INCREDIBIL | LPF a încercat să schimbe regulamentul chiar înainte de meciurile din ultima etapă: "Oameni de la Ligă au venit vineri la FRF! Eu aş face baraj între FCSB şi Viitorul"

14 mai 2017 14644 afişări Comentează şi tu Liga 1
INCREDIBIL | LPF a încercat să schimbe regulamentul chiar înainte de meciurile din ultima etapă: "Oameni de la Ligă au venit vineri la FRF! Eu aş face baraj între FCSB şi Viitorul"

Andrei Vochin, consilierul lui Răzvan Burleanu, susţine că şi LPF a fost surprinsă de acest final de campionat, cu Viitorul şi FCSB la egalitate de puncte, dar despărţite de meciurile directe din play-off. Vochin susţine că LPF a încercat să schimbe regulamentul cu o zi înainte de meci.

Regulamentele din fotbalul românesc au podus un nou caz pentru TAS. Viitorul a ieşit campioană, dar FCSB va contesta la TAS. Şi asta pentru că, pe de-o parte, LPF susţine că, în caz de egalitate, contează rezultatele din meciurile directe din play. În regulament nu se specifică însă clar dacă este vorba despre meciurile directe din play-off sau despre cele din tot sezonul. În primul caz, Viitorul are avantaj şi îşi păstrează titlul. În cazul al doilea, FCSB este campioană.

Andrei Vochin spune că şi cei de la LPF au fost surprinşi de situaţie şi au încercat să repare lucrurile pe ultima sută de metri. Consilierul lui Răzvan Burleanu spune că un personaj de la Ligă a venit vineri să întrebe dacă regulamentul mai poate fi modificat:

"Oameni de la Ligă au venit vineri la FRF să se intereseze despre schimbarea regulamentului. Dar de ce şi-au dat seama abia acum de asta? LPF a făcut acest regulament. Era atât de greu să scrie acolo că, în caz de egalitate, se iau în considerare meciurile directe din play-off? Cineva de la LPF a încercat să schimbe regulamentul pentru a fi clar.

Din punctul meu de vedere, e de neînţeles regulamentul. Eu nu ştiu ce-şi doresc cei de la LPF. Nu înţeleg din regulament dacă se refereau la meciurile din play-off sau la cele din întreg campionatul. Daca e să mă întrebi pe mine, eu aş face un meci de baraj între Viitorul şi Steaua. La egalitate de puncte aş renunta la toate criteriile şi aş face un meci de baraj. Sigur, te poţi întreba ce s-ar întâmpla dacă vor fi 3 echipe care se luptă pentru titlu"
, a declarat Andrei Vochin la Dolce Sport.

Cazul se va tranşa însă la TAS. Gigi Becali a anunţat că a contactat deja o casă de avocatură din Elveţia, care i-a dat speranţe că va câştiga.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.