Începe demolarea stadionului din Târgovişte. Cum ar trebui să arate noua construcţie şi ce şanse are Chindia să joace acasă în Liga 1

14 iun 2019 4673 afişări Liga 1
Începe demolarea stadionului din Târgovişte. Cum ar trebui să arate noua construcţie şi ce şanse are Chindia să joace acasă în Liga 1

După ani buni de promisiuni, stadioane desenate şi proiecte de ordinul zecilor de milioane de euro... rămase la stadiul de proiecte, microbiştii dâmboviţeni, dar şi toată suflarea de la Chindia, care a pus umărul la o performanţă istorică, revenirea în Liga 1 după două decenii, primesc în sfârşit o veste bună: începe renovarea bătrânei arene de lângă Turn.

Concret, în următoarele două săptămâni, buldozerele vor intra şi vor demola tribuna a II-a, peluza şi tabela de marcaj, toate cu o vechime de peste 40 de ani. „Noua tribună va fi construită pe schelet metalic şi va găzdui spaţii pentru presă, oficiali, VIP-uri, locuri acoperite şi vestiare moderne. Tabela va fi dărâmată, urmând să se construiască una nouă în spatele porţii dinspre Casa Armatei. Toate lucrările sunt preconizate să fie finalizate în primăvara anului viitor, astfel încât Chindia să revină acasă pentru ultima parte a sezonului”, declară surse de încredere.

Până la reabilitarea arenei proprii, echipa din Târgovişte îşi va susţine meciurile considerate pe teren propriu la Mioveni, în baza unui parteneriat solid încheiat cu autorităţile locale din fief-ul uzinelor Dacia. Cel mai probabil, Chindia va juca tot sezonul acasă la Mioveni.

21 de ani în care nu s-a întâmplat (aproape) nimic

După retrogradarea Chindiei din 1998, stadionul ”Eugen Popescu” - „Municipal” la acea vreme - s-a degradat de la un an la altul, fără ca autorităţile să intervină în vreun fel. S-a ajuns la situaţia ca tribuna a II-a şi o parte a peluzei să fie închise publicului în 2013, printr-o decizie a Inspectoratului de Stat în Construcţii. Până atunci, singurele investiţii în infrastructură - şi acelea minore - îi aparţinuseră omului de afaceri Ghiorghi Zotic, finanţator principal al lui FCM Târgovişte în perioada 2004-2010.

La tribuna I au fost montate câteva sute de scaune, roşii, galbene şi albastre, provenite de pe „Lia Manoliu” (fostul stadion naţional) în baza amiciţiei lui Zotic cu primarul de atunci al Capitalei, Adriean Videanu. Sub tribună, tot în acea vreme, a fost amenajat un mini-cantonament pentru sportivi, cât şi pentru apropiaţii finanţatorului, care n-au ezitat să îşi serbeze zilele de naştere printr-o miuţă pe stadion şi un grătar. Ulterior, după ce Zotic a fost trimis la Şotânga, cu tot cu echipă, Primăria a renovat vestiarele de sub tribuna a II-a şi ale juniorilor, iar cantonamentul a rămas în paragină.

În 2014 s-a vorbit despre construcţia a două terenuri cu gazon sintetic, în spatele tribunei a II-a. Banii au fost prinşi în bugetul Primăriei, dar au „dispărut” peste noapte. Au urmat alte promisiuni, pentru o arenă nouă, ridicată cu fonduri de la CNI, cu deznodământul pe care îl ştim cu toţii.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.