Inginerul Dubarbier

19 iun 2009 15 afişări Liga 1
Inginerul Dubarbier Inginerul Dubarbier

Un artist pe gazon, Sebastian Dubarbier este un tip foarte calculat în afara acestuia. Explicaţia e simplă. În şcoală a fost pasionat de matematică şi de fizică, ba chiar a urmat şi nişte cursuri de inginerie industrială.

Stângaciul argentinian al echipei din Gruia este unul dintre numeroasele exemple care confirmă proverbul cu aşchia care nu sare departe de trunchi. Fotbalistul lui CFR provine dintr-o familie de foşti sportivi, tatăl a fost sprinter, iar mama gimnastă. Sebastian nu s-a visat însă dintotdeauna sportiv. „La şcoală, am îndrăgit mult ştiinţele exacte, mai ales matematica şi fizica. Am început şi nişte cursuri de inginerie industrială, la care am renunţat când mi-am dat seama că pot face ceva în fotbal, sport care-mi plăcea la fel de mult ca matematica. Nu mă săturam niciodată să joc. Nu după mult timp n-am mai avut timp şi pentru altceva şi m-am dedicat sută la sută fotbalului. Altfel, nu aveam cum să fac performanţă“, mărturiseşte jucătorul lui CFR. Dar dacă n-ar fi reuşit pe gazon? „Mi-aş fi încheiat studiile de inginerie şi aş fi muncit la fabrica de confecţii metalice a tatălui meu“, spune, sigur pe el, Sebastian, care nu şi-a găsit jumătatea, asemeni majorităţii fotbaliştilor, prin vreun club de fiţe sau la vreo prezentare de modă, ci la bibliotecă. Soţia sa, Maria, este autodidactă în ingineria alimentară.

Când nu vine la meciurile mele, de obicei la cele din deplasare, stă acasă şi studiază ingineria alimentară. De asemenea, e pasionată de limba engleză. E studioasă, avem multe în comun“, mai povesteşte argentinianul.

"Mă simt aici ca acasă, în Argentina. Românii sunt foarte primitori. Am fost în Sibiu, Bucureşti, Braşov, oraşe foarte frumoase"
Sebastian Dubarbier, mijlocaş CFR Cluj

2 cartonaşe roşii a luat Dubarbier în acest sezon, doar Bălașa (FC Argeș, patru) și Rada (Otopeni, trei) primind mai multe

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.