Înțelegere temporară între Steaua și MApN pentru folosirea emblemei. Comunicatul OFICIAL emis de CSA. Acordul, valabil până în momentul în care marca Steaua va fi evaluată

Autor: Florin Marian Publicat: 15 Jan. 2015, 18:13 Actualizat: 15 Jan. 2015, 18:27 Liga 1

UPDATE 17:45 Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureși a emis un comunicat de presă în urmă cu puțin timp, prin care confirmă că s-a ajuns la un acord cu reprezentanții clubului de fotbal pîn privința folosirii Stadionului Ghencea și a mărcii Steaua.

Conform comunicatului remis agenției Mediafax  clubul lui Gigi Becali va putea folosi marca Steaua în „baza unui acord încheiat între părți”, aceasta fiind o soluție temporară, aplicată până în momentul în care motivarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție va fi publicată și până după ce marca Steaua va fi evaluată de un evaluator profesionist.

Publicăm mai jos comunicatul integral emis de Clubul Sportiv al Armatei Steaua București

„În urma întâlnirii dintre reprezentanții CSA Steaua București și cei ai SC FC Steaua București SA, desfășurată joi, 15 ianuarie 2015, la sediul clubului militar, cu privire la soluționarea aspectelor legate de punerea în aplicare a deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), au rezultat următoarele concluzii:

Folosirea stadionului Ghencea de către echipa de fotbal se va realiza pe temeiul acelorași coordonate legale care au stat la baza acordurilor și contractelor anterioare;

Până la publicarea motivării deciziei ÎCCJ și finalizarea procedurilor de evaluare a mărcii de către un evaluator autorizat, utilizarea mărcii se va face pe baza unui acord încheiat între părți, în condițiile legii.

Întâlnirea s-a desfășurat într-un spirit de cooperare deschisă, ambele părți exprimându-și preocuparea pentru identificarea celor mai bune soluții de continuare a colaborării în condiții de deplină legalitate, transparență, respect reciproc și în sprijinul asigurării unui cadru coerent de desfășurare a activității sportive de înaltă performanță.

De asemenea, reprezentanții celor două entități au convenit ca informarea publicului cu privire la rezultatele acestei întâlniri să se realizeze prin intermediul prezentului comunicat comun de presă”, se arată în comunicatul emis de CSA Steaua București.

Argăseală: „Nu se poate rezolva totul foarte repede”

Președintele Stelei, Valeriu Argăseală, a precizat la finalul negocierilor că problemele birocratice nu au permis ajungerea la un acord ferm.

„Nu s-a rezolvat, dar este un lucru bun că există disponibilitate din partea CSA pentru a ajunge la un acord.

Nu se poate rezolva totul foarte repede pentru că nu există un cadru legal deocamdată pentru acest lucru.

Este adevărat că au fost și câțiva fani prezenți la discuții și ei s-au arătat pentru un acord între cele două părți. Ei susțin toate secțiile Clubului Sportiv și normal că nu e plăcut ca echipa să aibă altă identitate”, a declarat Argăseală la finalul negocierilor.
 


UPDATE 17:30 Dorin Taban, unul dintre liderii Peluzei Nord, a explicat pentru ProSport în ce a constat intervenția fanilor Stelei în negocierile dintre CSA și reprezentanții clubului de fotbal. Acesta a precizat că fanii nu au participat propriu-zis la negocieri.

„Nu am participat la negocieri, ci am venit la finalul discuțiilor pentru a ne exprima punctul de vedere. Am ales să procedăm așa tocmai pentru a nu se interpreta că ținem partea vreunei tabere

Nu suntem oamenii lui Becali. Ne dorim să se rezolve problema cât mai repede, normal”, a declarat Dorin Taban pentru ProSport.


UPDATE 16:55 După aproximativ două ore de negocieri, avocatul Stelei a ieșit de la discuții și a anunțat că s-a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Clubului Sportiv al Armatei în privința folosirii mărcii Steaua. Acesta nu a oferit foarte multe detalii, dar a confirmat că cele două părți au ajuns la consens și a precizat că mai multe detalii vor fi făcute publice prin intermediul unui comunicat de presă.

La discuții au participat și trei lideri ai Peluzei Nord, care au exprimat părerea suporterilor în acest litigiu.

„Am ajuns la o înțelegere. Pentru mai multe detalii o să vă rog să așteptați comunicatul de presă oficial”, a declarat acesta în momentul în care a părăsit sediul CSA Steaua București.


UPDATE 15:15 Valeriu Argăseală și  Iulian Gheorghișor au ajuns la sediul Clubului Sportiv al Armatei în urmă cu câteva minute pentru noi negocieri în urma cărora se va stabili dacă și în ce condiții marca Steaua va putea fi folosită de clubul lui Gigi Becali.

Rămâi pe ProSport pentru detalii

Foto: Bogdan Iordache

 


Clubul Sportiv al Armatei a transmis grupării patronate de Gigi Becali, prin intermediul unui comunicat de presă remis agenției MEDIAFAX, disponibilitatea de a discuta cu reprezentanții echipei de fotbal cu privire la marca Steaua, invitându-i pe aceștia la o întâlnire pentru clarificarea situației.

„Clubul Sportiv al Armatei menține disponibilitatea de a purta în continuare discuții cu reprezentanții societății comerciale care administrează echipa de fotbal pentru identificarea soluțiilor legale care să vină în sprijinul promovării valorilor sportului românesc. Astfel, joi, 15 ianuarie, începând cu orele 15.00, conducerea clubului militar invită Consiliul de Conducere al echipei de fotbal, la sediul CSA Steaua București, pentru o întâlnire oficială în vederea clarificării situației generate. Clubul Sportiv al Armatei Steaua a militat întotdeauna și o va face în continuare pentru promovarea performanțelor fenomenului sportiv românesc”, se arată în comunicatul Clubului Sportiv al Armatei.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a anulat, la 3 decembrie 2014, printr-o decizie irevocabilă, marca Steaua București înregistrată de clubul de fotbal al lui Gigi Becali, în procesul intentat acestuia de Clubul Sportiv al Armatei.

Clubul de fotbal deținut de Gigi Becali a fost acționat în instanță în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” București, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul București a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menținută de Curtea de Apel București, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

Oficialii celor două cluburi s-au întâlnit, în decembrie, pentru a negocia termenii în care echipa de fotbal poate continua să folosească denumirea de FC Steaua. După întâlnire, cele două grupări au anunțat, într-un comunicat comun că au ajuns la un acord, valabil până la 15 decembrie 2014, astfel încât activitatea echipei de fotbal în Liga Europa și în Cupa Ligii să nu fie afectată.

În urma acestui litigiu, emblema FC Steaua nu mai apare pe site-ul oficial al clubului și nici pe pagina de Facebook a echipei antrenate de Constantin Gâlcă.

La începutul acestui an, FC Steaua și CSA Steaua nu au mai reluat negocierile privind folosirea mărcii de către liderul Ligii I. În aceste condiții, clubul aflat în proprietatea lui Gigi Becali a depus la OSIM mai multe cereri de înregistrare a unor mărci diferite de cea pierdută în urma deciziei instanței supreme.

Mediafax

Autor: Florin Marian Publicat: 15 Jan. 2015, 18:13 Actualizat: 15 Jan. 2015, 18:27 Liga 1
Pe aceeași temă
De ce e poreclită Elena Ionescu "ultima virgină din showbiz". La ce vârstă înaintată și-a pierdut fecioria și cu cine
De ce e poreclită Elena Ionescu "ultima virgină din showbiz". La ce vârstă înaintată și-a pierdut fecioria ...
Cine este tânăra care a reprodus perfect celebrul şpagat al lui Van Damme. Imaginile au devenit virale
Cine este tânăra care a reprodus perfect celebrul şpagat al lui Van Damme. Imaginile au devenit virale
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19:
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi ...
FCSB, la un pas sa transfere un fundas din Germania, insa totul a picat dintr-un motiv incredibil: „M-a deranjat mult acest lucru!”
FCSB, la un pas sa transfere un fundas din Germania, insa totul a picat dintr-un motiv incredibil: „M-a deranjat mult acest ...
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Și-au arătat butonașii fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Și-au arătat butonașii fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Scenă aiuritoare
într-o staţie CFR. Un tânăr a tâlhărit şi a încercat să violeze impiegatul de
mişcare, dar pentru că nu a reuşit, a dat foc la clădire
Scenă aiuritoare într-o staţie CFR. Un tânăr a tâlhărit şi a încercat să violeze impiegatul de mişcare, dar pentru ...
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
INCREDIBIL! Cum un ȘOIM a fost UCIS chiar de prada sa. Imaginile care i-au lăsat muți inclusiv pe ecologi
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / FOTO
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / ...
Mega lovitură pentru Pro TV! Emisiunea Vocea României, scoasă din grila de programe! Care este motivul invocat
Mega lovitură pentru Pro TV! Emisiunea Vocea României, scoasă din grila de programe! Care este motivul invocat
Este vorba chiar despre Elena Ionescu, marea câștigătoare Survivor. Totul s-a întâmplat aseară
Este vorba chiar despre Elena Ionescu, marea câștigătoare Survivor. Totul s-a întâmplat aseară
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
Povestea INCREDIBILĂ a mecanicului auto care a câștigat 120 de mii de euro cu o singură „LUCRARE”
Povestea INCREDIBILĂ a mecanicului auto care a câștigat 120 de mii de euro cu o singură „LUCRARE”
Nepoata unui milionar, vecin de ministru, a mers la duș. A descoperit ceva de infarct
Nepoata unui milionar, vecin de ministru, a mers la duș. A descoperit ceva de infarct
Angajaţi pentru o fantezie sexuală, doi bărbaţi au pătruns în casa greşită. Erau înarmaţi cu macete
Angajaţi pentru o fantezie sexuală, doi bărbaţi au pătruns în casa greşită. Erau înarmaţi cu macete
FAKE NEWS „Mihaela Mihai a murit”. Știrea care a bulversat România
FAKE NEWS „Mihaela Mihai a murit”. Știrea care a bulversat România
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul lor
DIVORȚUL ANULUI! Fosta soție, mărul discordiei? Imediat după ce s-au despărțit, fosta parteneră s-a instalat în apartamentul ...
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban!  Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban! Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
O nouă descoperire alarmantă: Suprafaţa care ar trebui să te protejeze, unde coronavirusul rezistă până la 4 zile
O nouă descoperire alarmantă: Suprafaţa care ar trebui să te protejeze, unde coronavirusul rezistă până la 4 zile
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
Gata, DINAMO București are noi acționari! Echipa a fost OFICIAL salvată
Gata, DINAMO București are noi acționari! Echipa a fost OFICIAL salvată
Explozia TikTok
Explozia TikTok
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
RUSOAICELE folosesc această metodă pentru a obține benzină GRATIS - VIDEO viral
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
De ce a dispărut Mihaela Rădulescu de ceva timp! 'Sigur i s-a întâmplat ceva!' Anunțul vedetei
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare
FOTO. Cum arată acum fiica mai mică a lui Corneliu Vadim Tudor. Jeni nu prea are jenă și pozează în ipostaze incendiare