Interviu acordat de Hagi în The Guardian! "Nu e vorba de bani!" Secretul succesului pentru "Rege" şi schimbara radicală propusă pentru Liga Campionilor: "Dacă aş fi la UEFA..."

21 iul 2017 15126 afişări Liga 1
Interviu acordat de Hagi în The Guardian! "Nu e vorba de bani!" Secretul succesului pentru "Rege" şi schimbara radicală propusă pentru Liga Campionilor: "Dacă aş fi la UEFA..."

Rezulatele pe care academia lui Gheorghe Hagi şi Viitorul le-au reuşit nu au rămas fără ecou în vestul Europei, iar "Regele" a fost protagonistul unui interviu realizat de englezii de la The Guardian. Antrenorul care şi-a îndeplinit visul şi a câştigat campionatul în România a vorbit despre cum a început proiectul de la Ovidiu, despre viziunea sa, dar şi despre "ruptura" dintre Vest şi Est.

Jurnalistul britanic venit la Ovidiu l-a urmat pe Hagi la un antrenament din cadrul academiei: "Nu e vorba despre bani, e ultimul lucru la care mă gândesc. E vorba despre muncă, muncă şi dăruire. Nu am plănuit tot ce am câştigat până acum, dar am reuşit şi e fantastic", a declarat Gică Hagi.  

  • "Viziunea mea e că academia trebuie să producă anual un jucător pentru prima echipă, indiferent de clubul de care vorbim. În echipa mea, au venit câte doi-trei în trecut, dar acum au venit şapte jucători"

Primul titlu din istoria Viitorului a fost adus în discuţie: "Să câştigăm campionatul nu a fost obiectivul nostru, a fost o surpriză, pentru că pur şi simplu noi doar am vrut să ne menţinem sus. Dar nu a fost un accident. Am început din nimic şi a trebuit să ştim cum să construim succesul".

Devenit un exemplu printre celelalte cluburi, Hagi a recunoscut că a învăţat din organizarea olandezilor: "A trebuit să văd cum funcţionează sistemul lor (n.r. din Olanda). Sunt ţări mici, dar produc foarte mulţi jucători, aşa că sunt exemple. Am preluat oragnizarea olandezilor şi vreau să joc precum spaniolii. Trebuie să ai personalitate, să ai controlul mingii. Mi-am asumat un risc uriaş, dar am făcut-o datorită pasiunii imense pentru fotbal. Dacă academia mea a devenit un exemplu pentru alţii, atunci e un lucru foarte bun".

Viitorul va evolua în turul trei preliminar al UEFA Champions League, împotriva celor de la APOEL, dar Hagi are o altă viziune în privinţa echipelor campioane din estul Europei: "Campioanele din România, Serbia, Croaţia şi Polonia ar trebui să pătrundă direct în grupele Ligii Campionilor. Dacă aş avea puterea să schimb asta, aş face-o imediat. Situaţia din acest moment doar ne separă şi mai mult de echipele din vestul Europei. Nu are niciun sens ca o ţară precum România să nu aibă echipă anul în Liga Campionilor, în condiţiile în care Steaua a câştigat Cupa Campionilor în 1986".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.