Încă un prizonier la Cluj! CFR ar putea ajunge în vizorul FIFA: Kone susţine că a fost păcălit şi face scandal

27 oct 2011 2302 afişări Liga 1
Încă un prizonier la Cluj! CFR ar putea ajunge în vizorul FIFA: Kone susţine că a fost păcălit şi face scandal Încă un prizonier la Cluj! CFR ar putea ajunge în vizorul FIFA: Kone susţine că a fost păcălit şi face scandal

Ema Kone nu a prins decât o dată lotul în acest sezon. Ivorianul pretinde că mai are contract numai până în decembrie, dar clubul susţine că a semnat prelungirea pe un an şi jumătate. Cazul ar putea fi judecat la FIFA.

Emmanuel Kone are statut de prizonier la CFR Cluj. Mijlocaşul de 24 de ani a bifat doar 19 minute în acest tur de campionat, fiind lăsat în celelalte partide din acest sezon în afara lotului. Kone a căzut în dizgraţie după ce a refuzat, la sfatul impresarilor săi, să recunoască actul de prelungire a contractului său cu CFR, scadent pe 31 decembrie, cu încă un an şi jumătate. Jucătorul susţine că nu şi-ar fi pus iscălitura pe o astfel de înţelegere. "Kone are mai multe oferte şi ar vrea să plece. Dacă nu vom ajunge la o înţelegere cu clubul, îşi va duce la capăt înţelegerea", s-a limitat să spună avocatul lui Kone, Bjorn Lange, care a susţinut în mai multe rânduri în trecut că va face plângere la FIFA în acest caz.

S-a antrenat sub comanda lui Eriksson

Pe de altă parte, preşedintele Iuliu Mureşan îşi susţine cu acte argumentele. "Fotbalistul a semnat o prelungire de un an şi jumătate în faţa mea şi a directorului executiv Răzvan Zamfir. Noi ce vină avem că el nu ştie unde îşi pune semnătura? Dragoste cu sila însă e imposibil. El nu joacă din raţiuni strict sportive. Costa vă poate da detalii", a subliniat Mureşan.

Faptul că africanul are un copil la Paris este principalul motiv pentru care Kone ar dori să fie cât mai aproape de acesta. Ema Kone e dorit de mai multe cluburi din Germania şi se laudă cu faptul că în iunie 2010 a fost în lotul Coastei de Fildeş la Campionatul Mondial din Africa de Sud, sub comanda lui Sven-Goran Eriksson.

Mureşan îşi pune "şapcă roşie"

Lupta la titlu naşte simpatii temporare nebănuite. Preşedintele CFR-ului, Iuliu Mureşan, dezvăluie realist că va susţine Universitatea Cluj, rivala din oraş, în confruntarea cu Dinamo. "Am interesul să sper că «U» va învinge sau va face cel puţin un egal în partida cu Dinamo. E în avantajul nostru, al CFR-ului, ca dinamoviştii să obţină un rezultat negativ. Suntem în luptă directă pentru titlu", a declarat Mureşan pentru www.prosport.ro.

19 minute a jucat Kone în acest sezon, în etapa a patra, la Târgu Jiu, în restul partidelor nefiind inclus în lot

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.