aceste două partide. Primul joc este acasă, în fața suporterilor. Am intrat și eu în ”febra” jocurilor, sunt optimist în ceea ce privește prestația noastră. Așteptăm să confirmăm.

Am văzut că ați avut deja un meci cu Coreea de Nord. (n.r. – 0-2)
A fost primul nostru joc. Un joc pe care trebuie să-l uităm cât mai repede. A fost o deplasare destul de grea și destul de lungă. Nu încercăm să găsim scuze în ceea ce privește rezultatul, dar am avut multe probleme la această deplasare. Am ajuns cu două zile înainte, cu fusul orar, 26 de ore am mers cu avionul. Am avut probleme cu portarul titular, s-a accidentat la ultimul joc de campionat. Am avut probleme cu viza. Foarte, foarte multe probleme înainte de acest joc. Chiar și așa, puteam să scoatem un rezultat de egalitate. Am ratat un penalty, am avut situații bune de a marca, nu am avut șansă. Trebuie să ne concentrăm pe jocul care vine cu Turkmenistan.

  • FC Național, CS Otopeni, Pandurii Târgu-Jiu, Dinamo, Poli Iași, FC Vaslui, ASA Târgu Mureș, Al-Faisaly, Al-Ta’ee și FC Botoșani sunt echipele din CV-ul de antrenor al lui Liviu Ciobotariu.

Când credeți că va ajunge Denis la echipa națională?
Deocamdată eu mă bucur că reușește să prindă primul ”11”. Va trebui să muncească mult mai mult pentru că lotul lui Dinamo este destul de echilibrat valoric. Sunt jucători importanți, jucători cu experiență. El trebuie să-și câștige locul de titular în primul ”11”, iar apoi să se gândească mai sus. Este normal ca fiecare dintre noi, adică și eu, și Denis se gândește la viitor. Pentru mine, important este să se antreneze foarte bine și să rămână în primul ”11”. Bonusurile vor veni.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
Vestea primită de Horațiu Moldovan la patru luni de la transferul la Atletico Madrid
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele