Încă un club din Liga 1 îl susţine pe Gică Hagi şi propune modificarea sistemului competiţional. "Ucid spectacolul şi dezavantajează foarte multe echipe care muncesc"

16 apr 2019 5722 afişări Liga 1
Încă un club din Liga 1 îl susţine pe Gică Hagi şi propune modificarea sistemului competiţional. "Ucid  spectacolul şi dezavantajează foarte multe echipe care muncesc"

Vocea lui Gheorghe Hagi, care a propus în mai multe rânduri modificarea sistemului competiţional şi renunţarea la play-off şi play-off, are tot mai mulţi susţinători în Liga 1 Betano. Oficialii Politehnicii Iaşi susţin varianta ”Regelui” şi propun la rândul lor trecerea la un sistem cu 16 echipe în Liga 1 şi implicit la renunţarea la play-off şi play-out.

Preşedintele executiv al grupării din Copou, Adrian Ambrosie, aduce şi argumente în acest sens.

”Poli Iaşi susţine propunerea lui Gică Hagi de a se renunţa la sistemul cu play-off şi play-off şi trecerea la 16 echipe în primă fază. Actualul sistem distruge spectacolul, dezavantajează echipele care muncesc şi acumulează puncte în sezonul regulat. Acest sistem favorizează puţine echipe, mai exact pe cele care în sezonul regulat nu fac nimic, nu obţin puncte. Echipe care nu fac nimic în turul şi în returul campionatului, ajung să câştige două meciuri după ce li se înjumătăţesc punctele şi ajung la nivelul celorlalte echipe care au acumulat multe puncte. Nu este corect! Practic, nu fac nimic în campionat, iar în ultima parte, cu o mică infuzie de capital şi de jucători, anulează munca altor formaţii”, a declarat preşedintele executiv al Politehnicii Iaşi, Adrian Ambrosie.

Şeful executivului din Copou consideră că Liga 1 Betano ar trebui să copieze modelele campionatelor puternice din Europa, unde se joacă în sisteme clasice.

”Sistemul actual ucide spectacolul şi clubul Politehnica Iaşi susţine varianta modernă propusă de Gică Hagi, cu 16 echipe în primul sezon, apoi trecerea la 18 echipe. Uitaţi-vă la meciul dintre FCSB şi CFR! Un meci de un nivel slab. Echipele care trag la campionat ucid spectacolul, iar cele care luptă pentru evitarea retrogradării la fel. Sunt echipe de tradiţie în ligile inferioare, cum sunt Rapid, Petrolul, Universitatea Cluj, care vor veni în Liga 1. Campionatele puternice din Europa nu au sistem cu play-off şi play-out şi nu vor avea niciodată, dovadă că în Spania, Italia, Franţa, Anglia sau Germania avem sisteme clasice”, a conchis Ambrosie.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.