Interviu cu Isăilă, antrenorul demis de pe locul 2, despre influența lui Niculae la echipă: „Am avut fotbaliști criticați care au plâns și n-au vrut să mai joace. Ce poți să faci? Am acceptat”

Interviu cu Isăilă, antrenorul demis de pe locul 2, despre influența lui Niculae la echipă:
  • Publicat:
  • Actualizat:

Duminică după-amiază, Daniel Isăilă era în prima zi fără serviciu din acest sezon. Plecat de la o echipă pe care a antrenat-o în 45 de meciuri din care a câștigat 25, antrenorul în vârstă de 42 de ani se integrează în rândul victimelor din Liga 1. Cu Astra pe locul 2, chiar dacă la o distanță tot mai mare de Steaua, Isăilă nu a fost cruțat de finanțatorul Ioan Niculae. Oficial, Isăilă și-a dat demisia și pleacă având fruntea sus. Neoficial, după ce a fost criticat în repetate rânduri, a ajuns probabil la un compromis financiar care-i permite să antreneze cât mai curând. „Îmi fac bagajele pentru a elibera apartamentul din Ploiești”, a deschis discuția cel care a antrenat hibridul crescut în Prahova, dar mutat la Giurgiu.


„Isăilă a fost fricos, fără zvîc. Am jucat cu om în plus, trebuia să forțăm atacul. Sînt dezamăgit de el”
Ioan Niculae, aprilie 2013, la primul meci al lui Isăilă pe banca Astrei


Cum e sentimentul să eliberezi apartamentul după un loc de muncă?
(Râde) Într-un fel mă simt eliberat, e un sentiment ciudat. Sunt foarte liniștit acum după o perioadă de muncă, avînd multe satisfacții din punctul meu de vedere. Sunt mândru de ce am realizat, sunt mândru de băieți. Plec cu un sentiment de nemulțumire că aveam o șansă uriașă să accedem în finala Cupei, nu?

Cum se împarte nemulțumirea ta? Ești nemulțumit și de tine?
Nu, de mine nu cred. Din punctul meu de vedere am obținut lucruri extraordinare. E adevărat că, dacă aveam puțină șansă în anumite momente, putea să fie și mai bine. Dar nu pot să fiu de acord cu ce spune toată lumea că Astra a făcut numai meciuri proaste în acest retur. Am avut o presiune un plus, o lipsă de experiență a jucătorilor, am avut absențe. Mai trebuie adăugați și jucătorii care au plecat, Fatai, Tembo, chiar dacă au venit alți jucători. Cei noi au nevoie de o perioadă de acomodare.

Ai avut și absențe forțate de finanțator…
Mda, Budescu a trecut printr-o perioadă dificilă, din punct de vedere sportiv vorbesc. A avut acel gest cu care clar nu sunt de acord, dar pe undeva îl înțeleg.


„E devreme să mă gândesc la schimbarea lui Isăilă. El practic a reușit ceva, vom vedeam ce va fi în continuare”
Ioan Niculae, mai 2013, la o lună după numirea lui Isăilă


De ce?
Am declarat tot timpul. De la începutul campionatului este un grup foarte mare de suporteri la tribuna a doua de la Giurgiu care înjură în permanență. Și jucătorii, pe noi cei din staff, pe mine, pe domnul Dinu (n.red – președintele Dinu Gheorghe). Ne-au contestat și când noi eram pe primul loc și câștigam cu 4-0. Ne ironizau și ne înjurau. Nu e un sentiment prea plăcut.

S-a vorbit mult despre angajații de la firmele finanțatorului care vin la meciuri. Cine erau acei oameni?
Nu știu, n-aș putea să vă spun. Sunt oameni care nu au cultură și educație sau pur și simplu sunt suporterii altor echipe și atunci aveau acest interes să ne denigreze, să ne destabilizeze.


„Nu am înțeles de ce antrenorul a continuat să îi țină în teren când ei nu doreau să joace”
Ioan Niculae, august 2013


De cine ești nemulțumit?
Noi eram în obiectiv. De fapt, eram peste obiectiv. Obiectivul nostru a fost locurile 1-3, chiar și un loc patru, să accedem într-o cupă europeană. Dacă ne uităm în clasament, la începutul turului eram la un punct de Petrolul și am lăsat echipa la trei puncte. Cred că eram mai mult decât în obiectiv.

Cât la sută îți aparține ție și cât la sută patronului din decizia de a renunța la echipă?
N-aș putea să spun în procente.

Nici măcar aproximativ?
Nu știu. Cred că 50-50 la sută.

Într-un job, există entuziasmul de la început, apoi rutină și în final se poate ajunge la o nemulțumire.
Sunt anumite momente, așa e. Plăcerea de a lucra nu mi-a dispărut niciodată. Știam la ce m-am înhămat. Am spus că încerc să îi iau pe oameni cu bune și cu rele, așa cum sunt ei. Știu unde bateți…Probabil la patron. E un tip coleric, de foarte multe ori foarte agresiv atunci când pierde echipa și când e nemulțumit. Știam acest lucru de când am venit. Dacă îmi era teamă, nu veneam.


„Primul semnal de alarmă trebuie să-l tragă Isăilă. Dacă se prezintă așa în continuare, cred că singura mulțumire e că am adunat câteva puncte ca să scăpăm de la retrogradare”
Ioan Niculae, septembrie 2013


Și realitatea cum a fost?
Mi-am asumat aceste lucruri. Nu pot să spun că mi-au căzut bine. Aș fi ipocrit. Și eu sunt Rac, și eu sunt de multe ori coleric, poate când nu trebuie, dar mă controlez din punctul ăsta de vedere.

Cine mai e Rac? Finanțatorul?
Da, aceeași zodie. Avem același temperament. Și eu aș fi putut de multe ori să răspund, dar nu cred că era cea mai bună rezolvare. Mai bine discuți între patru ochi și așa îi faci și pe jucători să treacă peste aceste momente. Asta a fost cea mai grea muncă pentru mine la Astra. Să-i fac să treacă peste momentele când au fost criticați în public. Nu le este ușor, știu, și eu am fost jucător.

Cum reacționează un jucător criticat de patronul lui?
Depinde de caracterul fiecăruia. Sunt unii care pur și simplu plâng și nu mai vor să joace.

Ți s-a întâmplat la Astra?
Da, s-a întâmplat.


„E vina lui Isăilă sau a cui dracului face echipa! Nici nu mai știu cine face echipa. O face Isăilă sau cine dracului o face… E unul dintre momentele cînd aș fi vrut să nu fiu la echipă”
Ioan Niculae, februarie 2014


Și cum îl ridici? Ce îi spui?
N-ai…ce poți să-i spui!? Așa cum v-am spus, trebuie să accepți fiecare om  cu bune și rele, că în viață nu sunt numai zile cu soare. Trebuie să fii pregătit pentru aceste momente. Cu cât suntem mai pregătiți, cu atât vom reuși să ne batem acolo sus.

Treaba ta era totuși să antrenezi echipa. Ai avut posibilitatea să-i spui patronului toate lucrurile care te-au deranjat?
Da, da, am avut o discuție cu dânsul. I-am spus care sunt problemele din punctul meu de vedere, de ce nu am avut rezultatele scontate în acest început de retur. Experiența noastră e modestă față de cea a Stelei, o echipă cu un brand, cu istorie, cu suporteri. Noi practic acum ne formăm identitatea. Pus că am și ratat foarte mult. În tur, înscriam pe bandă rulantă, acum am ratat.

Cum te-ai simțit după meciul de la Cluj văzându-ți finanțatorul în vestiar sau la televizor cum te critică extrem de dur?
Nu, n-a venit la vestiar. Cu câteva zile înainte, de față cu jucătorii, a spus că echipa are un antrenor foarte bun. (Râde amar) Te doare o ieșire de genul ăsta, n-are cum să-ți fie indiferent. Dar accepți, accepți oamenii așa cum sunt.

Cât poți să accepți? De ce?
Așa sunt oamenii.

Accepți pentru că vrei să rămâi în circuit? Pentru că dacă nu accepți, ți se duce vestea că ești incomod?
Nu, nu, nu. Am acceptat pentru că era munca mea, aveam încredere în băieți și suntem un grup unit. Pentru asta.

Ce altceva ai acceptat? Alți antrenori ai Astrei au vorbit despre venirile în vestiar ale patronului.
Nu, să știți că asta nu s-a întâmplat niciodată. Am văzut tot felul de comentarii, că domnul Dinu e antrenorul din spate. Puteți să-l întrebați și pe dânsul. Nici măcar nu m-am sfătuit cu patronul în privința primului unsprezece. Întotdeauna, responsabilitatea schimbărilor a fost responsabilitatea mea. N-am avut probleme de genul ăsta.


„Domnul Niculae a venit în vestiar și a întrebat de ce a bătut Yoda penalty-ul, dar i-am explicat eu de ce”
Daniel Isăilă, după ultimul său meci pe banca Astrei


E un patron căruia îi place să se implice.
Da, da, dar probabil că au contat și rezultatele bune pe care le-am avut. Ok, am mai pierdut câte un meci, nu poți să câștigi tot. Nu vedeți că și echipele puternice mai pierd câte un meci.

Steaua nu a pierdut…
Eeeee, au pierdut și ei destule puncte. S-au încurcat cu echipe mici, s-au încurcat cu Dinamo când nimeni nu credea.

Campionatul e terminat? Se știe campioana?
(Oftează) Nu e terminat. Mai sunt 10 etape, dar e foarte greu să ajungi Steaua. E favorită clară. Are plusul ăla de experiență, un antrenor foarte bun, e o echipă puternică.


4 înfrângeri a avut Isăilă în actualul sezon de Liga 1: 1-2 cu Petrolul, 1-3 cu Concordia, 1-3 cu Steaua și 0-1 cu U Cluj


Îți pare rău că nu ai fost lăsat să gestionezi tu situația lui Budescu?
Pe undeva, da. E ușor să arunci cu noroi atunci când este la greu. A trecut printr-o perioadă mai puțin fastă, a făcut niște jocuri mai modeste în începutul de retur, dar asta se întâmplă în viața oricărui fotbalist. Nu trebuie să împroșcăm cu noroi în el. Toate i se trag de la acest gest, cu care nu sunt de acord.

Te-ai întoarce să lucrezi la Astra?
De ce nu? Niciodată să nu spui niciodată. În viață e posibil orice. Îmi place să respect oamenii și, chiar dacă m-a criticat, m-am despărțit amiabil de patron. Deocamdată însă, mă odihnesc, mă duc acasă, o să stau cu fetele mele, cu familia. Dacă vine o ofertă, o voi analiza, voi sufla de zece ori în iaurt înainte să-mi iau un angajament (pufnește în râs) și apoi mă voi decide.

Ce vei face miercuri seară, la opt și jumătate?
Mă uit la Petrolul – Astra la televizor. Acasă. O să le țin pumnii băieților.

Și dacă se califică Răzvan Lucescu?
Mă voi bucura pentru el. E prietenul meu.


„Faci echipa la fel? De ce îl ține pe Enache pe tușă? Pe Ioniță… Nu văd idei de joc la antrenor”
Ioan Niculae, martie 2014

 

CIFRELE LUI ISĂ‚ILĂ‚ LA ASTRA

45 de meciuri


25 de victorii


13 egaluri


7 înfrângeri


Procentul victoriilor: 55,55%

2-1 cu Dinamo este victoria cea mai importantă obținută de Daniel Isăilă pe banca Astrei

Costin Ștucan / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o staţie de autobuz
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…