Încep mărturisirile? "Sunt convins că sunt mulţi fotbalişti din Liga 1 care joacă la pariuri". Un finanţator indică soluţia: "Să fie scoşi pe viaţă din fotbal!"

20 nov 2015 2895 afişări Liga 1
Încep mărturisirile? "Sunt convins că sunt mulţi fotbalişti din Liga 1 care joacă la pariuri". Un finanţator indică soluţia: "Să fie scoşi pe viaţă din fotbal!"

Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a descoperit, prin inspectorii săi, numele mai multor fotbalişti care au conturi şi au jucat la casele de pariuri online. Chiar dacă regulamentele în vigoare le interzic complet să parieze, fotbaliştii riscând suspendări de până la doi ani şi amenzi de 300.000 de lei, probleme sunt foarte mari. O sursă din ONJN contactată de ProSport susţine faptul că sunt mulţi jucători de top, printre care şi de la Steaua sau Dinamo, care apar pe listele în cauză.

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoşani, spune că nu este surprins de veste. ”Sunt convins că sunt mulţi fotbalişti din prima şi din a doua ligă care joacă la pariuri. Pariurile sunt cancerul şi prostia în sport, nu pot fi definite altfel. Trebuie să se facă nişte regulamente mai dure şi, dacă sunt prinşi că joacă la pariuri, trebuie să fie scoţi definitiv din sport”, spune omul de fotbal pentru ProSport.

Iftime este convins că nu doar fotbaliştii sunt implicaţi în astfel de activităţi şi spune că şi la FC Botoşani au fost astfel de probleme: ”Eu sunt cel mai naiv finanţator, credeam că totul se joacă pe teren, dar nu e aşa. Sunt meciuri ”comentate”, ”făcute”. Am citit presa şi am aflat că sunt şi antrenori care joacă la pariuri şi atunci mi-am dat seama că nu e deloc în regula. La Botoşani, la noi la echipă, nu am auzit să se joace la pariuri acum. Dar am auzit nişte discuţii despre cineva, nu mai ştiu numele, despre care se discuta când eram în liga a doua. Am auzit că el juca”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.