Inspirație regală. Schimbările lui Hagi, Neluț Roșu și Florinel Coman, întorc meciul cu Dinamo. Viitorul câștigă cu 2-1 și e la 5 puncte de locul 2

Inspirație regală. Schimbările lui Hagi, Neluț Roșu și Florinel Coman, întorc meciul cu Dinamo. Viitorul câștigă cu 2-1 și e la 5 puncte de locul 2
  • Publicat:
  • Actualizat:

Iarna le-a furat celor două echipe cei mai importanți jucători. Gnohere, Lazăr, Rotariu de o parte, Răzvan Marin de partea cealaltă. Teoretic, Dinamo pleacă cu un dezavantaj major în confruntarea cu liderul la zi al Ligii 1, chiar dacă amatorii de statistică și probabilitate nu uită sezonul trecut, atunci când Viitorul lui Hagi a picat după o primă parte foarte bună. Pe un teren ud spre mocirlos, cu doar câteva mii de oameni în tribune și la doi pași de o Piață a Victoriei în care 100.000 de oameni se bucură de anunțul de abrogare a OUG de modificare a Codului Penal, începe primul derby din 2017 în Liga 1.

Și începe cu Viitorul asumându-și poziția din clasament. Avânt în ofensivă, viteză, dar Iancu și Chițu sunt în zi proastă. Teoretic doi jucători tehnici, cu gleznă fină, practic o colecție de pase proaste și preluări greșite. Dinamo rămâne în gardă și face pressing plus contraatac. Raportul de forțe începe să se schimbe după primele 10 minute. Palic ia apărarea adversă „la mână”, șutează, iar mingea respinsă de Rîmniceanu e trimisă în poartă de Nemec. Gol, dar gol din ofsaid. Imediat, Ganea centrează în careu, apărarea dinamovistă are o respingere comică, însă Gabi Iancu luftează penibil din fața porții. Pe acest fond, Dinamo e tot mai serioasă, mai periculoasă. Cu Palic la cârmă și cu o apărare ezitantă în față, Dinamo se apropie de poartă și reușește, logic, să înscrie. După o încercare nereușită de respingere a mingii din propriul careu, mingea așezată de Dudea pentru Nistor se duce rachetă în poarta Viitorului. Gol, 1-0, dar Andone știe că nu e suficient. Dă ordine ca echipa să rămână sus, să profite de faptul că Vână nu e Răzvan Marin și de superioritatea clară de la mijloc. Oaspeții mai apar în prim-plan doar prin Iancu, cel care profită de o gafă a lui Maric pentru a șuta direct în Brănescu.

Inspirația lui Hagi salvează meciul

Vână nu face față la mijloc și iese la pauză pentru intrarea lui Neluț Roșu. Lui Hagi nu îi convine ce vede și mai face o schimbare, iese Morar și intră Florinel Coman. Dinamo ratează șansa desprinderii după ce Nemec nu reușește să finalizeze din poziție de singur cu portarul, iar bucureștenii sunt imediat pedepsiți. După o lovitură liberă bătută de Iancu mingea ajunge pe dreapta, la Neluț Roșu. Mijlocașul recent intrat pe teren centrează perfect, în fața porții, iar de acolo Boli trimite mingea în poartă. Revenire? Jocul așa pare să indice, Viitorul rămâne sus și presează. Dinamo reia contraatacurile și, după o nouă pasă genială a lui Palic, Hanca ajunge în poziție bună, dar șutează peste. Degeaba. Din nou, inspirația lui Hagi este răsplătită. Florinel Coman preia o minge pe stânga, avansează puțin și trimite un super-șut de la peste 20 de metri, fără speranțe pentru Brănescu.

Finalul nu mai aduce nimic nou. Dinamo nu reușește să redevină lucidă, fotbaliștii din atac sunt inexistenți, cu tot cu noul intrat Bawab, motiv pentru care Viitorul gestionează excelent ultimele minute. Victoria, cu doar câteva ore înainte de ziua de naștere a lui Gică Hagi, o menține pe Viitorul în fruntea Ligii 1 cu un plus de 5 puncte.


  • Dinamo: Brănescu – Ceccarelli (Bawab 82), Nedelcearu, Maric, St. Filip – D. Nistor, Dudea, Palic (cpt) – Hanca, Nemec, Mahlangu (D. Popa 77)
  • Viitorul: Rîmniceanu – Benzar (cpt), Țîru, Boli, Cr. Ganea – I. Vână (N. Roșu 46), Nedelcu, Purece – A. Chițu, Morar (F. Coman 56), G. Iancu (Hodogogea 83)

21:37 GOOOOOOL VIITORUL! Reușită extraordinară a lui Florinel Coman! Puștiul șutează de la peste 20 de metri, cu puțin efect, sub bara porții lui Brănescu.


21:23 GOOOOOOL VIITORUL! Iancu execută o lovitură liberă, mingea ajunge la Roșu în lateral, mijlocașul adus de la Chiajna centrează în fața porții de unde Boli înscrie lejer.


21:19 Nemec scapă singur cu portarul, face o semi-fentă din corp însă Rîmniceanu rămâne lucid și reușește să blocheze șutul atacantului.


21:16 Jocul lui Dinamo nu suferă modificări față de prima parte, dar nici cel al Viitorului. Hagi încearcă să schimbe ceva și îl scoate pe Morar pentru a-l introduce pe puștiul Florinel Coman.


21:05 Repriza a doua începe cu o modificare la Viitorul. Vână iese de pe teren, intră noul venit Neluț Roșu.


20:48 Final de primă repriză! Dinamo a început mai greu, dar este echipa mai bună în primele 45 de minute. Pe lângă golul lui Nistor, gazdele au reușit să se apropie în repetate rândur de poarta lui Rîmniceanu prin Palic, Hanca și Nemec. Viitorul are probleme la construcție, Aurelian Chițu aproape că nu există pe teren, iar Gabi Iancu are o evoluție pe alocuri penibilă.


20:40 Maric are o intervenție greșită în defensivă, iar Gabi Iancu șutează din prima, tare, dar direct în Brănescu. Viitorul are probleme serioase la construcție, se vede absența lui Răzvan Marin.


20:28 GOOOOOOOL DAN NISTOR! Reușită excepțională pentru mijlocașul venit de la Pandurii, cel care nu îi dă nicio șansă lui Rîmniceanu cu un șut superb de la circa 25 de metri.


20:25 Dinamo a reușit să le fure prim-planul constănțenilor, echipa lui Andone a preluat posesia și se apropie tot mai periculos de poarta lui Rîmniceanu pe fondul ezitărilor mari din defensiva Viitorului.


20:17 Imediat, Viitorul dă replica. O centrare a lui Ganea este respinsă… aproximativ de defensiva dinamovistă, mingea ajunge în poziție centrală la Gabi Iancu, însă veșnica tânără speranță a fotbalului românesc luftează dintr-o poziție ideală.


20:15 Gol anulat pentru Dinamo! Palic are o acțiune excelentă, șutează de la marginea careului, Rîmniceanu respinge în față, iar Nemec trimite mingea în poartă. Totuși, golul este anulat corect pentru ofsaid.


20:09 Viitorul are inițiativa în startul meciului. Elevii lui Hagi încearcă să construiască, însă în primele minute Chițu a reușit să greșească trei pase simple care au pus-o pe Dinamo pe contraatac. Gazdele se apără și încearcă ieșiri în viteză.


20:00 Începe meciul! Probabi din cauza protestelor de la Victoriei pe stadionul lui Dinamo sunt foarte puțini spectatori.


19:55 Dinamo fără Gnohere, Lazăr și Rotariu. Viitorul fără Răzvan Marin! Două echipe care au pierdut nume importante, cine s-a adaptat mai bine noilor condiții? Urmează să aflăm în 90 de minute!


18:30 Avem cele două echipe de start. Andone merge pe varianta clasică, singura surpriză fiind prezența lui Dudea la mijlocul terenului. Bawab e pe bancă, iar la Viitorul joacă titular Vlad Morar, cel mai important transfer al acestei veri.


Roș-albii încep sezonul de primăvară cu o partidă cu liderul Ligii 1, dar Ioan Andone le-a transmis elevilor săi că remiza nu reprezintă o opțiune în partida de diseară, în condițiile în care lupta pentru calificare în play-off e tot mai strânsă.

Viitorul speră însă să-și mențină invincibilitatea la București, după ce în precedentele 5 întâlniri de pe terenul „câinilor” constănțenii au obținut patru victorii și o remiză.

Deși Dinamo și-a vândut cei mai buni jucători de atac în această iarnă, Andone speră că Tha’er Bawab să se integreze cât mai rapid, iar atacantul iordanian și-ar putea face debutul chiar în meciul cu Viitorul.

Andone: „Proiectul lui Hagi a dat roade, dar nu e bun un punct. Jucăm la victorie”

„Va fi un meci extrem de dificil. Viitorul este o echipă construită frumos. Proiectul lui Hagi a dat roade, are 10 puncte în fața noastră, cu foarte mulți jucători tineri cu calitate. Pe care dacă îi lași să joace și nu știi cum să-i blochezi, pot fi un pericol. Pentru ei e ușor. Ce dacă pierd pe Dinamo? Nu au nicio problemă, au de învățat. Pentru noi e o problemă, avem nevoie de cele trei puncte ca să ne apropiem. Nu e bun un punct, vom juca la victorie! Eu nu eram aici când au câștigat ei. Cu mine au făcut egal.

Nu cred că își permite Hagi să mai câștige incă o dată aici, e mai mic ca mine. Când îl prindeam unu contra unu să-l întrebați ce-i făceam la echipa națională. Cred că acum stă cuminte, să nu am probleme cu el. Glumim acum. Va fi un meci frumos, ca și la Constanța”, a declarat Ioan Andone.

Hagi: „Vrem să-i batem pe toți ca să ne respecte!”

Viitorul vine în Ștefan cel Mare din postura de lider, dar Gheorghe Hagi spune că echipa sa nu resimte presiunea și că acesta poate fi avantajul constănțenilor în acest sezon. Totuși, „Regehe” nu uită că anul trecut a clacat în partea a doua a sezonului și le transmite jucătorilor săi că se așteaptă ca de această dată să reușească să mențină ritmul din tur.

„Sperăm sa fie un meci frumos, pentru că și Dinamo, și noi marcăm mult. Așa că eu cred că va fi un meci interesant în care se vor marca multe goluri. Într-adevăr, Dinamo are atuuri importante, meciul va fi greu, dar și noi suntem buni. Și de la noi au plecat jucători, nu numai de la ei. Vom vedea ce va fi, e prea devreme să tragem concluzii. Dar să nu uitam că Dinamo a aratat bine în tur, a bătut Steaua.

Înca suntem pe primul loc și cu noi e mai greu. Nu mai suntem acea echipă tânără, am prins și noi ceva experiență și suntem din ce în ce mai puternici. Sper să rămânem la nivelul pe care l-am aratat în prima parte a sezonului și chiar să evoluăm mai bine. Îmi doresc să fim mai buni decât în play-off-ul din sezonul trecut.

Acum avem o medie de vârstă mai mică și sper să dăm un randament mai bun, suntem pregătiți să demonstrăm. Noi suntem singura echipa care nu are presiune, pentru că nu suntem obligați să câștigam neapărat. E adevarat, suntem pe primul loc și vrem să îl pastrăm. Va fi foarte greu, insa ne dorim sa fim cei mai buni. Vrem sa ii batem pe toți că să ne respecte. Oricum, nu întamplator Viitorul este pe primul loc”, a declarat Hagi într-o conferință de presă.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu ”Stăpânului Moldovei”
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Ce diferență de valoare! Alesul lui Bayern Munchen, după ce varianta Zinedine Zidane a picat
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu îți mai este foame”
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă zilnic! „Te saturi și nu…
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost surprinsă sportiva noastră!
Halepina s-a cam ''durdulit''. Suspendarea din tenis a ținut-o pe bară și a cam pus câteva kilograme. Cum a fost…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să cadă?
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Cum a reacţionat cel care a preluat şefia clanului Corduneanu, după înmormântarea Stăpânului Moldovei
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja OBLIGATORIU
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja OBLIGATORIU
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
Serena Williams, întrebare de baraj despre bustul său, după ce nu mai alăptează. Cum arată acum GALERIE FOTO
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen